Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Všichni povinně roušky, přísná hygiena. Tak fungují školky pro děti záchranářů

30. března 2020 16:23 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Mateřská škola na Ukrajinské ulici v Porubě se otevřela pro děti zaměstnanců v tak zvané první linii. Tedy záchranářů, zdravotníků, policistů nebo prodavačů. Funguje denně nezávisle na počtu dětí.

Zaměstnanci TS chodí do práce střídavě co druhý den. Vše zvládají

27. března 2020 17:06 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V centrálním obvodu Ostravy jsou v plném proudu jarní práce. V současné době Technické služby sází nové stromy a navážejí písek do pískovišť a co nevidět začne i jarní vyhrabávání listí.

Plavce z Poruby nezastavilo ani uzavření bazénů. Trénují dál a jsou vzorem

27. března 2020 16:41 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Klub plaveckých sportů Ostrava se nechtěl smířit s tím, že jsou kvůli koronaviru zavřené bazény. Aby plavci nezaháleli, vymyslel sportovní výzvu, která zaujala více než deset dalších sportovních klubů v Česku.

Podnikatelé Jižního města teď neplatí nájem. Radnice jim dala čas

27. března 2020 16:23 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Radnice Ostravy-Jihu se snaží pomoci podnikatelům. Ti se dostali do složité situace kvůli pandemii koronaviru. S ohledem na nouzový stav, který vyhlásila vláda, jim posune splatnost nájemného.

Ostrava-Poruba vyhledává bezdomovce. Má pro ně roušky

26. března 2020 14:26 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě Porubě teď obcházejí bezdomovce a rozdávají jim roušky. V obvodu jich žije kolem 25 a většina z nich si je sama neobstará. Roušky sociální pracovnice šijí nejen pro ně, ale také pro seniory.

Děvčata z Bruntálu šijí roušky pro celou Moravu

26. března 2020 9:07 | Bruntál | Yvona Fajtová

Dobrovolníci z Bruntálu jsou teď v jednom kole. Zejména švadlenky mají práce až nad hlavu. Od rána do večera šijí na objednávku roušky, které pak putují i za hranice jak města, tak i okresu.

Výzva vyslyšena. Lidé z celého Jihu nosí na radnici roušky

25. března 2020 19:30 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Obyvatelé Ostravy-Jihu nezklamali. Poté, co je radnice požádala o roušky pro seniory, kteří bydlí v domovech s pečovatelskou službou, spustila se lavina dobročinnosti. Vlastně ušitých roušek už lidé na radnici přinesli stovky.

Šijete roušky? Nezapomeňte na naše seniory. Vyzývá radnice Ostravy-Jihu

23. března 2020 16:48 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Radnice Ostravy-Jihu vyhlásila sbírku roušek, kterých je stále nedostatek. Momentálně je nutně potřebuje pro své seniory z domovů s pečovatelskou službou.

Starosta Bruntálu vyvrací fámy, uzavření města podle něj aktuálně nehrozí

20. března 2020 17:00 | Bruntál | Yvona Fajtová

Současná situace kolem výskytu a šíření koronaviru nahrává také různým falešným aktivitám, fámám, nepravdivým informacím či spekulacím. Je na každém z nás, jak si informace z různých zdrojů především ověří a jakým má důvěřovat.

Bruntálsko už má rychlotesty na koronavirus. Testuje desítky lidí denně

20. března 2020 12:58 | Bruntál | Yvona Fajtová

Krnovská nemocnice už má rychlotesty na koronavir. K tomuto účelu v areálu zřídila odběrové místo ve formě průjezdného stanu ,Vzorky potencionálním pacientům odebírají sestřičky v ochranných oblecích.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více