Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Batolata v Divadle loutek povyrostla a hrají si se světlem

2. prosince 2022, 16:16

Téměř na den přesně před 4 lety měla v Divadle loutek Ostrava premiéru inscenace Bato a Lato pro ty nejmenší a nejmladší diváky. Děti, které kolem jednoho roku navštívil divadlo, však v mezičase povyrostly a tak si pro ně loutkáři připravili navazující divadelní představení. Nová inscenace se jmenuje Bato! Lato! Kde je světlo? a jak říkají sami tvůrci inscenace, pokud diváci nestihli první setkání, nevadí to, nic jim nebrání přijít do divadla až od dvou let.

MHF Leoše Janáčka: Stabat mater, Daniel Müller-Schott i Jihokorejci Jeonju Civic Chorale

2. prosince 2022, 7:05

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, jeden z nejvýznamnějších festivalů v ČR nabídne v novém ročníku symfonické koncerty, varhanní recitály, jazz i hudební dramata. První tři TOP koncerty už odtajnil. Ostravskou katedrálu rozezní Stabat mater, do Ostravy přijede také světová violoncellová hvězda Daniel Müller-Schott i jedineční Jihokorejci Jeonju Civic Chorale.

Mezinárodní den dobrovolníků připomíná fenomén naší doby. ADRA rozjíždí Dobrovolnictví na zkoušku

2. prosince 2022, 6:11

V pondělí 5. 12. si připomeneme tisíce dobrovolnic a dobrovolníků u nás i v zahraničí, kteří každodenně mění náš svět k lepšímu. Humanitární organizace ADRA provozuje v České republice 15 dobrovolnických center. Jedno z největších z nich působí v Ostravě. I když ostravská ADRA zapojila v letošním roce rekordní počet dobrovolníků, pořád hledá i nové. Pro tyto účely rozjíždí novinku v podobě Dobrovolnictví na zkoušku.

Langoše, burgery, punč i vyhlídkové kolo. Vánoční trh ve Zlíně stojí za návštěvu

1. prosince 2022, 20:11

Baví vás výlety po vánočních trzích? Tak to si určitě naplánujte cestu do Zlína! Vedle tradičních vánočních trhů u radnice se můžete opět svátečně naladit u Obchodního domu Zlín, kde mají letos mini trh se stánky s výborným street food občerstvením. Velkým hitem je i zdejší vyhlídkové kolo a navíc si můžete koupit spoustu krásných dárků v obchodní pasáži.

Již třetí ročník projektu BALÍČEK PRO RADOST právě vrcholí

1. prosince 2022, 10:19

Letos se do něj zapojí šest základních škol, včetně jejich přidružených mateřských školek z Ostravska a Hlučínska. Děti ve spolupráci s rodiči připravují dárkové balíčky, které potom tvůrci projektu převezmou a předají do vybraných domovů pro seniory a Ostravské pobočky Charity.

U porodu zachováváme intimitu, pomáháme ženám s endometriózou i s jizvami po císařském řezu

1. prosince 2022, 9:57

Frýdecko-místecká nemocnice se počtem narozených dětí řadí mezi čtyři největší v Moravskoslezském kraji, což svědčí o kvalitních službách poskytovaných tímto zdravotnickým zařízením.

Festival Ladná Čeladná zahajuje předprodej. Do konce roku nabízí vstupenky za letošní ceny

1. prosince 2022, 9:37

Festival Ladná Čeladná zahajuje předprodej vstupenek na osmý ročník, který se uskuteční 4. a 5. srpna 2023. Pořadatelé se rozhodli do konce roku nezdražovat a v první vlně předprodeje nasadili stejné ceny jako u skončeného sedmého ročníku. Festival, který se dramaturgicky orientuje na rodiny s dětmi, v roce 2023 láká na Richarda Müllera, Kašpárka v rohlíku či Barboru Polákovou.

Jarmila Gaubová ze Škoda Group zdůvodňuje přínosy spolupráce s MS paktem zaměstnanosti v praxi

1. prosince 2022, 9:34

Jarmila Gaubová pracuje 5 let ve Škoda Group – výrobní areál Ostrava – Martinov zaměřující se na výrobu tramvají. Jako HR Business Partner má na starosti mimo jiné i nábor nových zaměstnanců, kteří splňují kvalifikační předpoklady. S vyhledáváním vhodných uchazečů jí pomohla také spolupráce s MS paktem zaměstnanosti, využívání aplikací Moje místo v MSK, Volba kariéry v MSK, školní exkurze a praxe studentů ve firmě.

Přispějte svým Betlémem na historicky 19. výstavu betlémů

28. listopadu 2022, 14:40

Vážení a milí přátelé, spoluobčané, návštěvníci Betlémů. Vánoce a výstava betlémů ve Frýdku-Místku, která se uskutečnila naposledy v roce 2019 v 8. základní škole na ulici Československé armády – sídliště Kolaříkovo, je dnes již dávnou minulostí.

LIBERTY Ostrava poskytne odbornou praxi stovce učňů z odborných škol na Ostravsku

28. listopadu 2022, 14:20

V LIBERTY Ostrava absolvuje v tomto školním roce praxi a vyzkouší si svou budoucí profesi v reálném prostředí zhruba sto učňů z odborných středních škol na Ostravsku. Huť tak přispívá k vzdělávání budoucí generace techniků a posiluje zájem mladých lidí o perspektivní a dobře uplatnitelné obory v hutním i strojírenském průmyslu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více