Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Domov pro autisty v Ostravě-Výškovicích bude i přes odpor některých lidí

8. prosince 2020 15:09 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Výškovicích vyroste nový Domov pro zdravotně postižené. Na pozemku pod ulicí Srbská ho postaví společnost Mikasa, která na veřejných setkáních narazila na odpor obyvatel okolních domů. Stavební záměr už schválili radní Ostravy-Jihu.

Vlekaři jsou připraveni spustit vleky, ale nesmí. Zatím jen počítají ztráty

7. prosince 2020 10:43 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Lyžařské areály v Jeseníkách jsou na letošní sezónu připraveny. Mrazivé počasí posledních dnů provozovatelům umožnilo zasněžování a sjezdovky tak pokrývá více než půl metru technického sněhu. Vleky ale zatím kvůli vládním opatřením spustit nesmí.

V Ostravě vyroste nová kancelářská budova. Moderní stavba je inspirována těžními objekty

4. prosince 2020 15:28 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V centru Ostravy vzniknou další kancelářské prostory. Své sídlo si tady chce postavit skupina ette, která se chce vrátit z Prahy zpět do Ostravy, kde vznikala a také působí velká část této společnosti.

Je opět otevřeno. Lidé vzali obchody a restaurace útokem

4. prosince 2020 14:07 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Po téměř dvou měsících jsme se dočkali. Opět se otevřely, byť s omezeními, obchody, restaurace, hotely, služby, galerie, zámky, nebo zoologické zahrady. A to díky tomu, že se protiepidemický systém PES posunul ze 4. na 3. stupeň. Téměř všichni to vítají.

Vánočních stromků bude dostatek, plantáže v Jeseníkách jsou plné

4. prosince 2020 14:01 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Vánoce se kvapem blíží a na plantážích tak zahájili prodej vánočních stromků. Vybírat je z čeho. Najdete v nich nejen klasické smrky, jedličky a borovice, ale také unikáty. Výhodou plantáží je, že vám stromky z nich doma daleko déle vydrží.

V Ostravě-Porubě už svítí vánoční výzdoba. Nejvíce ozdob je na Hlavní třídě

3. prosince 2020 17:10 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě se rozsvítila vánoční výzdoba. Laděna je do bílé barvy a ozdobeny jsou nejen sloupy veřejného osvětlení, ale také vybrané stromy. Nově je letos vánočně vyzdoben také prostor u Duhy.

Vánoční trhy v Ostravě-Porubě budou. Začnou už tuto neděli na Alšově náměstí

3. prosince 2020 15:55 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Vánoční trhy na Alšově náměstí budou i letos. Kvůli pandemii koronaviru se ale musí obejít bez doprovodného programu a v omezeném režimu. Jedinou akcí, která se zde uskuteční bude charitativní akce Srdce pro Porubu.

Ostrava-Poruba má raritu. Poeziomat na kliku je jediný v ČR

3. prosince 2020 12:23 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

U knihovny na Opavské ulici v Ostravě-Porubě stojí vůbec první poeziomat na kliku v Česku. Obsahuje nejen básničky, ale také písničky a radost udělá všem, co jdou kolem. Mohou se tak na chvíli zastavit a jen tak relaxovat a poslouchat.

Vánoční stromy v Ostravě-Mariánských Horách rozsvítil průvod s anděly a živou hudbou

3. prosince 2020 11:30 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

V městském obvodu Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky září do tmy tři živé vánoční stromy. Rozsvíceny byly zcela netradičně na první adventní neděli, kdy se jako světlonoši vydali na procházku obvodem obyvatelé, andělé a živá hudba v čele s vedením obvodu.

Ostrava-Poruba už svítí a vše je připraveno na vánoční trhy. Jejich součástí budou i jízdy doubledeckerem

3. prosince 2020 11:10 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě se rozsvítila vánoční výzdoba. Laděna je do bílé barvy a ozdobeny jsou nejen sloupy veřejného osvětlení, ale také vybrané stromy. Nově je letos vánočně vyzdoben také prostor u Duhy.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více