Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Záchranáři ve Frýdku-Místku dostali klíče od domů s byty pro seniory

11. července 2024 16:31 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Záchranáři mají občas problémy dostat se do domů, kde bydlí senioři. Město jim proto nechalo vyrobit kopie klíčů od domů zvláštního určení. Ty budou mít k dispozici ve všech výjezdových vozech a tím pádem se snadno, například v noci, dostanou do bytových domů.

Parkoviště u Sekerovy vily ve Frýdku-Místku už je ve výstavbě

11. července 2024 15:30 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek stále řeší nedostatek parkovacích míst. Aktuálně už je v plném proudu stavba nového parkoviště na sídlišti Slezská. Hotové má být do konce roku. Navíc bude vytvořeno ze zatravňovacích dlaždic a nabídne také malou zelenou oázu.

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku letos získala titul Mistr Mistrů

11. července 2024 13:33 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdeckomístecký expres

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku má za sebou jednu z nejlepších sezón. Přivezla medaile z mistrovství Evropy, ale junioři hlavně ovládli domácí soutěž Czech Dance Masters, kde porazili na 150 týmů a stali se Mistry Mistrů.

Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku. Město také lidem radí, jak se jich bezplatně zbavit

Frýdek-Místek postupně čistí ulice od autovraků. Jde ale o složitý administrativní proces, který s sebou nese i nemalé náklady. Proto město připomíná, že autovraky mohou nechat zlikvidovat i jejich majitelé. Pro ty to bude bezplatné. A ještě navíc dostanou od vrakoviště menší výkupní cenu.

FM City Fest přepsal kulturní historii Frýdku-Místku

Šestý ročník FM City Festu byl v mnoha ohledech prémiový. Akce proběhla v novém a větším areálu. Poprvé dorazilo přes 20 tisíc lidí a vystoupily světové hudební hvězdy. Organizátoři zvládli akci s velkým náporem návštěvníků na výbornou.

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

8. července 2024 8:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Na hrad Hukvaldy se sjeli zájemci o romantické i strašidelné Nocování na hradě

7. července 2024 17:31 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Na hradě Hukvaldy se konala jedna z nejoblíbenějších akcí roku. Noc na hradě je již tradiční akcí, koná se několikrát do roka a je předem vždy vyprodaná. Zkušení návštěvníci sem přijíždějí ze širokého okolí se svými karimatkami, spacáky, dokonce i stany.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

1. července 2024 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Knihovnice z Frýdku-Místku získala čestné uznání v soutěži Knihovnická K2

Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou oceňoval nejlepší knihovníky. Jedna z cen putovala i do Frýdku-Místku. Čestné uznání získala vedoucí místecké pobočky Irena Liberdová.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Pickleball Czech Open přilákal hráče z celého světa

21. června 2024 11:31 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Ostravský rodák a světový tenista Ivan Lendl, jeho rival John McEnroe, André Agassi nebo třeba Steffi Grafová. Ti všichni propadli modernímu sportu s názvem pickleball. Zbrusu nové centrum pickleballu vzniklo i v našem kraji – v Dobré u Frýdku-Místku.

Modrý kříž pomáhá mladistvým i dospělým ve Frýdku-Místku v boji se závislostmi

Město Frýdek-Místek podpořilo organizaci Modrý kříž. Ta pracuje s lidmi, kteří mají sklony k závislosti na drogách nebo alkoholu. Na projekt, který se věnuje hlavně mladistvým a rodičům půjde 520 tisíc korun.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.