Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Elektroinstalace v budově MŠ Pohádka ve Frýdku-Místku nezvládá velkou zátěž, připravuje se rekonstrukce

Frýdek-Místek |

Nemůžou používat větší množství spotřebičů i některá nová zařízení. Vyhazují jim totiž pojistky. Město Frýdek-Místek proto vyšlo Mateřské školce Pohádka vstříc a v budově na Gogolově ulici nechá udělat úplně novou elektroinstalaci. Práce proběhnou až o letních prázdninách a měly by vyjít na 3 miliony korun.

Mateřská škola Pohádka funguje v Gogolově ulici od roku 1983. Má pět tříd a téměř vše je tady ještě původní. Aktuálně potřebuje už řadu let novou elektroinstalaci.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "My už jsme započali elektroinstalaci u nás na druhé mateřské školce na Třanovského. A teď jsme rádi, že bude pokračovat i tady, protože ta elektroinstalace tady je momentálně v takovém dezolátním stavu. Protože tady opravdu nebylo ještě nic uděláno. Byla tady udělána pouze rekonstrukce kuchyně a v rámci toho jenom částečná elektroinstalace. A z toho důvodu, že se ani nevědělo, že ty elektrospotřebiče budou mít tak vysoké výkony, tak došlo k tomu, že nám to tady neustále vyhazuje pojistky."
Renata Čadrová, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka, pracoviště Gogolova: "Třeba máme nějakou akci s rodiči a zapneme více spotřebičů elektrických, takže nám to vyhazuje pojistky. Také jsme koupili v kuchyni nový konvektomat a musely se udělat silnější jističe, abychom ho vůbec mohli používat. Máme taky novou sušičku, kterou prozatím nemůžeme používat, protože když se zapne zároveň pračka, sušička, tak už to zase ten systém neutáhne. Takže opravdu je třeba. A hlavně také internet, aby paní učitelky mohly využívat novější technologie a pracovat s internetem a samy si připravovat různé materiály."

Město o těchto problémem vědělo, ale vše zkomplikoval koronavirus a rekonstrukce se odložila. Nyní už je ale vše připraveno.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Je to plánovaná akce na tento rok. Máme vysoutěženo, máme schváleno. Práce začnou přes prázdniny. To znamená, že teďka je dost času na přípravu. Tak, aby školka i zaměstnanci se mohla na tuto akci připravit. Nebude to nic příjemného. Bude tam spousta sekání, prachu a tak dále. Ale nicméně je to nutné. A tak jsme se dohodli s paní ředitelkou, takže všechno jde tak, jak jsme se domluvili."
Renata Čadrová, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka, pracoviště Gogolova: "Rekonstrukce se bude dělat najednou na všech třídách, plus ještě kanceláře. Tam se bude i bourat. Celé prázdniny by měla být mateřská škola Gogolova uzavřená."

Práce vyjdou na 3 miliony korun. V minulém roce už město vyšlo školce vstříc při úpravách zahrady, která poté získala více zeleně.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Kdy jsme chtěli a žádali o to, aby byla větší část zatravněna. Aby opravdu se nevyužívaly v hojné míře ty asfaltové plochy, protože těch děti mají přece jenom doma hodně. Takže jsme chtěli, aby opravdu tady byly travnaté plochy všude kolem."

A v plánu jsou opravy a rekonstrukce i v dalších školkách.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Teďka dokončujeme v Chlebovicích mateřskou školu. Tam jsme se byli podívat minulý týden. V plánu jsou potom ještě dvě další mateřské školy a teď budeme dělat ještě rekonstrukci dětského hřiště na ulici Linhratova. Takže myslíme i na děti a snažíme se teďka přesunout volné finanční prostředky, které máme, právě na tyto zařízení pro děti."

Město aktuálně postupně zjišťovalo situaci na všech základních a mateřských školách. Chce je sjednotit na stejnou úroveň a zajistit jim kvalitní a potřebné vybavení, případně i nutné rekonstrukce.

Nahlásit chybu


K tématu

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

3. května 2024 9:10 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Jesle Frýdek-Místek za provozu rekonstruovaly hospodářskou budovu

Jesle Frýdek-Místek dokončují další velkou rekonstrukci. Po budovách, kde jsou dětské skupiny, nyní přišla na řadu hospodářská budova. Tady byla nejdůležitější nová elektroinstalace a namontování vzduchotechniky. Práce probíhaly za plného provozu.

