Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Městská nemocnice Ostrava pokračuje v modernizaci, rekonstrukce probíhá za plného provozu

29. srpna 2023 13:41 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Městská nemocnice Ostrava pokračuje v rozsáhlé rekonstrukci klíčového pavilonu E2, který je srdcem nemocnice. Od loňska již pacientům slouží nové oddělaní ARO a část chirurgie. Nyní se pracuje na další etapě, která by měla být hotová příští rok v dubnu. Rekonstrukce je o to náročnější, že probíhá za plného provozu.

Fotbalový klub Hlučín oslavil 100 let

26. června 2023 13:49 | Opava | Tomáš Trávník

Významné jubileum slaví fotbalový klub v Hlučíně. Fotbal v tomto městě se začal hrát organizovaně v roce 1923. Proto klub o víkendu uspořádal velkolepou oslavu svých stých narozenin.

V areálu čs. opevnění v Darkovičkách se znovu bojovalo

24. října 2022 16:14 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Jako v roce 1945 si mohli připadat návštěvníci areálu československého opevnění v Hlučíně-Darkovičkách. Slezské zemské muzeum vojensko-historickou akcí připomínalo osvobozující boje na Ostravsku, ale i 80. výročí operace Anthropoid.

Colours of Ostrava letos nabídnou The Killers i LP

20. května 2022 15:29 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Oblíbený mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava vstoupí v polovině července konečně do svého 19. ročníku. Po tříleté covidové odmlce se dá očekávat, že o multižánrový festival bude obrovský zájem.

Nemocnice v MS kraji dál hledají dobrovolníky, situace je vážná

23. října 2020 10:39 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Covid-19 ohrožuje zdravotníky i pracovníky v sociálních službách. Kolaps nemocnic zatím nehrozí, ale zařízení se chtějí na zhoršující se situaci dobře připravit. Hledají proto dobrovolníky nejen z řad mediků.

Covid pozitivní senior ležel na zemi ve svém bytě a neozýval se, zasahovali hasiči ve speciálních oděvech

20. října 2020 15:20 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Strážníky městské policie kontaktoval ošetřovatel nemocného seniora z Ostravy. Nepodařilo se mu totiž s důchodcem opakovaně spojit. Kvůli jeho nákaze koronavirem měl obavu o jeho zdraví. Byt tak museli otevřít hasiči v ochranných oblecích.

Sjezd z D1 v Ostravě na Mariánské Hory na měsíc uzavřen! Konečně se zbavíme zvlněné vozovky

19. října 2020 15:18 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Na dálnici D1 v Ostravě opět vyjely bagry. Ředitelství silnic a dálnic v pondělí spustilo opravu úseku dlouhého 300 m a byl tak uzavřen sjezd z dálnice do Ostravy Mariánských Hor. Oprava bude trvat měsíc a řidiči tak musí počítat s objížďkou.

Světový ženský tenis se vrací do Ostravy, bohužel bez Petry Kvitové

16. října 2020 14:06 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Po slavných tenisových bitvách národních týmů v Davis Cupu respektive Fed Cupu, přivítá Ostrava opět špičkové tenisové hráčky. Tentokrát na turnaji, který je zařazen do nejvyšší soutěžní kategorie. Stane se tak nejvýznamnějším ženským tenisovým turnajem, který se kdy v České republice pořádal.

V kraji výrazně stoupají hladiny řek

14. října 2020 13:32 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Několik dní trvající deště opět zvyšují hladiny řek. V moravskoslezském kraji byl třetí povodňový stupeň vyhlášen už na osmi tocích. Podle meteorologů by měl déšť ustávat během čtvrtku.

Zloděj v Ostravě ukradl kola za půl milionu korun, teď mu hrozí 8 let za mřížemi

13. října 2020 14:53 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Až osm let vězení hrozí nenapravitelnému recidivistovi z Ostravy, který se zaměřoval na krádeže jízdních kol z koláren a sklepů panelových domů. Pachatel má na svědomí více než padesát ukradených kol a způsobenou škodu přesahující půl milionu korun.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více