Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Závěr festivalu CIRKULUM: Oslnivá představení světových umělců a nadšení diváci

12. června 2024, 13:52

Letošní ročník festivalu CIRKULUM se nesmazatelně zapsal do paměti návštěvníků i účinkujících. Všechna představení byla vyprodaná a nadšení diváci si odnesli nezapomenutelné zážitky. Festival přinesl do Ostravy špičková vystoupení novocirkusových umělců z celého světa a nabídl bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Kongres miniinvazivní chirurgie Ostrava přiblížil nové trendy, techniky a postupy

11. června 2024, 12:43

Téměř 60 odborných přednášek a praktických workshopů zahrnoval program 15. kongresu miniinvazivní chirurgie Ostrava. Pozvání organizátorů z Chirurgické kliniky FN Ostrava a LF OU přijalo více než 150 odborníků na tuto problematiku.

V Orchard Gallery vystavuje obrazy V. K. Killer

11. června 2024, 10:12

Pracuje klasickou technikou olejomalby. Svou vášeň pro moře a lodě objevil už v dětství, avšak vrátil se k ní v podobě malování až po mnoha letech. Nyní mohou lidé obrazy Václava K. Killera spatřit v ostravské Orchard Gallery.

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v logistickém centru Senec na Slovensku

11. června 2024, 8:08

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v jednom z nejatraktivnějších logistických uzlů na Slovensku blízko Sence. Nový developerský projekt, který nabídne nájemcům přes 6 000 m2 vhodných pro logistiku, drobnou výrobu nebo skladování s přidruženým administrativním zázemím, doplní v průmyslovém areálu ANTRACIT Senec s rozlohou 12 000 m2 stávající multifunkční budovu o rozloze 5 700 m2.

Kinky Boots - hříšné botky atakují Ostravu v české premiéře

10. června 2024, 14:37

Další světový muzikálový hit uvidí ostravské publikum v české premiéře v Národním divadle moravskoslezském už 13. června: KINKY BOOTS s hudbou a texty písní legendární poprockerky Cyndi Lauperové (1953) na libreto Harveyho Fiersteina (1953) vznikly na základě stejnojmenného filmu z roku 2005, inspirovaného skutečnými událostmi.

Ostrava již potřetí hostí konferenci POROD 2024

10. června 2024, 14:34

Třetí ročník unikátní multioborové konference POROD 2024 proběhne ve dnech 12. až 14. června 2024 v Clarion Congress Hotelu v Ostravě. Nosným tématem letošního ročníku je „LEPŠÍ POROD“, na který se ze všech úhlů pohledu podívá na čtyři sta specialistů pečujících o těhotné a rodící ženy. Tedy lékařů, porodních asistentek, fyzioterapeutů, psychologů i psychiatrů.

Kampaň Spolu proti melanomu přilákala rekordních přes 8000 lidí. Téměř pět procent mělo nález

7. června 2024, 14:35

Rekordní návštěvnost zaznamenala preventivně vzdělávací akce Spolu proti melanomu. Během sedmého ročníku, který se konal od 13. května do 6. června, si zdarma a na počkání nechalo vyšetřit pigmentová znaménka 8 214 lidí v 15 městech ČR. Dosud nejvyšší návštěvnost byla 6 786 lidí v roce 2017. Vyplývá to ze statistik pořádající České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP).

Na Beskydské pivní stezce se doslova rozjela hlavní sezóna, za pár dní začíná Pivobraní

7. června 2024, 14:33

Beskydská pivní stezka, která měří v součtu už úctyhodných 700 kilometrů, začala s nástupem hezkého počasí přitahovat cyklisty. „Začátek letošní hlavní turistické sezóny v Beskydech potvrdil, že jsme národem cyklistů a milovníků piva.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

7. června 2024, 14:30

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná investoval do automatizace balení trubek a profilů

7. června 2024, 14:27

Manuální balení v Karviné skončilo. Společnost ArcelorMittal Tubular Products Karviná, která je výrobcem profilů pod značkou JÄKL, dokončila investici do automatizace balení ocelových trubek a profilů.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více