Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Mariánské náměstí každý den ožívá kulturním programem. Přispět tady můžete i na dobrou věc

16. prosince 2021 19:26 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Mariánské náměstí ožilo duchem Vánoc. Ve stáncích si můžete nakoupit nejen drobné vánoční dárky, ale také různé druhy koření, nebo uzeniny a sýry. Čtyři stánky uprostřed náměstí jsou pak charitativní. Obdarovat díky nim můžete například děti, seniory, nebo zvířátka v útulcích.

U FNO vzpomínali na oběti střelby. Před dvěma lety tam Ctirad Vitásek zabil 7 lidí

16. prosince 2021 17:55 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

10. prosince 2019 se stal jeden z nejhorších masakrů v novodobé historii naší země. Ctirad Vitásek postřílel v ostravské fakultní nemocnici 7 lidí a na útěku pak spáchal sebevraždu. A to zřejmě jen proto, že nebyl spokojen s lékařskou péčí. Lidé si tuto tragickou událost připomněli u památníku před nemocnicí.

Porubské Sdílko získalo ocenění v soutěži Inspirativní region

16. prosince 2021 11:38 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Porubská radnice si připsala velký úspěch. Za projekt Sdílko, který probíhá co dva roky na různých místech obvodu, získala 3. místo v soutěži Czechinvestu s názvem Inspirativní region.

Bývalé lázně Jubilejní kolonie získaly původní vzhled. Zázemí v nich našla i kavárna

14. prosince 2021 17:53 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Někdejší objekt lázní ve Velflíkově ulici v Jubilejní kolonii v Hrabůvce získal původní vzhled a už je také plně obsazený. Vznikly v něm nebytové prostory, kde našly zázemí různé firmy. Přízemí slouží jako kavárna.

V Ostravě září do tmy nové 3D vánoční ozdoby. Baňku u Savarinu už někdo poškodil

14. prosince 2021 17:45 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Celý obvod Ostrava-Jih žije předvánoční atmosférou. Na novém náměstí si lidé mohou každý den nakupovat vánoční ozdoby i dárky a děti zase mají radost z přítomnosti živých zvířat. Neděle pak patří živým koncertům. Radost všem pak dělá letošní vánoční výzdoba.

Senioři z klubu Akord si na posledním letošním setkání zasoutěžili o nejhezčí masku

14. prosince 2021 17:26 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Poslední letošní klub seniorů kulturního domu Poklad proběhl ve svátečním duchu. Na čertovsko andělském mikulášském reji se nejen hodnotily celoroční aktivity, ale také se soutěžilo o nejlepší masky.

MS kraj podporuje umělce s hendikepem. Ti nejlepší byli oceněni v Domě umění v Ostravě

14. prosince 2021 17:13 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Galerie výtvarného umění v Ostravě se opět stala místem předávání Ceny hejtmana MS kraje pro umělce s hendikepem. Ta se uděluje každoročně už od roku 2004, a to vždy v prosinci u příležitosti Mezinárodního dne zdravotně postižených.

Bývalé lázně Jubilejní kolonie jsou po rekonstrukci plně obsazeny. V přízemí vznikla kavárna

14. prosince 2021 12:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Někdejší objekt lázní ve Velflíkově ulici v Jubilejní kolonii v Hrabůvce získal původní vzhled a už je také plně obsazený. Vznikly v něm nebytové prostory, kde našly zázemí různé firmy. Přízemí slouží jako kavárna.

Senior express Moravské Ostravy a Přívozu nabídne větší komfort a více jízd

10. prosince 2021 16:11 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Senior express Moravské Ostravy a Přívozu bude jezdit déle a častěji než dřív. Od nového roku ji totiž bude zajišťovat dodavatelská firma, která vyhrála veřejnou zakázku.

Covidová situace ve FNO je stále špatná. V nejkritičtějším stavu jsou neočkovaní

10. prosince 2021 9:36 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Pacientů s covidem v ostravské fakultní nemocnici neustále přibývá. Předpokládá se, že současná vlna pandemie vyvrcholí kolem Vánoc. Celkový počet nově zachycených případů v Česku totiž pomalu začíná klesat.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více