Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Huisman Czech Republic má v provozu první solární elektrárnu. Jde o první etapu rozsáhlých investic

26. června 2024, 15:30

Společnost Huisman Czech Republic spustila provoz své první fotovoltaické elektrárny ve svém vývojovém a výrobním areálu ve Sviadnově u Frýdku-Místku. Na střechu administrativní budovy byla instalována fotovoltaika o celkovém výkonu téměř 50 kWp. V následujících letech plánuje Huisman Czech Republic zprovoznit přes 2000 solárních panelů s celkovým výkonem okolo 930 kWp. Souhrnná investice do vlastních solárních elektráren bude rámcově v desítkách milionů Kč včetně příslušenství a úprav střešních konstrukcí.

Dají se peníze vydělat jinak než zaměstnáním?

25. června 2024, 18:53

Jak přijít k penězům bez práce… To je otázka, která alespoň jednou napadla snad i toho nejpracovitějšího a nejspokojenějšího zaměstnance. Bez práce to sice nepůjde, ale možností, jak se vymanit ze závislosti na zaměstnavateli, nebo si vybudovat postranní pasivní příjem, určitě existují. Jak na to?

FN Ostrava dokončila rozsáhlou rekonstrukci Lůžkového bloku

25. června 2024, 18:40

Celkem 483 milionů korun stála rekonstrukce Pavilonu L, neboli Lůžkového bloku, která byla ve FN Ostrava dokončena v polovině června. Jedna z nejvyšších budov nemocničního areálu má díky tomu novou vzduchotechniku, zateplenou fasádu i střechu a kompletně vyměněná okna. Z převážné části byla stavba financována z evropských a českých dotací, zbytek zaplatila nemocnice z vlastních zdrojů.

OKD loni vytvořila čistý zisk 2,9 miliardy koruny

25. června 2024, 18:36

Těžební společnost OKD uzavřela rok 2023 s čistým ziskem ve výši 2,9 miliardy korun. Zákazníkům dodala 1,9 milionu tun uhlí a dosáhla celkových tržeb 12 miliard korun.

Horní Dolní 2024 o pohár Arnošta Opěly pro Markétku

25. června 2024, 18:07

Rok se s rokem sešel a je tady další, již šestý ročník Horní Dolní o pohár Arnošta Opěly. Tentokrát pro Markétku a spolu s Tomášem Ujfalušim nebo Martinou Pártlovou.

Štěrkovna Open Music: Světelné instalace vzbudí úžas

25. června 2024, 9:59

Areál hudebního festivalu Štěrkovny Open Music letos rozzáří dvě obří světelné instalace. Jejich autorem je uznávaný vizuální umělec Jan Hladil. Za pomocí laserů naplní světlem například pětimetrovou krychli. Svá umělecká díla vystaví v otevřeném prostoru mimo město vůbec poprvé. Festival s dvacetiletou tradicí tím získá na vizuální atraktivitě, což si jeho pořadatelé přejí i do dalších ročníků.

Ostrava zažije tu pravou Itálii díky nové pobočce restaurace L´Osteria

24. června 2024, 7:52

Kombinací italského životního stylu a hlavně skvělým italským jídlem vítá restaurace L’Osteria první zákazníky v Ostravě. Slavnostní otevření nové pobočky proběhlo ve čtvrtek 20. června 2024 v unikátní lokalitě Dolních Vítkovic v budově U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L’Osteria v České republice.

Elektrický ohradník – efektivní ochrana hospodářských zvířat před vlky

24. června 2024, 7:44

Vlci ohrožují hospodářská zvířata po celé ČR a právě MS kraj je jedním z nejdotčenějších. Stát sice nabízí kompenzaci, pokud vlk na vaše zvířata zaútočí, ale ta jen málokdy pokryje skutečnou škodu. Proto by chovatelé měli investovat především do prevence.

Pro strojírenskou společnost ISMM byl čtvrtek 13. června zásadním dnem

24. června 2024, 7:32

Za účasti důležitých klientů a dodavatelů společnosti byla ve Městě Albrechtice představena nová lakovna.

Na onkologickou konferenci přijeli do Ostravy i významní odborníci ze zahraničí

24. června 2024, 7:30

Zhruba stovka odborníků se zúčastnila 19. Konference Společnosti radiační onkologie, biologie a fyziky, kterou od 20. do 21. června pořádali zástupci Kliniky onkologické FN Ostrava LF OU. Hlavním tématem byly inovativní techniky v radioterapii. Na setkání v ostravském hotelu Imperial dorazily i zahraniční špičky tohoto oboru.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více