Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bike Valachy na Bílé má novinku: Rodinný závod dvojic

19. srpna 2024, 18:12

Tradiční cyklistický závod Bike Valachy Bílá má novinky. Počet závodních tras pořadatelé rozšířili ze dvou na pět a jednou z nich je Rodinná trasa pro rodiče s dětmi, kteří si mohou zasoutěžit společně ve dvojici. Přijeďte si zazávodit v sobotu 7. září do Ski areálu Bílá.

Baník je zpátky ve fotbalové Evropě. Radegast oslavuje speciálním pivním soudkem

19. srpna 2024, 18:02

Symbolický pivní dar jako oslava návratu Baníku do evropských pohárů. Radegast spolu s Baníkem předaly zástupcům FC Kodaň pamětní dřevěný soudek piva v rámci odvetného utkání Konferenční ligy mezi ostravským a kodaňským fotbalovým klubem. Pivovar Radegast je dlouholetým partnerem fotbalového klubu FC Baník Ostrava.

Svatováclavský hudební festival 2024 odstartuje open-air na Hukvaldech

19. srpna 2024, 17:50

Klasiku, kabaret i roztančený folklor nabídne velké letní preview 21. ročníku SHF. Poslední prázdninovou sobotu 31. srpna proběhne na hradě, v kapli, mottě i přírodním amfiteátru Hukvaldy festivalový den nabitý pestrou dramaturgií. Vystoupí Stadlerovo klarinetové kvarteto a Benda Quartet, těšit se můžete i na vtipnou hudebně-divadelní produkci Jonáš a Tingl-Tangl, ale i na nový projekt Tanečního souboru Hradišťan a aktivity pro děti.

Klinika hematoonkologie FNO a LF OU získala prestižní akreditaci JACIE

19. srpna 2024, 17:15

Klinika hematoonkologie FN Ostrava a LF OU (KHO) je pátým centrem svého druhu v České republice, které získalo prestižní akreditaci JACIE. Dokument potvrzuje, že pracoviště splňuje vysoké mezinárodní standardy kvality péče. Klinika díky tomu může provádět transplantace krvetvorných buněk a podávat pacientům moderní buněčné terapie bez auditů farmaceutických firem.

Týden kultury na Valašsku začíná, nabídne devět představení i Rodinný den

16. srpna 2024, 12:34

VELKÉ KARLOVICE – Konec prázdnin je ve Velkých Karlovicích opět ve znamení zábavy a divadelních zážitků. Ve středu 21. srpna v Resortu Valachy odstartuje 8. ročník festivalu Týden kultury na Valašsku, který nabídne devět představení pod šapitó, ale i podvečery s živou hudbou nebo zábavný Rodinný den. Atmosféru doplní party zóna pod širým nebem se street food specialitami a drinky.

Luxusní šperky: Do kterých kousků se vyplatí investovat?

16. srpna 2024, 12:31

Mezi módními nadšenci v poslední době rezonuje trend zvaný quiet luxury, který sází na kvalitní materiály a nadčasové střihy. Stojí za ním přesvědčení, že stylový vzhled nelze založit na velkém množství křiklavých módních kousků osázených logy. Mnohem větší službu nám prokáže perfektně zpracované oblečení, které nám vydrží v šatníku roky. Na poli šperků je to podobné. Místo levné bižuterie, která má životnost sotva dvě sezóny, si můžete udělat radost několika málo kousky, které nikdy nezestárnou.

FN Ostrava poděkovala své lékařce za 45 let práce v nemocnici

16. srpna 2024, 11:36

Dětská chiruržka MUDr. Eva Bednaříková působila ve FN Ostrava od roku 1979. Po 45 letech teď odchází do důchodu. Za téměř půlstoletí trvající práci jí poděkovali zástupci vedení nemocnice i chirurgické kliniky.

Nádrže mají vysoký stupeň naplnění i přes vysoké teploty a nízký úhrn srážek

15. srpna 2024, 12:31

Vysoké teploty a lokální srážky bouřkového charakteru ovlivňují celé území povodí Odry. V současnosti se průtoky v tocích pohybují většinou na úrovni 364 až 270 denních vod, na tocích s menším povodím i nižší, což je pro toto období obvyklé. Dobrou zprávou je, že vodní nádrže mají vysoký stupeň naplnění.

Výhodné hromadné svozy odpadních vod

14. srpna 2024, 15:45

Vývoz, čištění žump, septiků, lapačů tuků a domovních čistíren odpadních vod provádí společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. na celém území Moravskoslezského kraje.

Kohoutkoví inspektoři opět vyjeli do regionu

14. srpna 2024, 15:22

Podniků v gastrooboru, které nejsou vstřícné při servírování kohoutkové vody, je v moravskoslezském regionu velmi málo. Vysoká inflace, rostoucí náklady, situace na trhu práce a ekonomická nejistota jsou však příčinou toho, že řada podniků především v menších sídlech pozastavila nebo omezila v uplynulých letech provoz

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více