Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jelínek, Dušek, Schlesinger či Máslová: nenechte si ujít setkání s předními českými kouči v Desítce

10. ledna 2023, 18:49

Kouč sportovců a manažerů Marian Jelínek, herec a režisér Jaroslav Dušek, konzultant a stratég vrcholových sportovců Vít Schlesinger, lékařka a psychosomatička Helena Máslová, kvantový a jaderný fyzik Jan Rak, volejbalový trenér Zdeněk Haník: tyto a další přední české osobnosti věnující se osobnímu rozvoji míří o druhém lednovém víkendu do Zlína.

Víkendový Bílovec je Mekkou sportu!

6. ledna 2023, 19:47

Nejenže se v Bílovci od pátku 6. ledna až do neděle 8. ledna koná 28. ročník mezinárodního moravskoslezského fotbalového festivalu mladších žáků Bílovec Cup 23, ale v sobotu 7. ledna se ve zdejším kulturním domě uskuteční i 15. ročník šachového turnaje s názvem Novoroční cena města Bílovce! Tato akce, kterou město pořádá ve spolupráci s ŠK Slavoj Poruba, je součástí rapid tour Ostravský koník 2023.

Ceny Jantar se stěhují do Domu kultury Poklad. Udílení bude mít dvě odlišné části

6. ledna 2023, 19:43

Moravskoslezské umělecké Ceny Jantar se budou letos předávat na novém místě. Po pěti letech pořadatelé přistoupili k zásadní změně a udílení uspořádají v nově zrekonstruovaném Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě. S ohledem na menší kapacitu prostor bude k dispozici jen omezený počet vstupenek pro veřejnost. I přes změnu místa bude zachován tradiční charakter večera, součástí programu tak budou kromě předávání cen i exkluzivní hudební čísla a netradiční spojení.

HSF System se podílí na proměně Stavebnictví 4.0 ve skutečnost

5. ledna 2023, 12:28

Stavební společnost HSF System a český startup Stavario spojily své síly. V rámci soutěže Startup Voucher 2022 udělila společnost HSF System tematický voucher s názvem #Construction4.0 v hodnotě 8 000 EUR startupu Stavario. Mezinárodní startupová soutěž spadá pod projekt CEE Startup Network, který organizuje Moravskoslezské inovační centrum.

Spolupráce SmVaK Ostrava a Trianon: cirkulární ekonomika v praxi

4. ledna 2023, 16:18

Díky investiční akci nejvýznamnější vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji v Úpravně vody Podhradí, která byla dokončena na podzim a během níž došlo k výměně původního přítokového ocelového potrubí a souvisejících komponent do technologických linek úpravny za nové, bylo předáno českotěšínskému spolku Trianon k separaci a recyklaci pět vyřazených nefunkčních elektromotorů.

FN Ostrava otevřela Ordinaci praktického lékaře pro děti a dorost

3. ledna 2023, 18:47

Péči o děti od narození až do dovršení 19 let věku zajistí nově vybudovaná Ordinace pro děti a dorost FN Ostrava. Registrace nových pacientů, včetně dětí ukrajinských uprchlíků, začala první lednový pracovní den. Otevření a provoz nového oddělení podpořil s cílem zajistit zdravotní péči i pro uprchlické děti a mládež Dětský fond OSN UNICEF, a to pomocí technické asistence a rozšíření personálních kapacit formou příspěvku tři a půl milionu korun do konce tohoto roku.

Dětská pohotovost ve FN Ostrava má za sebou první den

2. ledna 2023, 18:16

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava se 1. ledna 2023 v 8 hodin ráno otevřela ambulance Lékařské pohotovostní služby (LPS) pro děti a dorost. Zájem byl velký. Už první den fungování nové ambulance zde lékaři ošetřili 75 dětí. V převážné většině se jednalo o respirační onemocnění. Na Ostravsku totiž zatím k poklesu počtu nemocných dětí, na rozdíl od jiných okresů v Moravskoslezském kraji, nedošlo.

Kanalizace na Bubenském nábřeží v Praze se rekonstruuje s využitím důlních výztuží z Liberty Ostrava

29. prosince 2022, 21:53

LIBERTY Ostrava v současnosti dodává 400 oblouků důlních výztuží do Prahy k rekonstrukci kanalizace. Je to méně obvyklé užití, důlní výztuže se nejčastěji používají v dolech na zabezpečení slojí.

Tradiční začátek plesové sezóny - reprezentační ples města Karviné - je tady!

29. prosince 2022, 8:25

Statutární město Karviná a Městský dům kultury Karviná srdečně zvou všechny karvinské i přespolní na Reprezentační ples města Karviné, který společně uspořádají v pátek 13. ledna 2023 v Obecním domě Družba. Slavnostní zahájení akce, která se, jak doufáme, stane ozdobou a jedním z vrcholů této plesové sezóny, začíná v 19:00 hodin. Večerem bude provázet moderátor Rádia Čas Jiří Jekl. K poslechu a tanci Vám bude hrát Joker Band Ivana Muchy a noblesu, lesk a styl večeru jistě dodá jeho největší hvězda a hlavní host zpěvák, herec, tanečník, stepař a trendsetter Jiří Korn.

Sestřičky se s pacientem rozloučily zpěvem

27. prosince 2022, 14:39

Nezapomenutelný zážitek připravily jednomu z pacientů sestry z Oddělení popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie FN Ostrava. Na rozloučenou mu trojhlasně zazpívaly známou vánoční píseň Spirituál Kvintetu s názvem Bim Bam.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více