Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Zástupci obvodu Vítkovice a Fakulty stavební VŠB-TUO podepsali memorandum o spolupráci

První memorandum v historii obvodu o budoucí spolupráci, podepsali radní se zástupci VŠB-TU Ostrava. Má zajistit příchod kvalitních úředníků.

Vítkovický jarmark se nesl v prvorepublikovém stylu

Bohatý program čekal návštěvníky Vítkovického jarmarku, který se konal v rámci oslav stého výročí od založení Velké Ostravy.

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.

Ve Vítkovicích připomíná vznik Velké Ostravy výstava, chystají se komentované prohlídky

Oslavy výročí založení Velké Ostravy jsou v plném proudu. Ve Vítkovicích je k vidění putovní výstava, chystají se komentované prohlídky a další akce.

Městský obvod Ostrava Vítkovice uspořádal v DOV reprezentační ples

31. ledna 2024 16:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

V sobotu 20. ledna proběhl v Dolní oblasti Vítkovic další reprezentační ples Městského obvodu Ostravy Vítkovic. Návštěvníci plesu se mohli bavit ve dvou tanečních sálech, kde vystoupili třeba Martin Chodúr nebo kapela Banda Del Caffe.

Komerční sdělení více

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.


11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Vybrané objekty společnosti OVAK bude hlídat technologie používaná pro ochranu jaderných elektráren

Ke zvýšení ostrahy objektů v rámci vodovodní sítě použila společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. jako první v Moravskoslezském kraji unikátní technologii prostorové ochrany LiDAR. LiDAR je technologie, která využívá laserové (světelné) paprsky k měření vzdáleností. Může být použita k detekci pohybu nebo k identifikaci objektů v rámci určitého chráněného prostoru. Systémy LiDAR se používají ve světě především k ochraně strategických objektů, v České republice například k ochraně obou jaderných elektráren nebo letišť.

Mezinárodní soutěž Ostrava Towers Complex vyhrálo dánské studio ADEPT

Ostravský mrakodrap ponese rukopis věhlasného dánského studia ADEPT, které zvítězilo v mezinárodní architektonické soutěži. Porota složená z významných osobností české i světové architektury vybírala z pěti renomovaných architektonických studií. Vítězný projekt porotce zaujal především tím, jak kvalitně sceluje dnes roztříštěné území a propojuje ho s veřejným prostorem Karoliny, Frýdlantskými mosty i širší městskou zástavbou v této lokalitě.

Více