Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bruntálské děti čekají zápisy do mateřských škol

Bruntál |

Velká událost čeká zanedlouho malé bruntálské děti. Blíží se zápisy do místních mateřských škol.

Bruntálské děti čekají zápisy do mateřských škol

Velká událost čeká zanedlouho malé bruntálské děti. Blíží se zápisy do místních mateřských škol.

Zápisy do všech pěti bruntálských mateřských škol proběhnou 27. a 28. dubna. Mateřinky se už teď na zápis a především na nové školáčky pečlivě připravují. Všechny školky samozřejmě splňují požadavky, které jsou na ně kladené. Přesto se každá snaží nabídnout něco navíc.

Irena Vochyánová, ředitelka MŠ Komenského: „Naše MŠ známá jako Mahenka, ale oficiálně je to Komenského 7 tady v Bruntále,se dlouhodobě zabývá tím, aby děti měly dostatek sportu. To znamená máme aktivity pro sportovní vyžití dětí. Jedná se o přípravku sportovní gymnastiky, lyžování, další přípravka aerobiku, Dále to je to lyžování každoroční, plavání sdětmi s instruktorem a začali jsme také znovu chodit do sauny po mnoha letech. Maše MŠ byla vlastně první, která zahájila saunování v celé ČR. Podařilo se nám také získat už podruhé dotaci z evropských fondů na zahradu v přírodním stylu. V rámci této dotace jsme na naší školní zahradě vybudovali pro děti zahradnictví, koutek pro tvořivé aktivity, koutek pro seznamování s přírodními materiály, koutek dílničky, který je teď preferovaný, protože děti zapomínají vlastně jak se pracuje, to znamená v rámci polytechnické výchovy. Tohleto je velmi oblíbené u dětí a můžu říct, že vlastně jsou tam, pokud jim to dovolí počasí, tak denně.

Ivana Stuchlíková, ředitelka MŠ Okružní: „Proto bychom rádi pozvali všechny rodiče, ale i s dětmi do naší MŠ na Okružní ulici. V naší MŠ nabízíme prožitkové učení, učení hrou a nevšední zážitky. O naše děti se stará profesionální tým s bohatou fantazií a nadšením. Tým, na který se můžete spolehnout a tým, který pro děti udělá vše možné i nemožné. Z nadstandardních aktivit můžeme nabídnout a vypíchnout školu v přírodě, cvičení se seniory, lyžařský kurs, bruslení, plavání a další aktivity z našich projektů. Nabízíme také aktivní spolupráci se spřátelenými mateřinkami ať už v ČR, ale také v zahraničí.“

Lada Zátopková, ředitelka MŠ Smetanova: „Naše školka nabízí rozhodně mimo jiné to, že se nacházíme nádherném klidném prostředí, což je jiné. Máme smíšené oddělení, takže jsou tady věkově smíšené děti a vlastně můžou z toho čerpat, takže si navzájem pomáhají. Další věci, které máme jiné, než ostatní školky je to, že máme pana učitele, což jsme docela velká výjimka. Naše jakoby zaměření je na ekologii a k tomu také přizpůsobujeme celý program a jako jedna z mála školek se vracíme hodně k tradicím, takže na naší školce si můžete na podzim opékat brambory, pouštět draky a další aktivity, které vlastně odkazují na naše národní tradice. Jsme školka, která je taková menší, nejmenší v Bruntále a to hodně rodičů vnímá jako velký klad, protože je to takové rodinné prostředí, všichni máme k sobě hodně blízko.“

