Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Technická závada při nabíjení elektrokoloběžky způsobila požár bytu v Příboře, pět osob zraněno

21. května 2024 19:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Příboře v úterý odpoledne hořelo v bytě v 7. nadzemním podlaží bytového domu. Bylo nutné evakuovat jeho obyvatele, což započali policisté, kteří dorazili jako první. Dům muselo opustit celkem 16 osob. Jeden člověk byl odnesen pomocí transportní plachty. Zranilo se celkem pět lidí.

Na I/68 nedaleko slovenských hranic havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel

20. května 2024 16:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/68 u obce Bystřice mezi Třincem a Jablunkovem v pondělí odpoledne havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel. Na místě zasahují složky IZS, hlášena je jedna zraněná osoba. Silnice ve směru na Slovensko musela být uzavřena.

V Havířově-Šumbarku bylo poškozeno plynové potrubí, policisté a hasiči evakuovali desítky lidí

20. května 2024 13:27 | Havířov | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů a další složky IZS zasahují v Havířově-Šumbarku. Mělo tam dojít k poškození středotlakého plynového potrubí. Příčina zatím není jasná. Lidé by měli dbát pokynů policistů.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

20. května 2024 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

20. května 2024 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

Výstava "Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku"

13. května 2024 10:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Na nádraží Ostrava střed, v tamním Železničním muzeu Moravskoslezském, začala výstava s názvem Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku. Slavnostní zahájení proběhlo v pátek 26. dubna. Výstava jasně ukazuje, jak se města a obce v Moravskoslezském kraji postupně propojovaly a připomíná výročí 130 let veřejné kolejové dráhy v Ostravě.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

5. května 2024 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více