Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Představujeme strany a hnutí kandidující v Karviné

Karviná |

Lídři, kandidáti a zmocněnci dvanácti kandidujících stran v Karviné Vás pozvou k volbám a představí Vám ve stručnosti základní myšlenku svého programu.

Oldřich Němec, PRAVÝ BLOK: „My, kteří jsme za Pravý blok, bychom chtěli v Karviné vyměnit vedení od starosty až dolů a nahradit je pořádnými lidmi, kteří v tomto kraji udělají pořádek, aby se sem dostaly všechny systémy. Ne, aby to byla Ukrajina, ale aby to byla česká Karviná."

Jaroslav Schmaus, VĚCI VEŘEJNÉ: "Věci veřejné v Karviné je nový politický klub, který se chce postarat o to, jak znělo motto: Lepší město pro život v Karviné. Chceme se prosadit o to, aby se zlepšilo životní prostředí v Karviné a aby se zde dořešila spalovna. Chceme, aby se více zveřejňovaly veřejné zakázky, a to buď na internetu nebo v karvinském tisku. Pokud se na radnici dostaneme, chceme se více otevřít lidem, chceme jim více naslouchat a pomáhat v jejich problémech."

Karel Wiewiórka, KSČM: "Vážení občané, v pátek a sobotu 15. a 16. října půjdeme k volbám do zastupitelstva města Karviné. Jaké vaše naděje předchozí volby naplnily nebo jaké iluze vám vzaly, víte nejlépe sami. Kandidáti do zastupitelstva KSČM jsou přesvědčeni o tom, že všichni mají právo na slušné životní podmínky. My neslibujeme, ale prohlašujeme. Budeme čitelní, srozumitelní a vnímaví k vašim požadavkům. Vážení občané, přejeme vám, abyste při výběru strany měli šťastnou ruku, za váš hlas pro kandidátku KSČM, děkujeme."

Tomáš Hanzel, ČSSD: "Česká strana sociálně demokratická vám ukázala, že když se chce, tak to jde. Slibujeme pouze to, co můžeme splnit a sami jste se o tom za poslední čtyři roky mohli přesvědčit. Investujeme do celkového rozvoje města a tím měníme jeho tvář. Rádi bychom v této práci pokračovali. Proto přijďte k volbám, protože jen fandit nestačí. Volte tým sociální demokracie, volte svůj život ve svém městě."

Petr Juras, ODS: "Nebudu vás k ničemu přemlouvat, ale pouze jediné: Nevolte ze zvyku. Volte dle vašeho svědomí a vědomí. A pokud možno, uvědomte si, co se za poslední čtyři roky na radnici událo. Myslím si, že Karviná se stala krásnou nevěstou, avšak potřebuje bohatého ženicha ve formě dalších dotačních zdrojů. Teď vám nebudu vykládat všechny projekty a souvislosti s tím, to si přečtete ve volebním letáku a věřte tomu, že náš leták je opravdu realizovatelný. Volte ODS. Proč? Bo Karviná. A věřte tomu, že dáme městu ještě větší glanc."

Šimon Mečiar, DSSS: "Dobrý den, vážení spoluobčané, jsem za Dělnickou stranu, zdůrazňuji stranu sociální spravedlnosti. Chceme při plnění volebního programu pomoci hlavně bezpečnosti a ochraně majetku. Jsou ve městě nejpalčivější místa, kde by se mělo 24 hodin denně hlídat. Je to šestka, dvojka a garáže. Dále bych se chtěl připojit k Nulové toleranci. Kdo pracuje, ať je svědomitě odměněn. Při této příležitosti bych vás chtěl pozvat k volbám. Děkuji za náš hlas."

