Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hodina ve své posteli. V kampani Mobilního hospicu Ondrášek můžete koupit poukázku za 200 korun

14. června 2024, 20:26

Pro většinu lidí běžná věc. Pro umírající má ale taková hodina velkou hodnotu. Kvůli svému onemocnění by museli trávit svůj čas v nemocnici nebo jiném zařízení. Díky mobilnímu hospici můžou zůstat doma ve své posteli. Pořiďte jim poukázku na čas.

Vláda potvrdila, že likvidaci dolu ČSM po ukončení těžby provede OKD

14. června 2024, 14:02

Na základě Usnesení vlády č. 303 provede technickou likvidaci černouhelného dolu ČSM po ukončení hornické činnosti v lokalitách Sever a Jih na přelomu let 2025 a 2026 společnost OKD. Těžební společnost uskuteční také dohodnutý sociální program, v jehož rámci bude odcházejícím zaměstnancům vyplacen až jedenáctinásobek průměrného měsíčního výdělku.

Hornické vdovy Kamily Hladké v jevištní podobě

14. června 2024, 10:07

Poslední premiérou 105. sezóny Národního divadla moravskoslezského je adaptace knižního bestselleru Kamily Hladké HORNICKÉ VDOVY. Václav Klemens osudy vdov zdramatizoval pro jeviště komorního Divadla „12“, vybral hudbu (regionální hornické popěvky, ale i ty, které zlidověly a které se tu běžně zpívaly) a inscenaci režíruje.

Opavský OSTROJ má vlastní med. Včely chová přímo ve svém areálu

13. června 2024, 11:29

Udržitelné a ekologické projekty mají v opavské strojírenské firmě OSTROJ zelenou. Včelstvo našlo svůj domov v klidné části areálu firmy, které mu zajišťují vhodné podmínky pro chov. Péči o včely má na starosti zkušený včelmistr. Včelí med poslouží jako drobná pozornost pro zákazníky a obchodní partnery.

Ostrava přivítá jubilejní 10. ročník festivalu Czech Music Crossroads

13. června 2024, 7:48

Hudební showcase festivalu a konference Czech Music Crossroads pořádá tým festivalu Colours of Ostrava. Letos se uskuteční ve dnech 20. až 22. června v ostravském domu kultury POKLAD a na Alšově náměstí v Porubě. Jedinou výjimkou bude úvodní varhanní koncert v kostele sv. Václava v centru Ostravy.

Festival v ulicích/ART&LIFE. Hudba, tanec a divadlo pod širým nebem v Ostravě

13. června 2024, 7:39

Festival v ulicích s podtitulem ART&LIFE se uskuteční 21. a 22. června. Oslava pouličního umění mnoha žánrů se koná v Ostravě již třináctým rokem. Potřetí ovládne Hlavní třídu v Porubě a přilehlé dvory. Na dvou hlavních a několika menších scénách se představí více než 200 umělců, kteří reprezentují kulturu 20 zemí. Pořadatelé mysleli i na děti, pro které připravili dětskou zónu, neodmyslitelnou součástí festivalu je dobré jídlo a pití včetně oblíbeného Vinného festivalu a milou vzpomínkou se mohou stát rukodělné výrobky českých tvůrců.

Závěr festivalu CIRKULUM: Oslnivá představení světových umělců a nadšení diváci

12. června 2024, 13:52

Letošní ročník festivalu CIRKULUM se nesmazatelně zapsal do paměti návštěvníků i účinkujících. Všechna představení byla vyprodaná a nadšení diváci si odnesli nezapomenutelné zážitky. Festival přinesl do Ostravy špičková vystoupení novocirkusových umělců z celého světa a nabídl bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Kongres miniinvazivní chirurgie Ostrava přiblížil nové trendy, techniky a postupy

11. června 2024, 12:43

Téměř 60 odborných přednášek a praktických workshopů zahrnoval program 15. kongresu miniinvazivní chirurgie Ostrava. Pozvání organizátorů z Chirurgické kliniky FN Ostrava a LF OU přijalo více než 150 odborníků na tuto problematiku.

V Orchard Gallery vystavuje obrazy V. K. Killer

11. června 2024, 10:12

Pracuje klasickou technikou olejomalby. Svou vášeň pro moře a lodě objevil už v dětství, avšak vrátil se k ní v podobě malování až po mnoha letech. Nyní mohou lidé obrazy Václava K. Killera spatřit v ostravské Orchard Gallery.

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v logistickém centru Senec na Slovensku

11. června 2024, 8:08

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v jednom z nejatraktivnějších logistických uzlů na Slovensku blízko Sence. Nový developerský projekt, který nabídne nájemcům přes 6 000 m2 vhodných pro logistiku, drobnou výrobu nebo skladování s přidruženým administrativním zázemím, doplní v průmyslovém areálu ANTRACIT Senec s rozlohou 12 000 m2 stávající multifunkční budovu o rozloze 5 700 m2.

Komerční sdělení více

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.


11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více