Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

Včera 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

Včera 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

Včera 7:49, vydáno 30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Na auto v Jeseníkách spadl silný strom, tři zranění, jednoho člověka resuscitovali

30. června 2024 18:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Motorka na závodech v Těrlicku srazila a vážně zranila diváka

29. června 2024 19:59 | Těrlicko | Lukáš Zavadil

U vážně zraněného muže na motocyklových závodech zasahovali zdravotníci v sobotu odpoledne v Těrlicku. Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byl na místě sražen divák, kterého zasáhl závodní motocykl.

Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

29. června 2024 9:06 | Frýdlant nad Ostravicí | Lukáš Zavadil

V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

90letý senior na elektrokoloběžce v Ostravě přehlédl tramvaj, následný střet nepřežil

15. června 2024 9:49 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Porubě, poblíž křižovatky ulic Martinovická a Třebovická, se během pátečního odpoledne stala tragická dopravní nehoda. Místem projížděl na elektrokoloběžce 90letý muž. Podle policejních informací při odbočování vlevo zřejmě přehlédl souběžně jedoucí tramvaj a srazil se s ní.

Na D48 jel o 13 tun přetížený kamion, řidič dostal maximální možnou pokutu

13. června 2024 14:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z dálničního oddělení Frýdek-Místek zastavili a zkontrolovali nákladní tahač s návěsem, který převážel pracovní stroj. Vozidlo mířilo po D48 směrem na Český Těšín a bylo zastaveno v katastru obce Dobrá. Výsledkům se nestačili divit.

Ostravští policisté hledají svědky srážky vozidla s chodcem v Nové Vsi

13. června 2024 12:10 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté vyšetřují dopravní nehodu a žádají veřejnost o pomoc. Stala se 27. března 2024 kolem 13:45 hodin v Ostravě Nové Vsi na ulici U Hrůbků, na přechodu pro chodce u zastávky MHD "Školní Statek". Na tomto místě se střetl mladý muž s projíždějícím červeným vozidlem Renault.

Série nehod cyklistů zaměstnala o víkendu záchranáře napříč celým krajem

10. června 2024 14:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Během víkendu zasahovala zdravotnická záchranná služba v Moravskoslezském kraji u téměř třiceti zraněných cyklistů. Série nehod začala již v pátek 7. června, kdy záchranáři mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou vyjížděli k pěti případům.

Komerční sdělení více

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.


11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Vybrané objekty společnosti OVAK bude hlídat technologie používaná pro ochranu jaderných elektráren

Ke zvýšení ostrahy objektů v rámci vodovodní sítě použila společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. jako první v Moravskoslezském kraji unikátní technologii prostorové ochrany LiDAR. LiDAR je technologie, která využívá laserové (světelné) paprsky k měření vzdáleností. Může být použita k detekci pohybu nebo k identifikaci objektů v rámci určitého chráněného prostoru. Systémy LiDAR se používají ve světě především k ochraně strategických objektů, v České republice například k ochraně obou jaderných elektráren nebo letišť.

Mezinárodní soutěž Ostrava Towers Complex vyhrálo dánské studio ADEPT

Ostravský mrakodrap ponese rukopis věhlasného dánského studia ADEPT, které zvítězilo v mezinárodní architektonické soutěži. Porota složená z významných osobností české i světové architektury vybírala z pěti renomovaných architektonických studií. Vítězný projekt porotce zaujal především tím, jak kvalitně sceluje dnes roztříštěné území a propojuje ho s veřejným prostorem Karoliny, Frýdlantskými mosty i širší městskou zástavbou v této lokalitě.

Více