Porubská radnice podporuje sportovní aktivity dětí mateřských škol. Ke sportu je vedou i samotné školky

Porubské mateřské školy podporují sportovní aktivity dětí. Na některé z nich jim přispívá radnice. Oblíbené je zejména bruslení na zimním stadionu, kde mají k dispozici i trenéry.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Elektroinstalace v budově MŠ Pohádka ve Frýdku-Místku nezvládá velkou zátěž, připravuje se rekonstrukce
Vydáno 18. dubna 2022 13:13, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Nemůžou používat větší množství spotřebičů i některá nová zařízení. Vyhazují jim totiž pojistky. Město Frýdek-Místek proto vyšlo Mateřské školce Pohádka vstříc a v budově na Gogolově ulici nechá udělat úplně novou elektroinstalaci. Práce proběhnou až o letních prázdninách a měly by vyjít na 3 miliony korun.

Mateřská škola Pohádka funguje v Gogolově ulici od roku 1983. Má pět tříd a téměř vše je tady ještě původní. Aktuálně potřebuje už řadu let novou elektroinstalaci.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "My už jsme započali elektroinstalaci u nás na druhé mateřské školce na Třanovského. A teď jsme rádi, že bude pokračovat i tady, protože ta elektroinstalace tady je momentálně v takovém dezolátním stavu. Protože tady opravdu nebylo ještě nic uděláno. Byla tady udělána pouze rekonstrukce kuchyně a v rámci toho jenom částečná elektroinstalace. A z toho důvodu, že se ani nevědělo, že ty elektrospotřebiče budou mít tak vysoké výkony, tak došlo k tomu, že nám to tady neustále vyhazuje pojistky."
Renata Čadrová, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka, pracoviště Gogolova: "Třeba máme nějakou akci s rodiči a zapneme více spotřebičů elektrických, takže nám to vyhazuje pojistky. Také jsme koupili v kuchyni nový konvektomat a musely se udělat silnější jističe, abychom ho vůbec mohli používat. Máme taky novou sušičku, kterou prozatím nemůžeme používat, protože když se zapne zároveň pračka, sušička, tak už to zase ten systém neutáhne. Takže opravdu je třeba. A hlavně také internet, aby paní učitelky mohly využívat novější technologie a pracovat s internetem a samy si připravovat různé materiály."

Město o těchto problémem vědělo, ale vše zkomplikoval koronavirus a rekonstrukce se odložila. Nyní už je ale vše připraveno.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Je to plánovaná akce na tento rok. Máme vysoutěženo, máme schváleno. Práce začnou přes prázdniny. To znamená, že teďka je dost času na přípravu. Tak, aby školka i zaměstnanci se mohla na tuto akci připravit. Nebude to nic příjemného. Bude tam spousta sekání, prachu a tak dále. Ale nicméně je to nutné. A tak jsme se dohodli s paní ředitelkou, takže všechno jde tak, jak jsme se domluvili."
Renata Čadrová, zástupkyně ředitelky MŠ Pohádka, pracoviště Gogolova: "Rekonstrukce se bude dělat najednou na všech třídách, plus ještě kanceláře. Tam se bude i bourat. Celé prázdniny by měla být mateřská škola Gogolova uzavřená."

Práce vyjdou na 3 miliony korun. V minulém roce už město vyšlo školce vstříc při úpravách zahrady, která poté získala více zeleně.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Kdy jsme chtěli a žádali o to, aby byla větší část zatravněna. Aby opravdu se nevyužívaly v hojné míře ty asfaltové plochy, protože těch děti mají přece jenom doma hodně. Takže jsme chtěli, aby opravdu tady byly travnaté plochy všude kolem."

A v plánu jsou opravy a rekonstrukce i v dalších školkách.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Teďka dokončujeme v Chlebovicích mateřskou školu. Tam jsme se byli podívat minulý týden. V plánu jsou potom ještě dvě další mateřské školy a teď budeme dělat ještě rekonstrukci dětského hřiště na ulici Linhratova. Takže myslíme i na děti a snažíme se teďka přesunout volné finanční prostředky, které máme, právě na tyto zařízení pro děti."

Město aktuálně postupně zjišťovalo situaci na všech základních a mateřských školách. Chce je sjednotit na stejnou úroveň a zajistit jim kvalitní a potřebné vybavení, případně i nutné rekonstrukce.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000030830/elektroinstalace-v-budove-ms-pohadka-ve-frydkumistku-nezvlada-velkou-zatez-pripravuje-se-rekonstrukce