Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Fact Sheet aneb co možná nevíte o inovačním ekosystému MSK

16. července 2024, 6:38

Transformace Moravskoslezského kraje se obzvlášť v posledních letech skloňuje ve všech pádech. Víte ale, jaké jsou její důvody, proč je proměna místní ekonomiky tak důležitá nebo jak si Moravskoslezský kraj stojí v porovnání s ostatními regiony? Na tyto otázky a mnoho dalších odpovídá první souhrnný přehled, který jsme nazvali Fact Sheet 2023/2024 – Inovační ekosystém v Moravskoslezském kraji.

Mezinárodně uznávaný odborník na nukleární medicínu navštívil FN Ostrava

13. července 2024, 9:15

Profesor Abass Alavi, mezinárodně uznávaný odborník na nukleární medicínu, zavítal koncem června do FN Ostrava. Tento zakladatel pozitronové emisní tomografie, tedy zobrazovací metody známé pod zkratkou PET, zde pro zdravotníky připravil přednášku o její historii.

Podpora umění a charity na výstavě v Slezskoostravském hradě

11. července 2024, 17:37

V srdci města, v inspirativním prostředí, kde se setkávají talentovaní umělci a nadšení studenti, najdete Ateliér Hamaka. Tento malířský ateliér se stal místem, kde umění ožívá a kde se rodí mistrovská díla.

Historická Vila Dvořákova se dočká rekonstrukce, sloužit bude stejně jako v minulosti bydlení

9. července 2024, 20:12

Developerská skupina Antracit představuje nový bytový projekt v historickém jádru Ostravy. Vila Dvořákova, nacházející se na rohu Dvořákovy a Přívozské ulice, se dočká kompletní rekonstrukce a přístavby. Tato vila z roku 1895, která původně sloužila jako rodinné bydlení s jedinečnou zahradou, je již řadu let opuštěná a ve špatném stavu. Původní vila zůstane zachována, dojde však k její kompletní rekonstrukci a přístavbě, čímž vznikne nový bytový objekt, který nejen obnoví původní krásu této historické budovy, ale také ji přizpůsobí současným standardům moderního bydlení.

Extrémní opalování může přivodit i melanom, připomíná ČPZP

9. července 2024, 20:07

Slunce je zdrojem veškerého života na zemi. Pobyt na sluníčku bychom však neměli přehánět. Spálenou pokožkou totiž pomáháme nejen rychlejšímu stárnutí pleti, ale riskujeme i rozvoj nejzávažnějšího typu rakoviny kůže. Jak ukazují data České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), každoročně stoupá počet klientů se zhoubným melanomem, který je nebezpečný svou schopností rychle metastázovat do dalších míst a orgánů v těle.

Na Chirurgické klinice FN Ostrava vznikla další stálá expozice fotografií

9. července 2024, 18:25

Celkem 13 fotografií fotografa RNDr. Libora Krále nově zdobí chodby a jídelnu Stanice B Chirurgické kliniky FN Ostrava. Autor je pořídil mezi lety 2013 a 2023 při svých cestách po Evropě a Spojených státech amerických.

Fenomenální závěr Beats for Love: I díky světové show Davida Guetty v Ostravě padaly rekordy!

7. července 2024, 18:20

Skončil 10. ročník největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě, Beats for Love. A závěrečná party byla hodná jubilejních narozenin. Kraloval ji zřejmě nejslavnější DJ světa David Guetta, který v Ostravě předvedl dechberoucí vystoupení. A pohled na davy fanoušků daly tušit, že kulaté výročí přineslo i divácký rekord.

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

6. července 2024, 13:13

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

FN Ostrava nabízí fixaci zlomenin pomocí mřížky z karbonových vláken

4. července 2024, 19:38

Při léčbě některých typů zlomenin mohou zdravotníci Fakultní nemocnice Ostrava pacientům nabídnout namísto klasické sádry speciální plastovou fixaci OPENCAST. Umožňuje i pohyb ve vodě, ale její využití má určitá omezení.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

4. července 2024, 13:34

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více