Bronislav Badura, SPO Zemanovci: "Volební program Strany práv občanů Zemanovců je založen na sociálním zabezpečení občanů, na zlepšení ekologických poměrů ve městě, NE výstavbě spalovny v Karviné a na vytváření pracovních příležitostí v Karviné tím, že by firmy karvinské dostávaly tyto zakázky a karviňáci by se podíleli na výstavbě.V současné době je pro nás prioritou dokončení kanalizační sítě. Pokud bychom uspěli v komunálních volbách, tak občanům zprůhledníme jednání radnice ve výběru všech veřejných zakázek a řízení."

Marcel Žebrok, ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA: "Co přinese Česká pirátská strana Karviné? Zatočíme s korupcí ve výběrových řízeních. Také máte dost předem rozhodnutých výběrových řízení? My ano. Nahradíme lidský zkorumpovaný faktor elektronickým systémem výběrového řízení. Zveřejníme hospodaření města, každý občan má právo vědět, kolik stojí výstavba nových chodníků nebo oprava univerzitního náměstí. Zvýšíme také počet strážníků v ulicích města. Kamera ani radar zločinu nezabrání, strážník ano."

Roman Farář, TOP 09: "Dobrý den, mé jméno je Roman Farář a jsem lídr kandidátky TOP 09. Chtěl bych vás tímto ozvat ve dnech 15. a 16. října k volebním urnám. Jsme profesionální tým, který chce Karvinou uzdravit. Pokud vám Karviná není lhostejná, přijďte nás podpořit svými hlasy a volte TOP 09."

Eva Szwedová, STRANA ZELENÝCH: "Za stranu zelených chceme našim občanům slíbit jen to, co můžeme splnit. Chceme zabránit dalšímu znečišťování ovzduší v Karviné. Chceme zabránit výstavbě spalovny. Chceme dát zelenou firmám, které se budou zabývat recyklací a třídění odpadů. Chceme zabránit dalšímu odlivu vzdělaných a mladých lidí z našeho města. Našim hendikepovaným občanům chceme postavit další bezbariérové přístupy. Chceme podporovat školství a firmy, které znečišťují ovzduší, se musí podílet na ozdravných pobytech našich dětí."

Ondřej Brdíčko, KDU-ČSL: "Nosným tématem KDU-ČSL pro tyto komunální volby je čistý vzduch pro každého z nás. To znamená, že se chceme zasadit o to, aby se nestavěla takzvaná spalovna. A nejen to. Chceme udělat co nejvíc pro čistotu jak silnic, tak sídlišť. Chceme se zaměřit na větší bezpečnost našich občanů, aby se nemuseli ve svém bydlišti bát."

Petr Rabas, SUVERENITA: "Strana Suverenity Jany Bobošíkové ve městě Karviná chce vzkázat voličům toto: Chceme zprůhlednit dotace, nastavit všem organizacím stejné podmínky. Stáhnout děti a mládež z ulice do sportovních a kulturních kroužků a tyto podpořit finančně. Upřednostňovat karvinské podnikatelské firmy a zprůhlednit výběrová řízení. Toto je ve zkratce k programu Suverenita ve městě Karviná, děkuji, volte Suverenitu."

Sdružení Naše Karvinsko vysílací čas TV Polar nevyužilo.

 

Nahlásit chybu


Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Dnes 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Starý zámek postupně zakrývá nová střecha z břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na obchvatu Třince po nehodě několika vozů hořelo osobní auto a převrátila se cisterna

Dnes 8:38, vydáno dnes 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Včera 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Ještě o něm uslyšíte. Lukáš Uchytil z Karviné se našel ve skoku o tyči

Teď vás seznámíme s talentovaným sportovcem Lukášem Uchytilem. Žije v Karviné a je čerstvým mistrem České republiky ve skoku o tyči. A nejen to. Před pár dny zvítězil i na závodech v Chorvatsku.

V havířovské nemocnici se konal charitativní swap na podporu Kavárny života Jany Feberové

Nemocnice v Havířově získala v září cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. A to i za projekty, které mají charitativní podtext. Nyní se v nemocnici uskutečnil první výměnný obchod oblečení na podporu kavárny na hematoonkologickém oddělení.

