Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vítkovická radnice byla prohlášena za kulturní památku. Už podruhé…

30. ledna 2023, 15:52

Radnice obvodu Ostrava-Vítkovice, která v roce 2022 oslavila 120. výročí svého vzniku, byla prohlášena za kulturní památku.

Nemocnice FM: Omezením návštěv chráníme pacienty

30. ledna 2023, 15:31

Proč ve frýdecko-místecké nemocnici dochází k omezení návštěv, jaké jsou hlavní důvody tohoto opatření? Vzhledem k příchodu období zvýšeného výskytu chřipkových a respiračních onemocnění jsme si na toto téma promluvili s ředitelem Nemocnice ve Frýdku-Místku, p. o. Tomášem Stejskalem.

Noční stopa Valachy se blíží: zažijte 4. února neobvyklý závod ve Velkých Karlovicích

26. ledna 2023, 20:18

VELKÉ KARLOVICE – Běžkaři všeho věku, pozor! Už v sobotu 4. února si opět můžete užít jedinečnou atmosféru běžkařského závodu Noční stopa Valachy u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích. Podmínky jsou ideální: v posledních dnech ve Velkých Karlovicích napadlo 40 centimetrů sněhu, což zajistilo ideální podmínky běžkařům a navíc vykouzlilo tu pravou zimní atmosféru. Přijeďte si to užít taky! Při registraci do 1. února na webu DATART Valachy tour můžete využít výhodnější startovné.

Elektronické podání přehledu láká. U ČPZP k němu loni sáhlo téměř 32 procent OSVČ

26. ledna 2023, 20:05

Podnikatelů, živnostníků a majitelů firem, kteří již nepodávají Přehledy o výši daňového základu v papírové podobě, přibývá. Jen loni Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) přijala 35 431 elektronických přehledů přes datovou schránku nebo portál E-přepážka. Z celkového počtu 111 592 všech podání to bylo téměř 32 procent. Letos ČPZP očekává nárůst podání elektronickou cestou o více než desetinu.

Největší středoevropský kongres intenzivní medicíny byl oficiálně zahájen

26. ledna 2023, 19:07

Jubilejní 25. ročník kongresu Colours od Sepsis, zaměřeného na oblast akutní medicíny, byl oficiálně zahájen včera v podvečer za přítomnosti 1. místopředsedy Senátu Parlamentu ČR prof. Jiřího Drahoše. Odborný program, na který se letos přihlásilo přes 2 000 účastníků z celé Evropy, ale začal už v pondělí.

P2P půjčka: Co to je a jak se liší od bankovní půjčky?

26. ledna 2023, 10:26

Jsou P2P půjčky zářný příklad sdílené ekonomiky, nebo jen další z mnoha na chlup stejných online půjček? Z pohledu běžného zájemce o úvěr spíš to druhé. Podívejte se na zoubek celému fenoménu peer-to-peer půjčování a zjistěte, jak vlastně funguje.

Valentýnské plavání při svíčkách na Aquaparku Olešná

25. ledna 2023, 8:36

Vezměte svou partnerku či partnera a udělejte si krásný večer se skleničkou Prosecca u bazénu s romantickou atmosférou plavání při svíčkách. Nebude chybět ani relaxační hudba nebo whirpool. Jen Ty a Tvůj milý/milá, přítmí, svíčky, relax, otevřený průchod mezi bazénem a saunovým světem a k tomu tři speciální saunové ceremoniály. Dále jistě nemusíme pokračovat.. ???? Toto vše je Plavání při svíčkách!

Lyže, termální bazény, saunové rituály i frgál: vyrazte na dovolenou do Velkých Karlovic

25. ledna 2023, 8:31

Představte si zimní ráno, do nějž se probudíte v Beskydech uprostřed zasněžených lesů. Po bohaté snídani vyrazíte na procházku, zalyžovat si nebo projet stopu na běžkách, pak se zahřejete v termálním bazénu a při saunovém rituálu, odpočinete při relaxační masáži a den završíte skvělou večeří a sklenkou vína… Přesně takovou dovolenou můžete letos zažít v Resortu Valachy Velké Karlovice.

E – Mobilita 2023, cesta k soběstačnosti

23. ledna 2023, 18:24

Černá louka Ostrava bude ve středu 15. února 2023 hostit již třetí ročník diskuzního fóra E–Mobilita. Akce zaměřená zejména na novinky v oblasti ekologizace dopravy Moravskoslezského kraje je určena především odborné veřejnosti, vedení měst a obcí Moravskoslezského kraje, zástupcům firem, ale na své si přijdou také studenti vyšších odborných škol a univerzit či zájemci z širší veřejnosti.

Švejk, hastrman i děti na sáňkách: Obchodní dům Zlín zve na rozsáhlou výstavu Josefa Lady

23. ledna 2023, 18:20

ZLÍN - Idylický starodávný svět Josefa Lady ožívá ve Zlíně. Jedinečná výstava díla jednoho z největších českých malířů byla ve středu 18. ledna zahájena v Galerii Desítka v nejvyšším, desátém podlaží Obchodního domu Zlín. Celkem 118 obrazů je zde k vidění do 19. března denně od 10 do 18 hodin. Jde o největší Ladovu výstavu, která se bude konat v letošním roce v České republice.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více