Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jarmark nabídl lidové umění i místní folklór

Orlová |

I v letošním roce vyvrcholila pětidenní velikonoční výstava jarmarkem a návštěvníci, kteří na něj do domu kultury zavítali, měli z čeho vybírat. Kromě ručně vyráběných dekorací, které k Velikonocům neodmyslitelně patří, nabídl jarmark také ukázky lidových řemesel a místního folklóru.

Nahlásit chybu


Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

Dnes 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

Včera 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

Dnes 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

Do letošních oprav chodníků a silnic jde 10 milionů, děravá cesta na Kojetín ještě musí počkat

Radnice každý rok investuje určitou částku z rozpočtu do oprav chodníků a komunikací. Letos na ně vyčlenila téměř 10 milionů korun.

Dálnici z Ostravy na Olomouc nad ránem zatarasil převrácený kamion a jeho náklad

Dnes 11:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik hodin trvalo vyšetřování a odklízení trosek po nehodě kamionu na dálnici D1 na úrovni Nové Vsi v Ostravě. Provoz ve směru na Olomouc byl zastaven a odkláněn na objízdné trasy.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Na městských domech v Havířově probíhají výměny střech i celkové sanace

Střechy na některých městských havířovských domech jsou ve špatném stavu. Začalo přes ně už zatékat a kvůli nedostatečné izolaci, mají nájemníci ve vrchních bytech chlad. Proto v letošním roce Městská realitní agentura investuje právě do těchto sanací.

Ostravská univerzita provádí rozsáhlý výzkum na základních školách

V Moravskoslezském kraji probíhá rozsáhlý výzkum. Vědce z Ostravské univerzity bude zajímat, co dětem zejména ze znevýhodněného prostředí, bude pomáhá zvládat školní výuku. Do projektu se zapojí 24 náhodně náhodně vybraných škol.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.


Pár z Orlové zneužil hesla k herním účtům od 162 lidí a způsobil škodu přes 400 tisíc

Dnes 19:40 | Orlová | Jiří Cileček

Moravskoslezští policisté z oddělení kybernetické kriminality nedávno uzavřeli rozsáhlé vyšetřování případu neoprávněného přístupu k loterijním účtům, který zahrnoval160 poškozených účtů. Nakonec kriminalisté obvinili muže a ženu z Orlové, kteří účty zneužili. Peníze na nich prosázeli nebo vybrali a způsobili celkovou škodu přes 400 tisíc korun. Oběma teď hrozí až pět let vězení. Muž tam dokonce už sedí.

Ostravská univerzita provádí rozsáhlý výzkum na ZŠ, zkušební měření zažily i děti z Horní Suché

V Moravskoslezském kraji probíhá rozsáhlý výzkum. Vědce z Ostravské univerzity bude zajímat, co dětem zejména ze znevýhodněného prostředí, bude pomáhá zvládat výuku. Do projektu se zapojí 24 náhodně náhodně vybraných škol.

Rychvaldští ocenili své sokolky za úspěšnou skladbu pro Všesokolský slet

Rychvaldské sokolky převzaly ocenění za reprezentaci města na letošním Všesokolském sletu a především za autorství úspěšné skladby.

O Den zdraví a preventivní vyšetření byl v havířovské nemocnici opět velký zájem

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

Sestry a lékařky z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, rány umí rozdávat

Hned dva kurzy sebeobrany kurzu Ženy, naučte se bránit pořádá Městská policie. Tentokrát speciálně pro zdravotnice z nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. Na poslední lekci čekalo na účastnice překvapení.

V kině Centrum se konala předpremiéra filmu Tajemství smrti

V kině Centrum se konala předpremiéra dokumentárního filmu Tajemství smrti. Diváci měli možnost si na toto téma popovídat s režisérem filmu Viliamem Poltikovičem i hereckým průvodcem filmu Jaroslavem Duškem.

Jarmark nabídl lidové umění i místní folklór
Vydáno 15. dubna 2014 18:22, Orlová, David Stejskal
I v letošním roce vyvrcholila pětidenní velikonoční výstava jarmarkem a návštěvníci, kteří na něj do domu kultury zavítali, měli z čeho vybírat. Kromě ručně vyráběných dekorací, které k Velikonocům neodmyslitelně patří, nabídl jarmark také ukázky lidových řemesel a místního folklóru.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/orlova/38887/jarmark-nabidl-lidove-umeni-i-mistni-folklor