Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V ostravském Skalka Family Parku se lyžuje, sníh zajišťuje unikátní technologie

16. ledna 2023, 14:42

V Beskydech a Jeseníkách omezují skiareály kvůli nedostatku sněhu provoz, ale ostravský Skalka Family Park má sněhu dostatek a lyžuje se tam bez omezení. Jak je to možné? Vysvětluje ředitelka areálu Barbora Kalíšková.

FN Ostrava ocenila zaměstnance roku

13. ledna 2023, 19:09

Vedení Fakultní nemocnice Ostrava i letos veřejně poděkovalo zaměstnancům, kteří své práci dávají něco navíc. Předání ocenění titulu Zaměstnanec roku, které se uskutečnilo v prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava, bylo spojeno s přátelským setkáním zaměstnanců s vedením nemocnice, umocněným hudebním vystoupením.

ČPZP navyšuje příspěvky. Nově přispěje ženám po léčbě rakoviny prsu

13. ledna 2023, 19:07

Program Jedeme dál s příspěvkem až 2000 korun na rekondiční pobyty pro ženy po léčbě rakoviny prsu je jednou z novinek, které zařadila do své nabídky Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP). Na preventivní programy pro letošní rok ČPZP vyčlenila 340 milionů korun, což je o 50 milionů více než loni. Pojišťovna kromě novinek připravila pro své klienty vyšší příspěvky.

O líné babičce - divadelní jízda pro děti od 6 do 106 let

13. ledna 2023, 19:03

Superakční babička se už 22. ledna vydá za dobrodružstvím v komorním Divadle „12“. Činohra Národního divadla moravskoslezského zkouší adaptaci úspěšné knížky Aleny Kastnerové O LÍNÉ BABIČCE. V hlavní roli diváci uvidí Annu Cónovou. Inscenace je určena dětem od šesti do 106 let. Pro děti připravuje výtvarník scény také speciální přílohu do programu plnou hravých a kreativních úkolů! Inscenaci divadlo nabízí také jako školní představení.

Jak se v roce 2023 zvýší cena tepla a teplé vody. Komerční sdělení.

13. ledna 2023, 15:04

Jak se budou zvyšovat ceny tepla a teplé vody? Z tohoto videa se dozvíte, proč a kdo zdražuje, jak se cena vypočítává a také to, že pronajímatel vám přeúčtovává cenu tepla a teplé vody tzv. jedna k jedné. To znamená, nic si na tom nepřidává, ani se na tom nijak jinak neobohacuje. Mimo jiné mu to nařizuje i zákon. Tak jdeme na to.

Klinika onkologická má nový CT simulátor s kvalitnějším zobrazením

12. ledna 2023, 16:23

Klinika onkologická Fakultní nemocnice Ostrava má nový CT simulátor s kvalitnějším zobrazením. Je vůbec prvním radioterapeutickým pracovištěm v České republice, které má tento špičkový typ CT k dispozici.

I pro zdraví kloubů platí, že je nutné si hlídat svou hmotnost, nekouřit, nepít a hýbat se!

11. ledna 2023, 16:48

Za svůj život nachodíme tisíce kilometrů a pohyb nám dává obrovskou svobodu. Někdy však stačí okamžik a náš život se zcela změní – s poraněním končetin nebo páteře jdou ruku v ruce pohybová omezení. Ta přicházejí i s některými nemocemi jako jsou osteoporóza, artróza nebo revmatické choroby. Všechny mají jedno společné – postihují klouby a omezují náš pohyb. Často přicházejí nenápadně a projevují se velmi pozvolna. Dlouho si vůbec nemusíme uvědomovat, že máme problém.

OZO rozdělí milion mezi zelené projekty

11. ledna 2023, 16:41

Sedmý ročník Tematických výzev OZO Ostrava je odstartován. Ostravská odpadová společnost v rámci letošní výzvy Zelená pro Ostravu opět podpoří projekty zaměřené na výsadbu a údržbu veřejné zeleně ve městě. Financovány budou už podruhé z veřejné sbírky, kterou tvoří výtěžek z Reuse centra Ostrava. To za rok 2022 vydělalo více než 1 milion korun.

Další lůžkové oddělení Chirurgické kliniky FN Ostrava se proměnilo v galerii

11. ledna 2023, 16:37

Chodby lůžkového oddělení „D“ Chirurgické kliniky FN Ostrava oživily snímky Kateřiny Skalíkové. Svůj soubor 14 velkoformátových fotografií, které zachycují krajinu obcí kolem Opavska, klinice autorka darovala.

SmVaK Ostrava po osmé podpoří zaměstnance aktivní v neziskové sféře

10. ledna 2023, 19:06

K více než 130 projektům neziskových organizací, v nichž působí zaměstnanci SmVaK Ostrava, podpořeným v minulých sedmi letech, se přidají v roce 2023 další, které získají prostředky na užitečné, přínosné a zajímavé projekty. Vodárenská společnost potvrzuje, že si váží zaměstnanců, kteří se ve volném čase a obvykle bez nároku na odměnu věnují obecně prospěšným aktivitám. Uvědomuje si, že si tito lidé zaslouží podporu. Proto již po osmé vyhlásila grantový program Plaveme v tom spolu! Meziročně se s ohledem na situaci v ekonomice zvýšila částka, která může být rozdělena, z 250 na 300 tisíc korun.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více