Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Čerti, strašidla, princezny. Výstavní síň Dvorana v Ostravě patří interaktivní výstavě loutek

3. prosince 2021 11:31 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Výstavní síň Dvorana je plná loutek. A to díky výstavě divadelního režiséra, grafika a scénografa Tomáše Volkmera s názvem Hrajeme si. Její součástí jsou i výtvarné dílny pod vedením odborných lektorů a animátorů.

Na nádraží Ostrava-Svinov přijel protidrogový vlak. Děti chrání před pádem do závislostí

2. prosince 2021 13:32 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Revolution train chrání děti před pádem do závislosti. A to jak na tabáku, tak alkoholu, lécích, sociálních sítích, cukru až po drogy. Nejen po celém Česku jezdí od roku 2015 a za tu dobu jím prošlo více než 170 tisíc lidí.

Poruba má nové 3D vánoční ozdoby. Fotí se s nimi jeden člověk za druhým

2. prosince 2021 13:21 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Obvod Ostrava-Poruba se oblékl do vánočního. Nazdobeny jsou náměstí, ulice i budovy včetně radnice. V podvečer svítí do tmy i nové 3D atrakce a brzy se k nim přidá i vánoční strom na Alšově náměstí.

Poruba má nové cíle. Lidé je definovali na Porubském desateru

2. prosince 2021 13:11 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Porubě si určili nové priority. A to na setkání Porubské desatero, které se uskutečnilo v sále Domova Slunečnice. O vybraných tématech teď mohou obyvatelé obvodu hlasovat on-line.

Protidrogový vlak přivezl do Ostravy novinky. Jednou z nich je expozice Strom života

2. prosince 2021 12:21 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Revolution train chrání děti před pádem do závislosti. A to jak na tabáku, tak alkoholu, lécích, sociálních sítích, cukru až po drogy. Nejen po celém Česku jezdí od roku 2015 a za tu dobu jím prošlo více než 170 tisíc lidí.

V Ostravě-Jihu přibývá parkovacích míst. Nejvíce jich chybí ve Výškovicích

1. prosince 2021 8:44 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Řidičům z Jihu Ostravy se opět alespoň částečně ulevilo. Ve Výškovicích a na sídlišti Bělský les přibyla nová parkovací místa, která radnice nechala vybudovat na nevyužívaných místech.

V Ostravě-Jihu rozsvítí vánoční stromy i výzdobu. Připravena je i online vánoční soutěž

30. listopadu 2021 16:58 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Obvod Ostrava-Jih se oblékl do vánočního. Nazdobeny jsou vánoční stromy, náměstí i ulice. Ty se slavnostně rozsvítí už 1. prosince. Zároveň bude v tento den zahájena i vánoční akce Adventní kalendář aneb společné Vánoce na Jihu.

Aut je hodně, parkovišť málo. V Ostravě-Jihu proto budují další a další

30. listopadu 2021 16:45 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Řidičům se opět alespoň částečně ulevilo. Ve Výškovicích a na sídlišti Bělský les přibyla nová parkovací místa, která radnice Ostravy-Jihu nechala vybudovat na nevyužívaných místech.

Základní školy z Ostravy-Jihu dokumentují příběhy pamětníků ze svého okolí

30. listopadu 2021 16:33 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Základní školy z Ostravy-Jihu se zapojily do celorepublikového vzdělávacího projektu Příběhy našich sousedů neziskové organizace Post Bellum. Určena je žákům 8. a 9. tříd a jejich úkolem je vytvořit reportáž s pamětníkem ze svého okolí.

Děti pobubských MŠ se učí bruslit. Na ledě se střídají

30. listopadu 2021 11:54 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Porubská radnice podporuje sportování dětí. Mimo jiné už 5. rokem zajišťuje dětem z mateřských škol bruslení na zimním stadionu. Zatímco ze začátku se to týkalo jen vybraných školek, dneska už bruslí všechny.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více