Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Městský obvod Ostrava Vítkovice uspořádal v DOV reprezentační ples

31. ledna 2024 16:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

V sobotu 20. ledna proběhl v Dolní oblasti Vítkovic další reprezentační ples Městského obvodu Ostravy Vítkovic. Návštěvníci plesu se mohli bavit ve dvou tanečních sálech, kde vystoupili třeba Martin Chodúr nebo kapela Banda Del Caffe.

Vítkovice byly před sto lety připojeny k Velké Ostravě, oslavy výročí nabídnou mnoho akcí

17. ledna 2024 15:35 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Ostrava letos slaví 100 let vzniku Velké Ostravy. Při této příležitosti se bude napříč městem konat mnoho kulturních akcí. Vítkovice jako zakládající člen ostravské metropole nezůstanou pozadu. Akce budou probíhat až do června a celý program najdete na www.velkaostrava.cz

Ve Vítkovicích jezdí Senior expres. Radnice vyhověla přáním občanů

3. ledna 2024 15:30 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Senioři i držitelé průkazu ZTP a ZTP/P, kteří mají problém s dopravou k lékaři nebo na úřad, jistě přivítají novou službu Senior expres, kterou začátkem roku spustila Vítkovická radnice. Za poplatek 30 Kč je taxi doveze kdekoliv v rámci Ostravy a to až čtyřikrát měsíčně.

Zastupitelstvo Ostravy Vítkovic schválilo rozpočet pro rok 2024

20. prosince 2023 16:00 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Obvod Ostrava Vítkovice má v příštím roce v plánu především investice do opravy škol a školek. Výkupem nemovitostí chce rozšířit svůj bytový fond a plánuje velkou investici do vzniku polyfunkčního centra, které má vzniknout z budovy na Ocelářské ulici.

V Ostravě Vítkovicích byl rozsvícen vánoční strom a odhalena busta zakladatele huti

6. prosince 2023 15:43 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Mírové náměstí v Ostravě Vítkovicích zdobí nejen vánoční strom, ale i busta zakladatele Vítkovic, arcibiskupa Rudolfa Jana Habsburského, která zde byla přemístěna. Její odhalení proběhlo během slavnostního rozsvícení vánočního stromu.

Hodiny na věži kostela ve Vítkovicích se budou opravovat. Lidé mohou přispět ve sbírce

22. listopadu 2023 14:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Na opravu čtyř hodinových ciferníků na věži kostela sv. Pavla ve Vítkovicích je vyhlášena veřejná sbírka. Zájemci mohou přispívat jak prostřednictvím QR kódů, tak i do pokladniček umístěných v kostele na Mírovém náměstí a v podatelně nedaleké radnice městského obvodu.

Vězeňská služba připravila besedu pro školáky. Mohli si posedět ve vězeňském autobuse

7. listopadu 2023 13:57 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Prevence je vždy lepší než represe a proto ostravský městský obvod Vítkovice pozval pro žáky ZŠ Šalounova zástupce vězeňské služby. Ti si připravili besedu o fungování vazební věznice.

Ostravští prvňáčci dostanou knížku o skřítkovi

1. září 2023 14:39 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

V prostorách Knihovny města Ostravy byla pokřtěna zbrusu nová knížka pro ostravské prvňáčky. Prvních 400 výtisků dostanou děti už v první školní den, další zájemci ji získají při návštěvě některé z ostravských poboček.

Archiv města Ostravy byl založen před sto lety

31. srpna 2023 15:26 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

V září letošního roku uplyne 100 let od vzniku Archivu města Ostravy. Za tu dobu tato instituce - jako jakási paměť města, nashromáždila kilometry archiválií. Najdete zde nejstarší dokumenty ze 14.století, kroniky městských obvodů i poslední výtisky regionálních novin.

Baník porazil Hlučín a v domácím poháru jde dál

30. srpna 2023 15:16 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Fotbalový svátek zažili fanoušci v Hlučíně. V rámci druhého kola domácího poháru přivítali prvoligový celek Baník Ostrava. Hlučín hrající třetí ligu se rval statečně, ale slezské derby ovládl Baník. Zápas rozhodl dvěma góly útočník Ladislav Almáši.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více