Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novojičínská Ta Hakuna pokřtila v Galerce debutové album

Nový Jičín |

V klubu Galerka pokřtila své debutové album novojičínská kapela Ta Hakuna. Toto uskupení sází na vlastní hudbu a texty v angličtině a natočilo i svůj první videoklip.

Galerka na Staré poště byla v lednu svědkem křtu prvního alba kapely Ta Hakuna. Kmotrem debutu této party novojičínských muzikantů byl bubeník kapely Tata Bojs Tomáš Neuwerth.

Jakub Stolař, Ta Hakuna: “Klub byl v podstatě vyprodaný, velice jsme si to užili, zahráli jsme repertoár naší kapely, který je momentálně zhruba na hodinu času.”
Jakub Juchelka, Ta Hakuna: “Cédéčko vzniklo v průběhu loňského roku. Pomáhal nám Tomáš Neuwerth z Kopřivnice, který to celé zaštítil. Na podzim a ke konci loňského roku se nám vše podařilo dokončit a vylisovat CD. Je tam osm písní, je to všechno v angličtině.”

Nutno dodat, že písničky jsou vlastní autorskou tvorbou členů kapely.

Nikola Zeťová, Ta Hakuna: “Texty vesměs píšu já, hudbu dělá můj muž. Potom to společně formulujeme s kapelou, dotváříme, dáváme tomu šťávu, tu správnou barvu a zvuk. Hodně textů jsem napsala na Islandu, takže jsem se tam hodně inspirovala i přírodou a věcmi, které jsem ven moment řešila. A některé ty texty byla taková zpověď, co bych si v životě přála, a tak nějak vidím, že se to všechno plní a je to super.”

Ještě před samotným křtem stihla kapela natočit i svůj první videoklip, a to ke skladbě Golden Ray. Její vizuální podoba vznikla v Beskydském divadle.

Jakub Juchelka, Ta Hakuna: “Abychom se dostali trochu více do povědomí posluchačů, takže nás napadlo jít na ten obraz. Vytvořili jsme videoklip. Byla to velmi rychlá akce, jeden večer vznikl scénář, a během jednoho dne jsme to natočili. Diváci to mohou na Youtube kanálu shlédnout.” 
Jakub Zeť, Ta Hakuna: “Vznikli jsme v roce 2018 jako duo, kterou jsem založil já se zpěvačkou Niki, kde jsme se potkali na Lidové konzervatoři v Ostravě. Asi po roce fungování se k nám kluci a v této sestavě jsme zůstali až dodneška.”

Původně se kapela jmenovala Hakuna Matata, což je svahilský výraz pro bezstarostnost.

Nikola Zeťová, Ta Hakuna: “Moc zařaditelní nejsme. Řekla bych, že je to něco mezi soulem, něco v tom smyslu.”
Jakub Stolař, Ta Hakuna: “Pro letošní rok teď v lednu máme v plánu ještě tři koncerty v Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. Potom budeme mít krátkou pauzu, asi do června, jelikož zpěvačka s kytaristou odjíždějí do Norska. Nicméně potom se v létě chystáme koncertovat, na našich webových stránkách bude možno vidět, kde budeme vystupovat. Pravděpodobně na hudebních festivalech a jiných letních akcích.”

Domácí příznivci kapely se určitě těší na to, že to bude třeba i v rámci Novojičínského kulturního léta.

Nahlásit chybu


K tématu

Novojičínský muzikant vydal CD kytarové hudby, křtil jej frontman kapely Minus 123minut

15. března 2024 16:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Novojičíňák Jakub Jalůvka pokřtil v Galerce své první autorské cédéčko. Vtiskl do něj svou kytarovou tvorbu napříč žánry a letitými zkušenostmi.

Jakub Jalůvka změnil svůj kytarový život a skladby vtiskl na první CD

Jakub Jalůvka pokřtil v novojičínském klubu Galerka své první autorské cédéčko. Vtiskl do něj svou kytarovou tvorbu napříč žánry a letitými zkušenostmi.