Miluše Michalcová, ředitelka MŠ Pionýrská: „Naše MŠ nabízí jako jediná v Bruntále tvořivou dramatiku pro děti. Tomuto se věnujeme už více než dvacet let. Každý rok skupina učitelek jezdí na pravidelné semináře, které vede většinou. Ty semináře jsou týdenní a mají je učitelky ze svého vlastního volna. Takže na toto bych chtěla upozornit, že na toto se naše MŠ zaměřuje. Dále hodně využíváme interaktivní tabuli. S interaktivní tabulí pracují zatím jenom dvě paní učitelky, ale paní učitelka Mikesková, moje zástupkyně, bude teď proškolovat ostatní paní učitelky, aby se mohly zapojovat i ostatní děti i z odloučeného pracoviště. Připravujeme několik projektů v rámci kterých se můžou děti s rodiči do naší MŠ podívat a seznámit se s prostředím a i s tím, jak se zde pracuje.“

Jaroslava Fidlerová, ředitelka MŠ U Rybníka: „Naše MŠ nabízí podnětné prostředí. Máme tým kvalitních pedagogů, kteří věnují dětem individuální péči a respektují jejich potřeby a možnosti. Dále nabízíme logopedickou prevenci, lyžařský, plavecký výcvik, karnevaly, různé akce pro rodiče a co nabízíme navíc, tak to máme otevřenou herničku pro rodiče s malými dětmi, kteří můžou ještě před tím, než nastoupí do školky přijít a pohrát si ve školce.“

Rodiče tedy opravdu mají z čeho vybírat. Podrobnosti o činnosti jednotlivých mateřských škol mohou najít na jejich webových stránkách.

Nahlásit chybu


Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Včera 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

5. října 2024 8:39 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

5. října 2024 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Benefiční akce bruntálských pořadatelů pro postižené obce

Včera 20:08 | Bruntál | Karel Soukop

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

Ohrožení Černým potokem si i v Bruntále vynutilo evakuace obyvatel z okolí

15. září 2024 15:36 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Na Bruntálsku momentálně přestalo pršet, voda však stále stéká z kopců a situace je na některých místech kritická. Město vyhlásilo 3 stupeň povodňové aktivity a zakázalo vstup do některých oblastí v okolí a do prostor kolem vodních toků

Situace v podhůří Jeseníků

12. září 2024 16:54 | Bruntál | Karel Soukop

Ve čtvrtek večer je situace v podstatě klidná, pouze zvýšené průtoky v potocích a řekách. Přehrada Slezská Harta odpouští velké množství vody a vytváří rezervu pro případnou velkou vodu příštích dnů.

Bruntálská zámecká zahrada hostila již potřetí slavnosti vína

1. září 2024 17:19 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Muzeum v Bruntále připravilo na zahradě bruntálského zámku již třetí ročník úspěšné akce Slavnosti vína. Bruntál není vinařskou oblastí, o to větší je však zájem místních o produkty z Jižní Moravy.

Bruntálské děti čekají zápisy do mateřských škol
Vydáno 28. února 2016 19:07, Bruntál, Karel Soukop
Velká událost čeká zanedlouho malé bruntálské děti. Blíží se zápisy do místních mateřských škol.

Bruntálské děti čekají zápisy do mateřských škol

Velká událost čeká zanedlouho malé bruntálské děti. Blíží se zápisy do místních mateřských škol.

Zápisy do všech pěti bruntálských mateřských škol proběhnou 27. a 28. dubna. Mateřinky se už teď na zápis a především na nové školáčky pečlivě připravují. Všechny školky samozřejmě splňují požadavky, které jsou na ně kladené. Přesto se každá snaží nabídnout něco navíc.

Irena Vochyánová, ředitelka MŠ Komenského: „Naše MŠ známá jako Mahenka, ale oficiálně je to Komenského 7 tady v Bruntále,se dlouhodobě zabývá tím, aby děti měly dostatek sportu. To znamená máme aktivity pro sportovní vyžití dětí. Jedná se o přípravku sportovní gymnastiky, lyžování, další přípravka aerobiku, Dále to je to lyžování každoroční, plavání sdětmi s instruktorem a začali jsme také znovu chodit do sauny po mnoha letech. Maše MŠ byla vlastně první, která zahájila saunování v celé ČR. Podařilo se nám také získat už podruhé dotaci z evropských fondů na zahradu v přírodním stylu. V rámci této dotace jsme na naší školní zahradě vybudovali pro děti zahradnictví, koutek pro tvořivé aktivity, koutek pro seznamování s přírodními materiály, koutek dílničky, který je teď preferovaný, protože děti zapomínají vlastně jak se pracuje, to znamená v rámci polytechnické výchovy. Tohleto je velmi oblíbené u dětí a můžu říct, že vlastně jsou tam, pokud jim to dovolí počasí, tak denně.

