Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ultrazvukový potápěč a chytrý akustický míček v potrubí Ostravského oblastního vodovodu

7. srpna 2024, 7:11

Potrubní potápěč (PipeDiver) měřící tloušťku stěn ocelového vodovodního potrubí prostřednictvím ultrazvukové technologie a provádějící inspekci technického stavu vodárenské infrastruktury. Chytrý míček (SmartBall) monitorující díky unikátnímu akustickému senzoru úniky a vzduchové kapsy v potrubí, aby eliminoval hrozby závažných havárií při zajištění spolehlivých dodávek pitné vody.

Beseda s průkopníkem české psychosomatiky Janem Hnízdilem ve čtvrtek v Brušperku

6. srpna 2024, 18:55

Zveme vás na besedu s lékařem a průkopníkem české psychosomatiky Janem Hnízdilem na téma „Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti“. 8. srpna 2024 v 18 hodin v sále ZŠ Brušperk.

Podcast FNO: Anestezie mozek neničí. Na rozdíl od alkoholu…

6. srpna 2024, 9:47

Víte, kolik jediný gram alkoholu přemůže mozkových buněk? Kolik lidí ročně projde v ostravské fakultní nemocnici tzv. „dospávákem“? Na kterých pracovištích, kromě standardních operačních sálů, se bez anesteziologa neobejdou? Nejen na tyto otázky najdete odpověď v podcastu s prof. MUDr. Pavlem Ševčíkem, CSc., přednostou Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FNO a LF OU.

Víkend na Čeladné patřil Monkey Business a Tata Bojs

4. srpna 2024, 9:01

Letošní Ladná Čeladná návštěvníkům nabídla pestrý mix 13 koncertů od začínajících interpretů přes klubové kapely až po největší hvězdy české hudební scény – Monkey Business a Tata Bojs. Bohatý program plný aktivit a atrakcí čekal také na děti, které zaplnily venkovní hrací zónu i tělocvičnu základní školy, v jejímž areálu se festival již podeváté uskutečnil. Letošní ročník byl spojený také s charitativním fotbalovým zápasem, a tak lidé kromě hudebních hvězd viděli známé fotbalové tváře, hráče NHL i další osobnosti ze světa sportu.

Valašská oáza klidu: dovolená v nedotčené přírodě plná sportu a kultury

2. srpna 2024, 10:33

Odpočinek od civilizace i starostí běžného života. To vás čeká ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Užijete si tady procházky nedotčenou krajinou, projížďky na kole, jógu pod širým nebem, skvělé jídlo při pikniku v přírodě i v zážitkové restauraci, večery s živou hudbou či Týden kultury. Ten nejdokonalejší relax na vás pak čeká ve wellness s termálními bazény, saunovým světem a nespočtem rozmazlovacích procedur.

Tip na výlet: Nejlepší modely plovoucích měst z Česka a Slovenska jsou ve Vile Grossmann v Ostravě

2. srpna 2024, 10:30

Až do 15. září bude Vila Grossmann v Ostravě hostit výstavu osmi superfinálových modelů mezinárodní soutěže Modelium, která je určena pro středoškolské studenty. Pořadatelem a generálním partnerem soutěže Modelium je stavební skupina HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Objevte Valašsko na elektrokole – 8 nejlepších cyklotras

1. srpna 2024, 18:46

“Popularita elektrokol roste, protože se díky nim dostanete na místa, kam byste jinak vlastními silami dojeli stěží nebo vůbec. Můžete si tak užít i terénní cyklistiku na horách. Elektrokola vyhledávají méně zdatní cyklisté, senioři a stále častěji páry, v nichž jeden je aktivní sportovec a ten druhý se zdráhá jezdit na společné výlety, protože nechce být pomalejším tempem na obtíž. S elektrokolem si krásy cyklistiky užijí všichni,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, který provozuje půjčovnu elektrokol a připravil mapu 8 cyklostezek, na něž se můžete vydat.

Klinika infekčního lékařství už přijala tolik pacientů s encefalitidou jako za celý loňský rok

1. srpna 2024, 18:41

Patnáct pacientů s prokázanou diagnózou klíšťová encefalitida prošlo k poslednímu červenci Klinikou infekčního lékařství FN Ostrava a Lékařské fakulty OU. Je to stejný počet jako za celý loňský rok. Někteří pacienti přitom tvrdí, že si neuvědomují, že by na těle měli přisáté klíště.

Týden kultury na Valašsku zpestří letní dovolenou ve Velkých Karlovicích

1. srpna 2024, 18:38

Devět představení během sedmi letních dnů v cirkusovém šapitó, podvečery s živou hudbou i zábavný Rodinný den – takový bude Týden kultury na Valašsku. Už osmý ročník oblíbeného charitativního divadelního festivalu se uskuteční 21. až 27. srpna ve Velkých Karlovicích.

5 tipů, proč se vydat s dětmi na nezapomenutelný výlet do Zlína

31. července 2024, 22:22

Přemýšlíte, kam se s dětmi vydat za zábavou, při které se zároveň něco naučí? Vydejte se na výlet (nebo třeba rovnou na dovolenou) do Zlína. V Baťově městě si na své přijde každý člen rodiny a v červnu tady navíc začíná jedinečná výstava kostek s unikátními stavbami a hernou, ze které děti nebudou chtít odejít.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více