Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Baseballová extraliga je tu. Začala po 6669 hodinách a bude kratší

28. května 2020 15:42 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Odstartovala baseballová sezóna, která ale bude kvůli pandemii kratší. V pátek 22.května v rámci 1.kola extraligy hráči Arrows Ostrava přivítali na svém hřišti Draky Brno, které nakonec porazili 3:0.

Máte rádi kola? Výstava v Ostravském muzea nabízí i unikáty

26. května 2020 20:31 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Milovníci cyklistiky si přijdou na své na výstavě Fenomén cyklistika 2. Připravil ji Klub českých velocipedistů Moravan Ostrava-Hrabůvka ve spolupráci s kulturně sportovním spolkem Elegant Ostrava a k vidění je v ostravském muzeu.

Zpátky v lavicích. Školy a školky v Jižním městě opět přivítaly děti

26. května 2020 20:14 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Do základních škol se v pondělí po více než dvouměsíční pauze vrátily děti z prvního stupně. Zdaleka ne ale všechny. Řada rodičů měla o ně kvůli pandemii koronaviru strach a tak s nimi raději zůstali doma.

Na Jihu dokončili další projekty z participativního rozpočtu. Podávání návrhů pokračuje

26. května 2020 16:25 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Jižním městě díky participativnímu rozpočtu vznikla další hřiště. Tentokrát ve Výškovicích, kde si přijdou na své jak milovníci fotbalu, tak i košíkové.

Poděkování zdravotníkům a sociálním pracovníkům. Kapela Mirai roztančila Domov seniorů v Krnově

26. května 2020 11:54 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Pracovníci v sociálních službách, zdravotníci a klienti Domova pro seniory v Krnově dostali krásný dárek. Jen pro ně v areálu domova zahrála kapela Mirai, která se tady zastavila během svého relaxačního pobytu v Jeseníkách.

Kapela Mirai relaxovala na elektorolodi Harta

25. května 2020 11:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Elektroloď Harta, která o víkendech a svátcích vozí turisty po přehradě Slezská Harta, přivítala vzácnou návštěvu. V rámci relaxace v Jeseníkách se s ní svezla oblíbená kapela Mirai.

Senior expres Poruba bude vozit seniory i ze sousedních obvodů

25. května 2020 0:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Na porubské senior taxi už brzy dosáhne více lidí. Zatím se s ním mohou po celé Ostravě vozit lidé ve věku 76 let a víc, od září letošního roku se věková hranice sníží na 74 let. A chystají se i další novinky.

Knihy se půjčují přes okno a po vrácení míří do karantény

20. května 2020 13:04 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Knihovny na Jihu stále fungují v omezeném režimu. Dovnitř tak nikdo nesmí. Knihy si tak čtenáři vyzvedávají přes výdejové okénko a vracejí u vstupních dveří do knihovny. Po vrácení se nedezinfikují, ale nechají se na pár dnů vyvětrat, aby se zničily všechny případné viry.

V Mateřských školách je opět veseleji. Znovuotevřely se dětem

18. května 2020 23:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Porubské školky opět přivítaly děti. Na znovuotevření se připravovaly dlouho dopředu. Vše musely řádně vyčistit a vydezinfikovat. S rodiči i dětmi ale komunikovaly i v době, kdy byly uzavřeny.

Vedení centrálního obvodu Ostravy si připomnělo 75 let od konce 2.SV

30. dubna 2020 11:02 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz uctil památku obětí ostravské operace. Zároveň si u památníku v Komenského sadech připomněl 75.výročí osvobození Ostravy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více