Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

OVAK má prvního autorizovaného měřiče průtoku odpadních vod v kraji

14. prosince 2022, 17:22

Zaměstnanec společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. pan Jiří Krakovský získal v tomto roce certifikaci odborné způsobilosti k výkonu funkce úředního měřiče v oboru měření průtoku. Následně pak ČMI vydal společnosti OVAK osvědčení o technické a metrologické způsobilosti k výkonu úředního měření.

V Dolních Vítkovicích vystavují ostravské projekty Josefa Pleskota

14. prosince 2022, 17:17

Nevšední instalaci projektů, skic, modelů a fotografií realizovaných staveb vystavuje ode dneška pod výmluvným názvem „Josef Pleskot Ostrava“ Galerie Gong v Dolních Vítkovicích. V budově, která je jedním z nejznámějších objektů Josefa Pleskota, je architektura v citlivých proporcích propojena s historií firmy a čtvrti Vítkovice. Zahrnuta jsou i zásadní výtvarná díla, která jsou vyobrazením původní Ostravy, nebo souvisí s Pleskotovým kreativním pohledem na svět.

Cukroví, obrazy, kurzy i masáže. Dárky na www.trzisteradosti.cz pomohou Mobilnímu hospicu Ondrášek

13. prosince 2022, 18:30

Opět jsme otevřeli Vánoční Tržiště radosti. Tržiště, kde mají z jednoho vánočního dárku radost hned 4 lidé. Věci, které na něm najdete totiž skrývají hlubší smysl.

FN Ostrava představila nově vybudovaný Integrovaný dispečink

13. prosince 2022, 7:52

Technické, bezpečnostní i zdravotnické složky FN Ostrava nyní nově pracují na jednom místě. Fungují na podobném principu jako Centrum tísňového volání a jsou tak mnohem efektivněji koordinovány. Výrazně se také tímto propojením zlepšilo a urychlilo řešení mimořádných nebo krizových situací. Součástí dispečinku je i zázemí pro zástupce Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje. Přestavba pracoviště původně jen technického dispečinku stála 21 milionů korun.

SmVaK Ostrava má uplatnění pro handicapované díky spolupráci v oblasti digitalizace

13. prosince 2022, 7:46

Spolupráce mezi SmVaK Ostrava a neziskovou organizací Trianon z Českého Těšína nadále úspěšně pokračuje. Z oblasti separace a recyklace, kdy jsou do společnosti pravidelně odváženy vyřazená elektrozařízení, která jsou po desítkách let spolehlivého provozu během investičních akcí nahrazována novými technologiemi, se vzájemně prospěšná a efektivní spolupráce rozšířila do oblasti digitalizace. V Českém Těšíně jsou na speciálním pracovišti skenovány smlouvy s odběrateli. Těch má SmVaK Ostrava v papírové podobě více než 130 tisíc. Trianon sváží dokumenty z archivů u jednotlivých zákaznických center

Ski Areálu Kopřivná v Malé Morávce zahájí v pátek sezónu významnou novinkou

13. prosince 2022, 7:35

První lyžaře přivítáme v již plně připraveném resortu 16.12. na večerním lyžování, posadíme je na naši pohodlnou vyhřívanou šestisedačkovou lanovku s bublinou a v předvánoční atmosféře je potěšíme cenou vedlejší sezony. „Máme pro letošek připraveny takové technologické vychytávky, že už se nemůžeme dočkat až je představíme našim návštěvníkům. Opravdu, ani sedminásobné zvýšení nákladů na zasněžování nám nemůže zkazit radost z rozjezdu další skvělé sezony, hlavně aby někoho nenapadlo zase nás nějak regulovat“, směje se šéf resortu Kopřivná, Karel Ležatka, při vzpomínce na těžké covidové časy.

Žijí vodou, žijí Ostravou!

13. prosince 2022, 7:32

Víte, co znamená CSR? Je to zkratka anglického Corporate Social Responsibility a stručně řečeno, znamená to dobrovolný závazek firmy chovat se odpovědně ke společnosti a prostředí, jehož je firma součástí. Ve vztahu k okolí to znamená, že firmě není lhostejný region, ve kterém působí a lidé, kteří v něm bydlí.

Pietním aktem uctili památku obětí střelby ve FNO z roku 2019

13. prosince 2022, 7:29

Památku 7 obětí střelby, ke které došlo 10. prosince 2019 v budově Polikliniky FN Ostrava, uctili zástupci FN Ostrava, Moravskoslezského kraje, Statutárního města Ostravy, bezpečnostních složek, integrovaného záchranného systému, Ostravské univerzity, úřadu Městského obvodu Poruba, církve a další hosté. Pietní akt proběhl u památníku obětem tragické události, který je umístěn před budovou Polikliniky FN Ostrava v Porubě.

Dárek pro vášnivé kuchaře? Kurz (nejen) s Michelinem ve zlínské Škole vaření!

12. prosince 2022, 8:09

Vybíráte dárek pro někoho, kdo miluje vaření nebo pečení, a došla vám inspirace? Máme pro vás skvělý tip! Škola vaření v Bistrotéce Valachy ve Zlíně nabízí velký výběr kurzů pro začátečníky i pokročilé amatérské kuchaře a pekaře. Příjemným bonusem pak bude třeba společný výlet do tohoto unikátního architektonického města.

LIBERTY Ostrava a odborové organizace huti se dohodly na kolektivní smlouvě na rok 2023

12. prosince 2022, 8:05

Vedení LIBERTY Ostrava a odborové organizace uzavřely dodatek ke kolektivní smlouvě (KS) na rok 2023. Podle dodatku se mzdy zvýší o 9,5 %. V rámci navýšení vyplatí společnost také mimořádnou odměnu ve výši 10 000 Kč na zaměstnance. V platnosti zůstává systém odměn a benefitů.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více