LiStOVáNí v Karviné - Scénické čtení děti motivuje ke čtení knížek

5. října 2024 18:34 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání realizovaného statutárním městem Karviná připravila regionální knihovna pro 3. třídy LiStOVáNí. Scénické čtení má děti motivovat ke čtení knížek.

Zahradní slavnost stacionáře Galaxie centrum pomoci doprovázel déšť, náladu to nezkazilo

5. října 2024 14:51 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Na závěr ještě navštívíme denní stacionář Galaxie centrum pomoci, který pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

5. října 2024 8:39 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Herci svým scénickým čtením knížek motivují karvinské děti ke čtení

4. října 2024 17:34 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V rámci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání připravila karvinská regionální knihovna pro děti základních škol LiStOVáNí. Jde o scénické čtení, které má děti motivovat ke čtení knížek.

Představujeme strany a hnutí kandidující v Karviné
Vydáno 11. října 2010 0:00, Karviná, Monika Danková
Lídři, kandidáti a zmocněnci dvanácti kandidujících stran v Karviné Vás pozvou k volbám a představí Vám ve stručnosti základní myšlenku svého programu.

Oldřich Němec, PRAVÝ BLOK: „My, kteří jsme za Pravý blok, bychom chtěli v Karviné vyměnit vedení od starosty až dolů a nahradit je pořádnými lidmi, kteří v tomto kraji udělají pořádek, aby se sem dostaly všechny systémy. Ne, aby to byla Ukrajina, ale aby to byla česká Karviná."

Jaroslav Schmaus, VĚCI VEŘEJNÉ: "Věci veřejné v Karviné je nový politický klub, který se chce postarat o to, jak znělo motto: Lepší město pro život v Karviné. Chceme se prosadit o to, aby se zlepšilo životní prostředí v Karviné a aby se zde dořešila spalovna. Chceme, aby se více zveřejňovaly veřejné zakázky, a to buď na internetu nebo v karvinském tisku. Pokud se na radnici dostaneme, chceme se více otevřít lidem, chceme jim více naslouchat a pomáhat v jejich problémech."

Karel Wiewiórka, KSČM: "Vážení občané, v pátek a sobotu 15. a 16. října půjdeme k volbám do zastupitelstva města Karviné. Jaké vaše naděje předchozí volby naplnily nebo jaké iluze vám vzaly, víte nejlépe sami. Kandidáti do zastupitelstva KSČM jsou přesvědčeni o tom, že všichni mají právo na slušné životní podmínky. My neslibujeme, ale prohlašujeme. Budeme čitelní, srozumitelní a vnímaví k vašim požadavkům. Vážení občané, přejeme vám, abyste při výběru strany měli šťastnou ruku, za váš hlas pro kandidátku KSČM, děkujeme."

Tomáš Hanzel, ČSSD: "Česká strana sociálně demokratická vám ukázala, že když se chce, tak to jde. Slibujeme pouze to, co můžeme splnit a sami jste se o tom za poslední čtyři roky mohli přesvědčit. Investujeme do celkového rozvoje města a tím měníme jeho tvář. Rádi bychom v této práci pokračovali. Proto přijďte k volbám, protože jen fandit nestačí. Volte tým sociální demokracie, volte svůj život ve svém městě."

Petr Juras, ODS: "Nebudu vás k ničemu přemlouvat, ale pouze jediné: Nevolte ze zvyku. Volte dle vašeho svědomí a vědomí. A pokud možno, uvědomte si, co se za poslední čtyři roky na radnici událo. Myslím si, že Karviná se stala krásnou nevěstou, avšak potřebuje bohatého ženicha ve formě dalších dotačních zdrojů. Teď vám nebudu vykládat všechny projekty a souvislosti s tím, to si přečtete ve volebním letáku a věřte tomu, že náš leták je opravdu realizovatelný. Volte ODS. Proč? Bo Karviná. A věřte tomu, že dáme městu ještě větší glanc."

