Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Po nedávném výbuchu je v Rýmařově opět klid

3. května 2019 14:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Źivot v Rýmařově se vrátil do normálu. Poté, co 9. dubna radnicí otřásl výbuch, lidé měli strach chodit nejen okolo, ale i dovnitř budovy. Teď je ve městě klid, jako by se tady vůbec nic nestalo.

V centrálním obvodu proběhly zápisy dětí do MŠ

3. května 2019 14:37 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V Moravské Ostravě a Přívozu proběhly zápisy dětí do mateřských škol. Těch je v obvodu celkem 11. Na kterou z nich rodiče své děti zapíšou, to je čistě na nich. My jsme s kamerou zavítali do MŠ Šafaříkova.

V Krnově vzniklo zbrusu nové discgolfové hřiště

3. května 2019 10:46 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Už i v Krnově si lidé mohou zahrát discgolf. Celkem 12 discgolgových košů je pro ně připravených v městském parku u autobusového nádraží. Cílem hry  je trefit se do koše diskem na co nejmenší počet hodů.

Oslavy Dne Země na krnovském Hlavním náměstí

3. května 2019 9:51 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnov se opět zapojil do celosvětové akce Den Země. Ta se každoročně koná 22.dubna. Na Hlavním náměstí se tak představily organizace, které mají co do činění s životním prostředím.

Válečný dokument TV Polar zvedl celý sál kina Luna

30. dubna 2019 21:25 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostravské kino Luna zažilo velkou premiéru zbrusu nového snímku s názvem Bitva o Ostravsko 1945. Historický dokument o největší bitvě na konci 2. světové války - Ostravské operaci - vznikal v televizi Polar téměř dva roky.

Rekonstrukce Ostravské operace 1945

30. dubna 2019 12:01 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Stovky lidí si nenechaly ujít rekonstrukci vojenské historické bitvy na louce u řeky Odry ve Výškovicích. Bojová ukázka největší válečné operace u nás, tak zvané ostravské operace z roku 1945 trvala zhruba hodinu a vzbudila velký ohlas.

V Krnově vzniklo zbrusu nové discgolfové hřiště

26. dubna 2019 12:08 | Krnov | Yvona Fajtová

Už i v Krnově si lidé mohou zahrát discgolf. Celkem 12 discgolgových košů je pro ně připravených v městském parku u autobusového nádraží. Cílem hry  je trefit se do koše diskem na co nejmenší počet hodů.

Centrální ostravský obvod se pustil do revitalizuje sídlišť

25. dubna 2019 20:28 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Radnice obvodu Moravská Ostrava a Přívoz chystá revitalizaci sídliště Šalamouna II. Ideový záměr už má na stole a teď s ním seznámila i obyvatele, kterých se to týká. Jde o území od Förestrovy po Gajdošovu ulici.

Po Ostravě-Jihu se rozjedou sdílená kola

20. dubna 2019 11:47 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Ostravanům jsou nově k dispozici šedomodrá kola firmy Nextbike. Na jejich zapůjčení bude necelou desetikorunou přispívat ostravský magistrát. Zatímco loni byla sdílená kola k dispozici především v širším centru krajského města, letos se pro velký zájem rozšířily do dalších obvodů včetně Jihu.

Den zdraví a prevence v krnovské nemocnici

18. dubna 2019 15:01 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnovská nemocnice uspořádala tradiční Den zdraví a prevence. Lidé si tak zcela zdarma a bez objednání mohli nechat změřit tlak, puls nebo cholesterol, nechat si vyšetřit znaménka nebo vyzkoušet si záchranu lidského života. Zájem byl obrovský.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více