Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Den řemesel pro děti v Kotulově dřevěnce

Havířov |

Ještě v závěru školního ruku uspořádala Kotulova dřevěnka Den řemesel pro děti mateřských i základních škol. Návštěvníci mohli zhlédnout mnoho poučného, jak se žilo v době našich prarodičů.

Nahlásit chybu


Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Důl Michal v Ostravě nabízí autentický vhled do práce horníků

Technicky a stavebně autenticky dochovaný areál kamenouhelného dolu. Jak se horníci připravovali na práci v první polovině 19. století, mohou zjistit návštěvníci dolu Michal v Ostravě. Těžit se zde začalo v roce 1842.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

Včera 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Včera 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Mladí zpěváci z Havířova uspěli na Karvinském talentu

Na prestižní soutěž Karvinský talent se přihlásily desítky nadaných mladých zpěváků z různých měst republiky. Ta nejcennější ocenění putovala do Havířova.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

ZŠ Borovského oslavila čtyřicátiny. Do tříd znovu nahlédli bývalé učitelé i absolventi

Nejmladší škola v Karviné - Základní a Mateřská škola Borovského - oslavila 40. narozeniny. Na prohlídku školy i připravenou akademii žáků pozvala kromě rodičů a přátel školy i bývalé pedagogy a absolventy.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Komunikace v ulici Na Stráni prošla celkovou rekonstrukcí

V Orlové Lutyni byly na přelomu července a srpna zahájeny stavební práce na rozsáhlé investiční akci, a to rekonstrukce komunikace na ulici Na Stráni.

13. zasedání Zastupitelstva obce Stonava

Velmi nabitý program měli na svém 13. zasedání zastupitelé obce Stonava. Kromě schválení rozpočtových opatření, se zastupitelé mimo jiné zabývali dotačními programy, které každý rok obec vyhlašuje.

O víkendu si můžete pochutnat na bramborácích

O víkendu si můžete opět pochutnat na domácích bramborácích. Opět po roce je totiž budou ve své klubovně smažit stonavských zahrádkáři. Po třech letošních úspěšných akcích, smažení vaječiny, letního grilování a výstavy ovoce a zeleniny je to další z řady, kterou spolek organizuje pro širokou veřejnost.

Stonavští evangelíci děkovali za letošní úrodu

V neděli 6. října se ve stonavském evangelickém kostele konala tradiční děkovná bohoslužba za letošní úrodu. Ke slavnostní atmosféře zcela jistě přispělo vystoupení Smíšeného pěveckého sboru Stonava pod vedením Marty Orszulikové.

Romeo i Julia w dwu językach

Przedstawienie „Romeo i Julia" to wspólny projekt Sceny Polskiej i Czeskiej Teatru Cieszyńskiego. Ze sceny płyną słowa tekstu Szekspira w obydwu tych językach. Reżyserii podjął się wybitny polski reżyser Konrad Dworakowski.

Včelaři v Horní Suché působí už 90 let, výročí oslavili interaktivní výstavou

Včelaři v Horní Suché oslavili 90 let od svého založení velkou interaktivní výstavou. Na letošní sezonu si nemohou stěžovat, medu je hodně. Tak jako jiné spolky je ale trápí nedostatek mladých včelařů.

Den řemesel pro děti v Kotulově dřevěnce
Vydáno 2. července 2013 18:30, Havířov, Bára Kelnerová
Ještě v závěru školního ruku uspořádala Kotulova dřevěnka Den řemesel pro děti mateřských i základních škol. Návštěvníci mohli zhlédnout mnoho poučného, jak se žilo v době našich prarodičů.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/havirov/29904/den-remesel-pro-deti-v-kotulove-drevence