Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

První ročník participativního rozpočtu: centrální obvod Ostravy má na Vaše nápady milion korun

5. června 2020 22:33 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Jeden milion korun. Právě tuto částku radnice Moravské Ostravy a Přívozu investuje do historicky prvního ročníku participativního rozpočtu. Své návrhy na to, která místa byste chtěli v obvodu zatraktivnit nebo vylepšit, můžete na radnici posílat do 21.července. Fantazii se meze nekladou. Jeden člověk může podat i více projektů ať už investičních nebo neinvestičních.

Vybírá se název pro DPS na Dělnické v Porubě. Ve hře je například Kopretina a Pampeliška

4. června 2020 13:15 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Radnice Ostravy-Poruby spustila anketu o název v pořadí už třetí DPS-ky. Tentokrát hledá jméno pro komunitní dům pro seniory na Dělnické ulici.

Porubané mají možnost změnit k lepšímu 8. obvod a Nový Pustkovec

4. června 2020 12:21 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Chystá se koncepční urbanistická studie 8. stavebního obvodu a Nového Pustkovce. Ta naváže na projekt proměny prostranství u Duhy, který se právě dokončuje. Nejdříve se budou sbírat data.

Výuka u moře. Prvňáčci z Ostravy-Mariánských Hor v září odjedou na ozdravné pobyty

4. června 2020 11:47 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Budoucí prvňáčci základní školy Generála Janka v Ostravě-Mariánských Horách stráví první dva týdny školy u moře. Hned na začátku školního roku pojedou na adaptačně ozdravný pobyt do Chorvatska. Radnice je tam pravidelně posílá už 5 let. Letos situaci komplikuje pandemie koronaviru.

Z Poruby přišla smutná zpráva. Uhynul jeden z nejstarších stromů obvodu

3. června 2020 15:23 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Porubě uhynul jeden z nejstarších stromů. Lípa u kostela svatého Mikuláše, která zde byla vysázena zhruba před 180 lety. Teď se stane útočištěm pro různé druhy brouků.

Na Jihu otevřeli historicky první informační centrum. Vzniklo na novém náměstí

2. června 2020 20:57 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu slavnostně otevřeli zbrusu nové infocentrum. Jde o vůbec první informační centrum v městském obvodu a najdete ho na novém náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce.

Račte dál. Senior Point v Ostravě-Jihu se opět otevřel seniorům

2. června 2020 20:39 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Senioři mají opět důvod k radosti. Po delší době se jim opět otevřel Senior point, který byl zavřený kvůli pandemii koronaviru. Toto kontaktní místo pro seniory se nachází v Komorním klubu na Velflíkově ulici.

Kopřivná investovala do bikeparku. Nabízí nové skoky i zatáčky

1. června 2020 11:15 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Jeseníkách zprovoznili už druhý bikepark. Po Karlově odstartovala letní sezóna i na Kopřivné v Malé Morávce. A přestože počasí nebylo nic moc, bikery to neodradilo. K dispozici tady mají 6 nově upravených tratí o celkové délce 12 kilometrů.

Centrum Ostravy i letos rozveselí akce Léto na Masarykáči

29. května 2020 13:52 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Už v červenci odstartuje oblíbená akce Léto na Masarykáči. Stejně jako loni nebude na Masarykově náměstí chybět kavárna Pod šapitó, oddechová zóna, multifunkční hřiště a doprovodný program.

Rekonstrukce chodníků v Porubě pokračuje. Pomáhá digitáĺní pasport

29. května 2020 11:21 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě jsou chodníky v nevyhovujícím stavu za 70 milionů korun. Dobrou zprávou je, že jejich počet neustále klesá. Postupně se totiž opravují.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více