Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Červen je měsícem myastenie gravis, druhého nejčastějšího neurologického imunitního onemocnění

7. června 2024, 14:25

Diagnóza myastenie gravis je chronické autoimunitní onemocnění, které kvůli narušení komunikace mezi nervy a svalovými vlákny postihuje kosterní svalstvo. Projevuje se až v dospělém věku. Lékaři z Centra pro diagnostiku a léčbu nervosvalových chorob Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU ho pomocí komplexních diagnostických metod dokáží odhalit a efektivně léčit. V evidenci mají aktuálně více než 430 pacientů.

Triatlon pro celou rodinu Valachy man odstartuje léto u Bystřičky, nabídne nové trasy

7. června 2024, 14:19

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR je opět tady! O víkendu 22. a 23. června ovládne okolí vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku legendární Valachy man, oblíbený závod, při něm si může díky různě náročným trasám zazávodit celá rodina: zkušení triatlonisté, rekreační sportovci i děti. Letos přinese úplně nové trasy a tradičně také bohatý doprovodný program na pláži.

Barevné odstíny bazální stimulace a kognitivní rehabilitace představili ve FN Ostrava

6. června 2024, 16:10

Barevné odstíny bazální stimulace a kognitivní rehabilitace - tak zněl název konference, na které zdravotníci předvedli, jak dokáží díky těmto ošetřovatelským konceptům rozvinout spolupráci s pacientem a podpořit jeho léčbu. Například prostřednictvím správného doteku nebo polohování. Uplatnění v nemocnicích mají zejména v intenzivní péči, neonatologii nebo v následné péči, ale také v domovech pro seniory, hospicích nebo v ústavech sociální péče.

Zahájení festivalu CIRKULUM: Slezskoostravský hrad pohltil svět nového cirkusu

6. června 2024, 16:06

Pod magickou kupolí plného šapitó odstartoval festival CIRKULUM nezapomenutelným večerem, který rozezněl Slezskoostravský hrad emocemi a úžasem. Circo Zoé se svým fascinujícím představením Deserance přivedlo diváky na hranici snu a reality, kde každý okamžik balancoval mezi jemnými detaily a vášnivými výbuchy. Publikum bylo nadšené a plné emocí, které zůstaly ještě dlouho po skončení vystoupení.

Tým FESH FESH rozšíří kaskadér Adam "Special" Peschel

5. června 2024, 21:55

Závodní tým FESH FESH Tomáše Vrátného plánuje další spolupráci s motorkářem. Pod vlajkou FESH FESH by se měl Rallye DAKAR v roce 2025 zúčastnit Adam „Special“ Peschel, vicemistr Evropy a trojnásobný vicemistr ČR v motocyklovém kaskadérství – stuntridingu. Společně tento záměr oznámili během prezentace nadcházejícího ročníku Rallye DAKAR francouzskou pořádající organizací A.S.O. v Praze.

Zrekonstruovaná Ostravica-Textilia se otevírá. Nabídne špičkové kanceláře i eventové prostory

5. června 2024, 21:41

Bývalý obchodní dům Ostravica-Textilia se po rekonstrukci otevírá pod značkou Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Unikátní koncept BBiO HOME & office nabídne na ploše o více než 6000 m2 flexibilní i sdílené kanceláře, zasedací místnosti, ale i kavárnu, čtyři jídelní koncepty, klub se špičkovým ozvučením a prostory pro pořádání kulturních a jiných akcí. Veřejnost si bude moci dům prohlédnout v rámci komentovaných prohlídek ve druhé půlce června.

Developerská skupina ANTRACIT zahajuje realizaci dalšího projektu: zázemí pro restauraci Burger King

5. června 2024, 21:19

V Havířově, v areálu Globus na ulici U Skleníků, začne stavba nového zázemí pro restauraci Burger King. K dnešnímu dni developerská skupina ANTRACIT získala pravomocné stavební povolení a předala staveniště dodavatelské společnosti HAMPR a.s. z Vendryně, která vzešla z výběrového řízení.

10. výročí Beats for Love vyhlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům!

4. června 2024, 19:21

Jubilejní výročí festivalu Beats for Love s sebou přinese kromě programu plného hvězd a bohaté nabídky doprovodných aktivit i celou řadu vylepšení. Jednou z hlavních změn je zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na své oblíbené interprety světového formátu, vylepšený design zón a pódií, prostornější areál ale také větší finanční pohodlí a bezpečnost během festivalových dní.

Bluegrass Theatre Metylovice 2024 aneb krásné letní koncerty pro Vás

4. června 2024, 18:24

V malebné vesnici Metylovice na úpatí Beskyd chystají pořadatelé zahájení desáté sezóny koncertů v Bluegrass Theatre. Čerpají ze zkušeností 58 úspěšně uskutečněných koncertů, během nichž se vystřídala na podiu velká část předních českých bluegrassových kapel. Pořadatelé uvítali i méně známé hudebníky z Moravskoslezského kraje, ale také umělce ze zahraničí, ze Slovenska, Německa, Nizozemska, Švédska a USA.

57. česko-slovenské dny dětské neurologie pořádalo po 8 letech Oddělení dětské neurologie FN Ostrava

4. června 2024, 18:18

Neurologického kongresu v Imperial Hotelu Ostrava se zúčastnily přes dvě stovky dětských neurologů a zdravotníků z České republiky, Slovenska, a pozvání přijal také host z Rakouska. Oddělení dětské neurologie FN Ostrava letos slaví 50 let své existence.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více