Open mic v novém kabátě o dvě patra výše a divadlo v Galerce

15. ledna 2024 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městské kulturní středisko zve po skončení adventních a vánočních programů opět do svých prostor na Staré poště. Novou podobu získal pořad Open mic a v Galerce bude i divadlo.


V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

Dnes 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

V kauze zakázek jsou mezi obviněnými exnáměstek hejtmana a jedna krajská firma

Dnes 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi v pondělí v Moravskoslezském kraji osm osob v souvislosti s manipulacemi veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných Moravskoslezským energetickým centrem. Pět fyzických a jedna právnická osoba byly následně obviněny z korupčních trestných činů, přičemž bývalému náměstkovi hejtmana hrozí až 10 let odnětí svobody.

Karviná má svého mistra České republiky ve skoku o tyči. Je žákem ZŠ Borovského

Teď vás seznámíme s talentovaným sportovcem Lukášem Uchytilem. Žije v Karviné a je čerstvým mistrem České republiky ve skoku o tyči. A nejen to. Před pár dny zvítězil i na závodech v Chorvatsku.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Manželé zprvu hledali houby, pak se hledali navzájem, než je v lese našel policejní pes

Dnes 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Starší muž volal v pátek po poledni na linku 158 o pomoc při pátrání po své manželce, která se mu ztratila při sběru hub v lese nedaleko Jakubčovic u Hradce nad Moravicí.

Alzheimer centrum, Domovinka, LDN i bydlení. Ve Frýdku-Místku se připravuje nová zástavba

Frýdek-Místek pokračuje v přípravách na vznik nové zástavby v lokalitě Berlín 2. K plánovanému Alzheimer centru a Domovince zde přibyl ještě další investor, který chce postavit i léčebnu dlouhodobě nemocných. V budoucnu mají být v lokalitě také nové byty.

Při střetu s autem utrpěl starší muž smrtelná zranění

Dnes 9:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragické následky měla nehoda, která se stala v úterý dopoledne na silnici u Paskova na Frýdecko-Místecku. Přes poskytnutou první pomoc starší muž způsobeným zraněním podlehl.

Zdravotničtí záchranáři trénovali zásahy v horách s pomocí vrtulníku

Dnes 7:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech a Olomouci se konal výcvik ostravských leteckých záchranářů, který byl zaměřený na trénink speciálních činností, tedy například na použití palubního jeřábu a vysazení posádky v šikmém terénu, kde vrtulník nemůže přistát.

Šesti řidičům při kontrole koloval v těle alkohol, dalším dvěma drogy

Dnes 7:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté Moravskoslezského kraje mají za sebou několik hodin trvající kontrolní akci, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči.

Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Zlato z Norska je pro novojičínský Sextet plus nejcennější

Sextet plus, pěvecký sbor z Nového Jičína, zvítězil v mezinárodní soutěži konané v Norsku, a to v kategorii vokální ansámbly. Tento úspěch sbor považuje za nejvýznamnější v jeho takřka dvacetileté existenci.

Senioři slavili na nádvoří zámku mezinárodní den, déšť je neodradil

Na nádvoří Žerotínského zámku se konala oslava Mezinárodního dne seniorů. Pořádal ji spolek Být spolu aktivní. Ten funguje asi rok a sdružuje lidi, kteří už nejsou pracovně aktivní, ale mají plno energie a chtějí se bavit.

Starý zámek postupně zakrývá nová střecha z břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Vítěz soutěže fotil za svítání na Skalkách, snímek nazval Ulita

Celoroční fotosoutěž (Ne)obyčejný Nový Jičín zná své vítěze. Loni v létě ji vyhlásila radnice, lidé do ní poslali více než dvě stě svých fotopostřehů. Nejvíce zaujal snímek, který vznikl na Skalkách.

Mezinárodní den oslavili i senioři v Novém Jičíně. Ukazují, že mohou být společnosti prospěšní

Na nádvoří Žerotínského zámku v Novém Jičíně se konala oslava Mezinárodního dne seniorů. Pořádal ji spolek Být spolu aktivní. Ten funguje zhruba rok a sdružuje lidi, kteří už nejsou pracovně aktivní, ale mají plno energie a chtějí se bavit.

