Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bytový dům na Anenské ve Frýdku-Místku dostane nové balkony a zateplení

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek připravuje další velkou opravu bytového domu na Anenské. Po nedávné náročné výměně vnitřních rozvodů nyní přijde na řadu oprava balkonů a také zateplení. Rekonstrukce má začít v červenci a hotovo by mělo být v listopadu. Práce vyjdou na 29 milionů korun.

Frýdek-Místek postupně opravuje šestnáctipodlažní panelový dům v Anenské ulici. Na konci minulého roku byly za zhruba sedm milionů korun opraveny rozvody vody, odpadu a plynu.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Byla to úspěšná akce a tak, jak jsme občanům slíbili, tak jsme letos přistoupili k tomu, že opravíme balkony, které jsou v hrozném stavu. Snížíme energetickou náročnost toho objektu, to znamená, zateplíme celý venkovní plášť, včetně střechy i nové omítky a celkově zrevitalizujeme ten objekt tak, aby vypadal dobře, byl bezpečný a lidé ušetřili na topení."
Anketa: 1.) "Bude to v pořádku, protože ty balkony opravdu potřebují." 2.) "Trochu se toho bojíme, starší lidé jsou tady, to víte. Ale zase to budeme mít pěkné. Bude to lepší, když se to zateplí." – A v jakém stavu jsou podle vás ty balkony? – "No, v dezolátním. Já tady bydlím od začátku a je to 48 let a už to chce opravit." 3.) "Jistě, že to bude správné, protože ušetříme určitě ta ty energie. A když se opraví balkony, tak to je žádoucí, protože jsou ve špatném stavu."

Práce by měly začít 11. července a hotovo by mělo být do 8. listopadu. Harmonogram prací bude vyvěšen na vývěsce, ale o průběhu budou lidé ještě informováni také osobně.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bude opět informativní schůzka, kolem 20. června, o tom ještě budeme informovat občany. Opět se sejdeme tady v Centru aktivních seniorů. Bude to zase v zasedací místnosti."

V rámci prací budou obyvatelé šedesáti bytů postupně omezeni v používání balkonů a měly by se také vyzdít meziokenní vložky.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Samozřejmě to je opět náročné. Bude tam oprava těch balkonů, ty zase nebudou moci používat, bude to v letních dnech. Mohou tam být určité problémy, takže to chce jakýsi režim dohodnout o užívání. Nebude to úplně komfortní, ale za odměnu tady zase bude něco, co jim zvýší estetickou a technickou úroveň."

Předpokládaná cena prací podle projektové dokumentace by měla být zhruba 29 milionů korun. Městu se ale podařila získat dotace z ministerstva pro místní rozvoj, která má pokrýt 40 procent nákladů.

Nahlásit chybu


K tématu

Centrální ostravský obvod oživuje Přívoz. V Orebitské opraví kanalizaci, povrch i další dům

Investice za více než 35 milionů korun. To čeká v letošním roce Orebitskou ulici v Ostravě-Přivozu. Bude se tady opravovat kanalizace a ulice dostane i nový povrch. Souběžně bude probíhat také rekonstrukce jednoho z bytových domů.

Bazilika ve Frýdku-Místku se po novém roce uzavře kvůli velké rekonstrukci

6. listopadu 2023 12:33 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku projde rozsáhlou rekonstrukcí. Největší práce čekají kryptu, která se má zpřístupnit veřejnosti. Při té příležitosti jsou naplánovány i další opravy. Bazilika se tak po Vánocích na dva a půl roku zcela uzavře.

Dětský domov Radkově na Opavsku má novou střechu za 29 milionů

30. října 2023 20:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Radkovský dětský domov sídlí v historické budově zámku Dubová, loni v říjnu začala oprava jeho střechy. Po roce prací je hotovo. Zámek má novou střešní krytinu, musela se opravit i část konstrukce krovu. Zámecká věž je nově obložená dřevem a opět ji zdobí hodiny. Celou akci za 29 milionů korun financoval Moravskoslezský kraj.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Bytový dům na Anenské ve Frýdku-Místku dostane nové balkony a zateplení
Vydáno 9. června 2022 15:51, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek připravuje další velkou opravu bytového domu na Anenské. Po nedávné náročné výměně vnitřních rozvodů nyní přijde na řadu oprava balkonů a také zateplení. Rekonstrukce má začít v červenci a hotovo by mělo být v listopadu. Práce vyjdou na 29 milionů korun.

Frýdek-Místek postupně opravuje šestnáctipodlažní panelový dům v Anenské ulici. Na konci minulého roku byly za zhruba sedm milionů korun opraveny rozvody vody, odpadu a plynu.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Byla to úspěšná akce a tak, jak jsme občanům slíbili, tak jsme letos přistoupili k tomu, že opravíme balkony, které jsou v hrozném stavu. Snížíme energetickou náročnost toho objektu, to znamená, zateplíme celý venkovní plášť, včetně střechy i nové omítky a celkově zrevitalizujeme ten objekt tak, aby vypadal dobře, byl bezpečný a lidé ušetřili na topení."
Anketa: 1.) "Bude to v pořádku, protože ty balkony opravdu potřebují." 2.) "Trochu se toho bojíme, starší lidé jsou tady, to víte. Ale zase to budeme mít pěkné. Bude to lepší, když se to zateplí." – A v jakém stavu jsou podle vás ty balkony? – "No, v dezolátním. Já tady bydlím od začátku a je to 48 let a už to chce opravit." 3.) "Jistě, že to bude správné, protože ušetříme určitě ta ty energie. A když se opraví balkony, tak to je žádoucí, protože jsou ve špatném stavu."

Práce by měly začít 11. července a hotovo by mělo být do 8. listopadu. Harmonogram prací bude vyvěšen na vývěsce, ale o průběhu budou lidé ještě informováni také osobně.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Bude opět informativní schůzka, kolem 20. června, o tom ještě budeme informovat občany. Opět se sejdeme tady v Centru aktivních seniorů. Bude to zase v zasedací místnosti."

V rámci prací budou obyvatelé šedesáti bytů postupně omezeni v používání balkonů a měly by se také vyzdít meziokenní vložky.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Samozřejmě to je opět náročné. Bude tam oprava těch balkonů, ty zase nebudou moci používat, bude to v letních dnech. Mohou tam být určité problémy, takže to chce jakýsi režim dohodnout o užívání. Nebude to úplně komfortní, ale za odměnu tady zase bude něco, co jim zvýší estetickou a technickou úroveň."

Předpokládaná cena prací podle projektové dokumentace by měla být zhruba 29 milionů korun. Městu se ale podařila získat dotace z ministerstva pro místní rozvoj, která má pokrýt 40 procent nákladů.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000031846/bytovy-dum-na-anenske-ve-frydkumistku-dostane-nove-balkony-a-zatepleni