Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

21. července 2024, 19:45

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

19. července 2024, 10:38

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

18. července 2024, 11:22

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Pimprléto opět přinese kulturní program pro děti i během divadelních prázdnin

18. července 2024, 11:21

Divadlo loutek Ostrava opět obohatí prázdninový kulturní program v centru Ostravy. Od 21. července do 18. srpna bude probíhat oblíbený festival Pimprléto. Kromě pohádek, koncertů a dílen proběhnout také dva Art Campy a výstava loutek.

Meltingpot 2024: více než 300 hostů včetně autorů bestsellerů Jak drahé je zdarma a Trainspotting

18. července 2024, 11:09

Už posedmé se návštěvníkům areálu Dolních Vítkovic představí jako součást programu festivalu Colours of Ostrava mezinárodní diskusní fórum Meltingpot. Mezi 17. a 20. červencem 2024 si budou moct návštěvníci na dvanácti scénách vyslechnout inspirativní řečníky z celého světa.

Strava pro kojence se ve FN Ostrava připravuje v nové mléčné kuchyni

17. července 2024, 9:57

Necelé čtyři měsíce stačily stavbařům k rekonstrukci mléčné kuchyně. Nutriční terapeutky teď ve zcela nových prostorách připravují pětkrát denně jídlo pro děti, které musí být krmeny umělou stravou. Místnosti i vybavení splňují nejpřísnější hygienické předpisy.

Pojeďte si s rodinou zazávodit na Bílou. Startovné Bike Valachy do 31. 7. za nejnižší cenu

16. července 2024, 11:06

Užijte si první zářijovou sobotu na kolech s celou rodinou: vyrazte na tradiční Bike Valachy! Oblíbený závod horských kol má hned tři novinky, díky nimž si zajezdí nejen zkušení cyklisté, ale i hobíci, děti nebo dokonce příznivci elektrokol. To vše v sobotu 7. září ve Ski areálu Bílá.

Lékaři Oční kliniky FN Ostrava řeší výrazný nárůst úrazů

16. července 2024, 11:04

V pracovních dnech vyhledá pohotovost Oční kliniky FN Ostrava a LF OU okolo 10 lidí. O víkendech je jejich počet až čtyřnásobný. A většina pacientů přichází kvůli úrazu. Jak upozorňuje přednosta kliniky MUDr. Jan Němčanský, Ph.D., MBA, mnohým z nich by se dalo zabránit, kdyby lidé používali při sportu nebo domácích údržbářských pracích ochranné brýle.

Radegast odehraje na Colours of Ostrava kvalitní pivní servis se speciální limitkou piva Rezist

16. července 2024, 8:34

Pivovar Radegast, tradiční partner festivalu Colours of Ostrava, letos opět naservíruje bohatou nabídku pivních zážitků. Návštěvníci si na festivalu vychutnají nejen oblíbená piva Radegast Rázná 10, Radegast Ryze Hořká 12 a Radegast Ratar, ale také limitovanou várku Radegast Rezist, uvařeného ze speciálně vyšlechtěných odrůd chmele odolných vůči suchu. O prvotřídní pivní servis se postará tým zkušených výčepních a sládků v Radegast Pubu i na dalších 35 výčepních místech po celém areálu.

Povodí Odry: Možnosti přípravy na extrémní bouřkové srážky jsou značně omezené

16. července 2024, 7:30

Srážky bouřkového charakteru jsou velice obtížně předvídatelné, prakticky se jedná o nahodilý výskyt. Možnosti přípravy na tyto extrémní hydrologické jevy jsou proto omezené. Převážně se tato problematika dotýká drobných vodních toků. Tlumící efekt mají malé vodní nádrže, postupné obnovování kapacity drobných vodních toků, odstraňování odtokových závad a budování protipovodňových opatření.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více