Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Včera 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

Zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě potrvá měsíce, splašky tečou do Odry

24. září 2024 16:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po závažném poškození ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě-Přívoze povodněmi potrvá její zprovoznění několik měsíců. Většina odpadních vod z města nyní odtéká přímo do řeky Odry. O situaci informoval mediální zástupce společnosti Ostravské vodárny a kanalizace Jaromír Krišica. Krizový štáb Moravskoslezského kraje vyzval vládu a ústřední krizový štáb k řešení této kritické situace.

66letý motorkář havaroval u Milotic nad Opavou, v ohrožení života byl transportován vrtulníkem

24. září 2024 7:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 23. září odpoledne zasahovali záchranáři u vážné nehody motocyklisty poblíž obce Milotice nad Opavou na Bruntálsku. Šestašedesátiletý muž utrpěl vážná zranění a v kritickém stavu byl letecky transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Studénka se dočká nového podjezdu, Správa železnic zahájila výběrové řízení na zhotovitele

23. září 2024 11:22 | Studénka | Lukáš Zavadil

Správa železnic vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele nového podjezdu ve Studénce, který nahradí současný čtyřkolejný přejezd na koridorové trati. Projekt za téměř 870 milionů korun má zlepšit bezpečnost a plynulost dopravy. Stavba má začít na jaře příštího roku a dokončení se plánuje na konec roku 2026.

Muž nožem ohrožoval učitelku v ostravské škole, policie ho zadržela

23. září 2024 9:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Svinově došlo k dramatickému incidentu, kdy 40letý muž ohrožoval učitelku kapesním nožem a požadoval, aby byla přivolána policie. Muž následně školu opustil, ale policie ho rychle zadržela v blízkosti budovy. Vyšetřování probíhá pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání.

Policie obvinila 24letého autora výhružných e-mailů na Karvinsku, způsobil evakuaci škol a volebních místností

22. září 2024 18:32 | Karviná | Lukáš Zavadil

Policie obvinila 24letého muže ze šíření poplašné zprávy poté, co v pátek 20. září zaslal výhrůžné e-maily o uložení výbušniny do školských zařízení na Karvinsku. Výhrůžka vedla k evakuaci stovek osob. Kriminalisté nyní případ vyšetřují a obviněnému hrozí až osm let vězení.

Úspěch Palkovic v celostátním kole soutěže Vesnice roku 2024, obec získala druhé místo

22. září 2024 14:31 | Palkovice | Lukáš Zavadil

Obec Palkovice získala skvělé druhé místo v celostátním finále soutěže Vesnice roku 2024. Mezi třinácti finalisty z celé České republiky uspěla v konkurenci 196 obcí, které se letos do soutěže přihlásily. Slavnostní vyhlášení výsledků 28. ročníku proběhlo v sobotu 21. září 2024 v Uherském Hradišti.

Konflikt v Bohumíně: muži se pokusili vzít věci ze záplavami zasažených domů

22. září 2024 14:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Včera v podvečer došlo v Bohumíně k fyzickému konfliktu mezi místními obyvateli a dvěma muži, kteří se pokusili vybírat věci z domů zasažených záplavami v městské části Pudlov. Incident vyústil ve zranění jedné osoby a zásah policie.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více