Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Marek Rauchfuss obhájil na Bike Čeladná titul z loňska. Mezi ženami triumfovala Tereza Tvarůžková

27. srpna 2024, 20:15

HSF System Bike Čeladná letos doprovázelo tropické počasí. V hlavním závodě se s padesátikilometrovou tratí nejlépe vypořádal Marek Rauchfuss, který obhájil prvenství z loňského ročníku. Mezi ženami byla nejrychlejší Tereza Tvarůžková. Rekreační jezdci mezi sebou poměřili síly na třicetikilometrové trati. Děti závodily v areálu místní ZŠ.

FN Ostrava posílí téměř 70 absolventů středních a vysokých škol

27. srpna 2024, 20:04

Na kliniky a oddělení Fakultní nemocnice Ostrava nastoupilo téměř 70 čerstvých absolventů lékařských fakult a středních i vyšších odborných zdravotnických škol. Největší počet nově přijatých lékařů přichází z domovské Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

Obchodování s US Tech 100 - průvodce pro nováčky i zkušené investory

27. srpna 2024, 9:33

Pokud se rozhodnete vstoupit do světa obchodování s indexem US Tech 100, objevíte moře příležitostí a výzvy, které tento dynamický trh přináší. Tento index je zajímavý díky svému zaměření na technologické giganty, kteří hrají klíčovou roli ve světě moderního byznysu a inovací. US Tech 100 je index, který sleduje vývoj 100 nejvýznamnějších technologických společností obchodovaných na burze. Mezi tyto společnosti patří Apple, Microsoft, Amazon, Facebook a další.

Ve Velkých Karlovicích začal Týden kultury v šapitó. Podívejte, jak to tam vypadá

24. srpna 2024, 8:13

Velké Karlovice v Beskydech opět hostí Týden kultury na Valašsku. Tato tradiční tečka za letními prázdninami v Resortu Valachy má opět na programu několik divadelních představení v cirkusovém šapitó, které bylo speciálně pro tuto příležitost postaveno na louce u místního Spa hotelu Lanterna.

Podcast FNO: Metoda „hands off“ je v Porodnici FNO standardem

22. srpna 2024, 17:48

„Na dítě se snažíme, pokud to jenom trochu jde, během porodu nesahat,“ přibližuje metodu „hands off“, která je v Porodnici FN Ostrava i u porodů koncem pánevním standardem, vedoucí lékař porodních sálů FN Ostrava MUDr. Richard Špaček, Ph.D. A také například vysvětluje, kdo a v jaké situaci může provádět u těhotné ženy obrat dítěte zevními hmaty.

OSTROJ naplno rozjel sériovou výrobu letištní techniky pro Oshkosh AeroTech

22. srpna 2024, 17:46

Opavský strojírenský výrobce OSTROJ rozšířil strategickou spolupráci s americkou společností Oshkosh AeroTech, významným hráčem na trhu pozemní podpůrné techniky pro letiště. Společný projekt zahrnuje převod komplexní výroby nakládacích plošin do opavského výrobního závodu. V roce 2024 by jich měl OSTROJ dodat celkem 20.

Nemocnice ve Frýdku-Místku zahájila přístavbu Centrálního urgentního příjmu

22. srpna 2024, 17:42

V prvním srpnovém týdnu byly zahájeny přípravné práce na přístavbě Centrálního urgentního příjmu (CUP) Nemocnice ve Frýdku-Místku. Tento významný projekt, jehož dokončení je plánováno na březen 2025, zahrnuje přístavbu budov F a H s instalaci nového CT přístroje.

Mozek námořních jeřábů E-room se navrhuje a vyrábí ve Sviadnově

22. srpna 2024, 17:34

Společnost Huisman Czech Republic, přední výrobce vysoce specializovaných strojírenských zařízení, nabízí inovativní řešení pro energetický, námořní a těžební průmysl. Inteligentní rozvodna, tzv. E-room, navržená a vyráběná přímo ve Sviadnově, funguje jako centrální řídicí jednotka pro jeřáby na lodích operujících v těch nejnáročnějších podmínkách po celém světě.

I porod koncem pánevním může ve FN Ostrava proběhnout bez zásahu porodníka

22. srpna 2024, 17:28

Lékaři Gynekologicko-porodnické kliniky FNO a LF OU preferují při některých porodech metodu, která se odborně nazývá „hands off“. Ve volném překladu „ruce pryč/za zády“. V praxi to znamená, že lékař a porodní asistentka na porod jen dohlížejí a dítěti s příchodem na svět aktivně nepomáhají. Nejčastěji se tato metoda používá při porodu do vody anebo u porodu koncem pánevním.

Nová pobočka brazilského jiu-jitsu Draculino již od září v Karviné

19. srpna 2024, 18:34

V prostorách bývalého hudebního klubu Alcatraz, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí, se od září 2024 otevře nová pobočka brazilského jiu-jitsu Draculino Karviná. Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) je jedním z nejrychleji rostoucích bojových umění na světě, které se zaměřuje na techniky grapplingu a boje na zemi. Nová pobočka Draculino Karviná nabídne tréninky pod vedením zkušených trenérů pro začátečníky i pokročilé a zaměření bude také na rozvoj tohoto bojového umění u dětí. Hlavními trenéry pobočky v Karviné budou Michal “Hero” Sumelidis a Jiří Smiga.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více