Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Noční nehoda sanitky a osobního vozu v Dobré, na místě čtyři zranění, hasiči museli vyprošťovat

20. října 2024 12:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři lidé utrpěli zranění při noční nehodě vozidla Zdravotnické záchranné služby a osobního automobilu v obci Dobrá na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů, které musely dvě osoby z osobního vozidla vyprostit pomocí hydraulického nářadí.

Noční nehoda v Ostravě: opilý řidič srazil ve Staré Bělé hledaného muže

19. října 2024 10:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Staré Bělé se brzy ráno stala nehoda, při které opilý řidič vozidla Škoda srazil 40letého chodce. Policisté následně zjistili, že sražený muž je osobou v pátrání kvůli podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič, který měl v krvi přes 0,9 promile alkoholu, přišel na místě o řidičský průkaz.

Před jízdou jsem vypil litr pálenky, přiznal řidič. Policisté mu zabavili už třetí vozidlo, asi propadne státu

18. října 2024 22:00 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Poruby zadrželi 54letého řidiče, který usedl za volant i přes opakovaný zákaz řízení. Muž navíc nadýchal přes dvě promile alkoholu a přiznal, že v noci před jízdou vypil litr pálenky.

Tři sražené děti v Ostravě a Třinci, záchranáři i policisté apelují na zvýšení bezpečnosti

18. října 2024 18:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v Moravskoslezském kraji u tří vážných dopravních nehod, které se týkaly dětských chodců. Záchranáři museli zasahovat v Ostravě a Třinci, kde došlo ke střetům dětí s automobily a tramvají. Všechny byly následně převezeny do Fakultní nemocnice Ostrava.

V Karviné ukradli elektrický skútr pro invalidy, policie pátrá po pachateli a hledá možné svědky

17. října 2024 13:03 | Karviná | Lukáš Zavadil

V úterý 1. října zatím neznámý pachatel v Karviné na ulici Fibichova odcizil elektrický skútr pro invalidy. Policisté vyšetřují okolnosti krádeže a žádají veřejnost o pomoc. Pokud máte jakékoli informace, kontaktujte linku 158.

Dramatická záchrana v Beskydech: záchranáři transportovali turistku s dechovou tísní vrtulníkem

17. října 2024 8:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 16. října zasahovaly složky záchranné služby u 64leté ženy, kterou v horském terénu Beskyd postihly vážné zdravotní obtíže. Kvůli komplikovanému přístupu byl na místo vysazen lékař z paluby vrtulníku, který pacientce poskytl nezbytnou péči před transportem do nemocnice ve Frýdku-Místku.

Vážná nehoda v Dolní Moravici, řidič nedal přednost, spolujezdkyně se zranila a byla v ohrožení života

16. října 2024 11:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bruntálští kriminalisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, která se stala v úterý 15. října v obci Dolní Moravice. Řidič osobního vozidla Mazda podle policie nezastavil na křižovatce a nedal přednost automobilu Volkswagen jedoucímu po hlavní silnici. Při střetu byla vážně zraněna spolujezdkyně, která zůstala zaklíněna ve vozidle.

Ostravští policisté pátrají po svědcích nehody cyklisty a motocyklisty na ulici Francouzská

15. října 2024 14:45 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští dopravní policisté vyšetřují nehodu z 12. srpna 2024, při které došlo ke kolizi mezi cyklistou a motocyklistou na ulici Francouzská. Policie žádá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění události, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Tragédie ve Frýdku-Místku: 27letý muž měl ubodat mladší partnerku a spáchat sebevraždu

15. října 2024 10:20 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté prověřují násilný trestný čin, ke kterému došlo v neděli 13. října 2024 ve Frýdku-Místku. Policie na místě našla dvě mrtvé osoby, 22letou ženu a 27letého muže. Podle prvotních závěrů měl muž napadnout ženu a poté spáchat sebevraždu. Motivem tragédie byl pravděpodobně rozchod.

Tragická nehoda při opravě koryta řeky v Ostravě, muž zemřel po pádu nakladače ze srázu

15. října 2024 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tragický pracovní úraz se odehrál včera odpoledne v ostravské části Mariánské Hory, kde řidič nakladače sjel po srázu při opravě koryta řeky Odry. Muž, který nebyl připoután, vypadl z kabiny a zůstal zaklíněn pod převráceným vozidlem. I přes snahu zdravotníků svým zraněním na místě podlehl.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více