Ivana Stuchlíková, ředitelka MŠ Okružní: „Proto bychom rádi pozvali všechny rodiče, ale i s dětmi do naší MŠ na Okružní ulici. V naší MŠ nabízíme prožitkové učení, učení hrou a nevšední zážitky. O naše děti se stará profesionální tým s bohatou fantazií a nadšením. Tým, na který se můžete spolehnout a tým, který pro děti udělá vše možné i nemožné. Z nadstandardních aktivit můžeme nabídnout a vypíchnout školu v přírodě, cvičení se seniory, lyžařský kurs, bruslení, plavání a další aktivity z našich projektů. Nabízíme také aktivní spolupráci se spřátelenými mateřinkami ať už v ČR, ale také v zahraničí.“

Lada Zátopková, ředitelka MŠ Smetanova: „Naše školka nabízí rozhodně mimo jiné to, že se nacházíme nádherném klidném prostředí, což je jiné. Máme smíšené oddělení, takže jsou tady věkově smíšené děti a vlastně můžou z toho čerpat, takže si navzájem pomáhají. Další věci, které máme jiné, než ostatní školky je to, že máme pana učitele, což jsme docela velká výjimka. Naše jakoby zaměření je na ekologii a k tomu také přizpůsobujeme celý program a jako jedna z mála školek se vracíme hodně k tradicím, takže na naší školce si můžete na podzim opékat brambory, pouštět draky a další aktivity, které vlastně odkazují na naše národní tradice. Jsme školka, která je taková menší, nejmenší v Bruntále a to hodně rodičů vnímá jako velký klad, protože je to takové rodinné prostředí, všichni máme k sobě hodně blízko.“

Miluše Michalcová, ředitelka MŠ Pionýrská: „Naše MŠ nabízí jako jediná v Bruntále tvořivou dramatiku pro děti. Tomuto se věnujeme už více než dvacet let. Každý rok skupina učitelek jezdí na pravidelné semináře, které vede většinou. Ty semináře jsou týdenní a mají je učitelky ze svého vlastního volna. Takže na toto bych chtěla upozornit, že na toto se naše MŠ zaměřuje. Dále hodně využíváme interaktivní tabuli. S interaktivní tabulí pracují zatím jenom dvě paní učitelky, ale paní učitelka Mikesková, moje zástupkyně, bude teď proškolovat ostatní paní učitelky, aby se mohly zapojovat i ostatní děti i z odloučeného pracoviště. Připravujeme několik projektů v rámci kterých se můžou děti s rodiči do naší MŠ podívat a seznámit se s prostředím a i s tím, jak se zde pracuje.“

Jaroslava Fidlerová, ředitelka MŠ U Rybníka: „Naše MŠ nabízí podnětné prostředí. Máme tým kvalitních pedagogů, kteří věnují dětem individuální péči a respektují jejich potřeby a možnosti. Dále nabízíme logopedickou prevenci, lyžařský, plavecký výcvik, karnevaly, různé akce pro rodiče a co nabízíme navíc, tak to máme otevřenou herničku pro rodiče s malými dětmi, kteří můžou ještě před tím, než nastoupí do školky přijít a pohrát si ve školce.“

Rodiče tedy opravdu mají z čeho vybírat. Podrobnosti o činnosti jednotlivých mateřských škol mohou najít na jejich webových stránkách.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/bruntalsko/bruntal/39973/bruntalske-deti-cekaji-zapisy-do-materskych-skol