Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Akce "Hrajeme si bez rozdílů" ve Vítkovicích slibuje dětem zábavu po celý červenec

Děti, které se v Ostravě Vítkovicích na prázdniny nikam nechystají, nemusejí smutnit. Nudit se určitě nebudou. Je pro ně připraven bohatý program na celý červenec.

Zástupci obvodu Vítkovice a Fakulty stavební VŠB-TUO podepsali memorandum o spolupráci

První memorandum v historii obvodu o budoucí spolupráci, podepsali radní se zástupci VŠB-TU Ostrava. Má zajistit příchod kvalitních úředníků.

Vítkovický jarmark se nesl v prvorepublikovém stylu

Bohatý program čekal návštěvníky Vítkovického jarmarku, který se konal v rámci oslav stého výročí od založení Velké Ostravy.

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.

Ve Vítkovicích připomíná vznik Velké Ostravy výstava, chystají se komentované prohlídky

Oslavy výročí založení Velké Ostravy jsou v plném proudu. Ve Vítkovicích je k vidění putovní výstava, chystají se komentované prohlídky a další akce.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více