Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravská společnost OZO uspořádala další ze svých Dnů otevřených dveří

28. června 2024, 16:29

Letos si lidé mohli prohlédnout novou linku na třídění odpadu.

Vybrané objekty společnosti OVAK bude hlídat technologie používaná pro ochranu jaderných elektráren

28. června 2024, 16:25

Ke zvýšení ostrahy objektů v rámci vodovodní sítě použila společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. jako první v Moravskoslezském kraji unikátní technologii prostorové ochrany LiDAR. LiDAR je technologie, která využívá laserové (světelné) paprsky k měření vzdáleností. Může být použita k detekci pohybu nebo k identifikaci objektů v rámci určitého chráněného prostoru. Systémy LiDAR se používají ve světě především k ochraně strategických objektů, v České republice například k ochraně obou jaderných elektráren nebo letišť.

Mezinárodní soutěž Ostrava Towers Complex vyhrálo dánské studio ADEPT

28. června 2024, 16:22

Ostravský mrakodrap ponese rukopis věhlasného dánského studia ADEPT, které zvítězilo v mezinárodní architektonické soutěži. Porota složená z významných osobností české i světové architektury vybírala z pěti renomovaných architektonických studií. Vítězný projekt porotce zaujal především tím, jak kvalitně sceluje dnes roztříštěné území a propojuje ho s veřejným prostorem Karoliny, Frýdlantskými mosty i širší městskou zástavbou v této lokalitě.

GVUO představuje fenomén skrývání identity v současné malbě

28. června 2024, 15:59

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, představuje fenomén beztvářné malby na příkladu osmnácti současných českých malířů narozených v letech 1970 až 1990. Výstava Bez tváře bude zahájena v úterý 2. července v 17 hodin za účasti většiny vystavujících umělců a kurátora Jaroslava Michny. V Domě umění v Ostravě bude k vidění až do 8. září.

Hravé vzdělávání v Dolních Vítkovicích absolvovalo přes 400 tisíc dětí

28. června 2024, 15:55

Ostravské Dolní Vítkovice (DOV) jsou jednou z největších institucí neformálního vzdělávání v ČR. Známý cíl milovníků industriální historie a architektury dokázal do této chvíle zaujmout hravými a neformálními vzdělávacími programy téměř 422 tisíc dětí z mateřských, základních i středních škol.

Problémy s inkontinencí přivedly do ordinací FN Ostrava přes tři desítky klientů

28. června 2024, 15:52

Preventivní akce zaměřená na problémy s inkontinencí přivedla do ambulancí specialistů, kteří se této problematice věnují, několik desítek klientů. V převážné většině případů byli následně pozvaní k dalšímu odbornému vyšetření. Takováto preventivní akce se konala ve Fakultní nemocnici Ostrava vůbec poprvé.

Festival Jazz ve městě se vrací na zámek a s mezinárodním programem

28. června 2024, 15:37

Tradiční hudební svátek, festival Jazz ve městě, se letos vrací do léta a pod širé nebe. V areálu frýdeckého zámku si užijeme dva neopakovatelné hudební večery ve společnosti zpěvaček Anny Marii Jopek, GANNA a dalších umělců světové úrovně, z velké části s úzkou vazbou na náš region.

Ladná Čeladná láká na hudební esa i pestrý program pro děti

26. června 2024, 15:41

Již podeváté se v podhůří Beskyd odehraje festival Ladná Čeladná a jako tradičně nabídne rozmanitý program pro mladší i starší děti. Chybět nebudou loutková divadelní představení, čtení pohádek s neziskovkou Celé Česko čte dětem, tvůrčí dílny, sportovní stanoviště, hry, soutěže i taneční workshop s dvojnásobným vítězem StarDance Janem Onderem. Dvoudenní festival v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 2. srpna.

Triatlon Valachy man u Bystřičky přilákal na šest stovek sportovců

26. června 2024, 15:37

Téměř šest stovek sportovců všeho věku se o víkendu 22. a 23. června utkalo u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku při tradičním triatlonu Valachy man. Jedna z jeho závodních kategorií byla letos součástí českého i evropského poháru XTERRA, což k Bystřičce vedle hobby sportovců a dětí přilákalo také řadu špičkových triatletů nejen z České republiky.

Velkou nadějí na mistrovství Evropy juniorů v plavání ve Vilniusu je student gymnázia v Bílovci

26. června 2024, 15:33

Na mistrovství Evropy juniorů v plavání, které se uskuteční ve dnech 2. až 7. července v litevském Vilniusu, bude Českou republiku reprezentovat také osmnáctiletý Jakub Jan Krischke. Člen Slezského plaveckého klubu a čerstvý držitel tří zlatých a dvou stříbrných medailí z květnového mistrovství ČR juniorů v Praze je studentem Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více