Šimon Mečiar, DSSS: "Dobrý den, vážení spoluobčané, jsem za Dělnickou stranu, zdůrazňuji stranu sociální spravedlnosti. Chceme při plnění volebního programu pomoci hlavně bezpečnosti a ochraně majetku. Jsou ve městě nejpalčivější místa, kde by se mělo 24 hodin denně hlídat. Je to šestka, dvojka a garáže. Dále bych se chtěl připojit k Nulové toleranci. Kdo pracuje, ať je svědomitě odměněn. Při této příležitosti bych vás chtěl pozvat k volbám. Děkuji za náš hlas."

Bronislav Badura, SPO Zemanovci: "Volební program Strany práv občanů Zemanovců je založen na sociálním zabezpečení občanů, na zlepšení ekologických poměrů ve městě, NE výstavbě spalovny v Karviné a na vytváření pracovních příležitostí v Karviné tím, že by firmy karvinské dostávaly tyto zakázky a karviňáci by se podíleli na výstavbě.V současné době je pro nás prioritou dokončení kanalizační sítě. Pokud bychom uspěli v komunálních volbách, tak občanům zprůhledníme jednání radnice ve výběru všech veřejných zakázek a řízení."

Marcel Žebrok, ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA: "Co přinese Česká pirátská strana Karviné? Zatočíme s korupcí ve výběrových řízeních. Také máte dost předem rozhodnutých výběrových řízení? My ano. Nahradíme lidský zkorumpovaný faktor elektronickým systémem výběrového řízení. Zveřejníme hospodaření města, každý občan má právo vědět, kolik stojí výstavba nových chodníků nebo oprava univerzitního náměstí. Zvýšíme také počet strážníků v ulicích města. Kamera ani radar zločinu nezabrání, strážník ano."

Roman Farář, TOP 09: "Dobrý den, mé jméno je Roman Farář a jsem lídr kandidátky TOP 09. Chtěl bych vás tímto ozvat ve dnech 15. a 16. října k volebním urnám. Jsme profesionální tým, který chce Karvinou uzdravit. Pokud vám Karviná není lhostejná, přijďte nás podpořit svými hlasy a volte TOP 09."

Eva Szwedová, STRANA ZELENÝCH: "Za stranu zelených chceme našim občanům slíbit jen to, co můžeme splnit. Chceme zabránit dalšímu znečišťování ovzduší v Karviné. Chceme zabránit výstavbě spalovny. Chceme dát zelenou firmám, které se budou zabývat recyklací a třídění odpadů. Chceme zabránit dalšímu odlivu vzdělaných a mladých lidí z našeho města. Našim hendikepovaným občanům chceme postavit další bezbariérové přístupy. Chceme podporovat školství a firmy, které znečišťují ovzduší, se musí podílet na ozdravných pobytech našich dětí."

Ondřej Brdíčko, KDU-ČSL: "Nosným tématem KDU-ČSL pro tyto komunální volby je čistý vzduch pro každého z nás. To znamená, že se chceme zasadit o to, aby se nestavěla takzvaná spalovna. A nejen to. Chceme udělat co nejvíc pro čistotu jak silnic, tak sídlišť. Chceme se zaměřit na větší bezpečnost našich občanů, aby se nemuseli ve svém bydlišti bát."

Petr Rabas, SUVERENITA: "Strana Suverenity Jany Bobošíkové ve městě Karviná chce vzkázat voličům toto: Chceme zprůhlednit dotace, nastavit všem organizacím stejné podmínky. Stáhnout děti a mládež z ulice do sportovních a kulturních kroužků a tyto podpořit finančně. Upřednostňovat karvinské podnikatelské firmy a zprůhlednit výběrová řízení. Toto je ve zkratce k programu Suverenita ve městě Karviná, děkuji, volte Suverenitu."

Sdružení Naše Karvinsko vysílací čas TV Polar nevyužilo.

 

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/karvina/5133/predstavujeme-strany-a-hnuti-kandidujici-v-karvine