Týden knihoven nabídne burzu CD, přednášku cestovatele i divadlo

5. října 2024 15:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Druhý říjnový týden bude ve znamení celorepublikového svátku knihoven. Ta novojičínská v něm nabídne třeba registraci čtenářů zdarma, přednášky a burzu hudebních cédéček.

Novojičínská Ta Hakuna pokřtila v Galerce debutové album
Vydáno 24. ledna 2023 18:00, Nový Jičín, Petra Dorazilová
V klubu Galerka pokřtila své debutové album novojičínská kapela Ta Hakuna. Toto uskupení sází na vlastní hudbu a texty v angličtině a natočilo i svůj první videoklip.

Galerka na Staré poště byla v lednu svědkem křtu prvního alba kapely Ta Hakuna. Kmotrem debutu této party novojičínských muzikantů byl bubeník kapely Tata Bojs Tomáš Neuwerth.

Jakub Stolař, Ta Hakuna: “Klub byl v podstatě vyprodaný, velice jsme si to užili, zahráli jsme repertoár naší kapely, který je momentálně zhruba na hodinu času.”
Jakub Juchelka, Ta Hakuna: “Cédéčko vzniklo v průběhu loňského roku. Pomáhal nám Tomáš Neuwerth z Kopřivnice, který to celé zaštítil. Na podzim a ke konci loňského roku se nám vše podařilo dokončit a vylisovat CD. Je tam osm písní, je to všechno v angličtině.”

Nutno dodat, že písničky jsou vlastní autorskou tvorbou členů kapely.

Nikola Zeťová, Ta Hakuna: “Texty vesměs píšu já, hudbu dělá můj muž. Potom to společně formulujeme s kapelou, dotváříme, dáváme tomu šťávu, tu správnou barvu a zvuk. Hodně textů jsem napsala na Islandu, takže jsem se tam hodně inspirovala i přírodou a věcmi, které jsem ven moment řešila. A některé ty texty byla taková zpověď, co bych si v životě přála, a tak nějak vidím, že se to všechno plní a je to super.”

Ještě před samotným křtem stihla kapela natočit i svůj první videoklip, a to ke skladbě Golden Ray. Její vizuální podoba vznikla v Beskydském divadle.

Jakub Juchelka, Ta Hakuna: “Abychom se dostali trochu více do povědomí posluchačů, takže nás napadlo jít na ten obraz. Vytvořili jsme videoklip. Byla to velmi rychlá akce, jeden večer vznikl scénář, a během jednoho dne jsme to natočili. Diváci to mohou na Youtube kanálu shlédnout.” 
Jakub Zeť, Ta Hakuna: “Vznikli jsme v roce 2018 jako duo, kterou jsem založil já se zpěvačkou Niki, kde jsme se potkali na Lidové konzervatoři v Ostravě. Asi po roce fungování se k nám kluci a v této sestavě jsme zůstali až dodneška.”

Původně se kapela jmenovala Hakuna Matata, což je svahilský výraz pro bezstarostnost.

Nikola Zeťová, Ta Hakuna: “Moc zařaditelní nejsme. Řekla bych, že je to něco mezi soulem, něco v tom smyslu.”
Jakub Stolař, Ta Hakuna: “Pro letošní rok teď v lednu máme v plánu ještě tři koncerty v Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. Potom budeme mít krátkou pauzu, asi do června, jelikož zpěvačka s kytaristou odjíždějí do Norska. Nicméně potom se v létě chystáme koncertovat, na našich webových stránkách bude možno vidět, kde budeme vystupovat. Pravděpodobně na hudebních festivalech a jiných letních akcích.”

Domácí příznivci kapely se určitě těší na to, že to bude třeba i v rámci Novojičínského kulturního léta.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000035386/novojicinska-ta-hakuna-pokrtila-v-galerce-debutove-album