Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP: Pacientů s inkontinencí přibývá od roku 2022

14. srpna 2024, 15:19

Inkontinence je stav, kdy dochází k samovolnému úniku moči. Jedná se o velmi častý problém, který značně negativně ovlivňuje kvalitu života lidí. Potýkají se s ním ženy i muži a přibývá jich. Jen Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), která má 1,3 milionu klientů, eviduje 35 tisíc pojištěnců s touto diagnózou.

Nové obrazy na Oddělení psychiatrickém FN Ostrava podporují pacienty v jejich léčbě

14. srpna 2024, 15:16

Chodby Oddělení psychiatrického FN Ostrava nově zdobí dvě lodě a lípa. Jedná se o malby studentů druhého ročníku oborů průmyslový design a design interiéru Střední umělecké školy AVE ART Ostrava. Tabulové obrazy mají podpořit pacienty, kteří k nim mohou připojit své vzkazy.

Festival Hrady CZ pokračuje na Moravě v Hradci nad Moravicí s Lucií, Danielem Landou a Chinaski

13. srpna 2024, 8:51

Devatenáctý ročník putovního hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou a Veveří roztančí v pátek a sobotu 16. a 17. srpna Hradec nad Moravicí u Opavy. Následně se přesune na Bouzov a turné zakončí na Bezdězu. V pátek v Hradci nad Moravicí vystoupí exkluzivně a zcela poprvé zpěvák Daniel Landa. V sobotu zazní jeden z posledních koncertů kapely Lucie v původní sestavě s Davidem Kollerem, po letní šňůře na festivalu Hrady CZ zpěvák skupinu opouští. Pouze na Hradech mohou fanoušci toto léto v sobotu také vidět skupinu Chinaski.

OVAK: Cyklistika pro charitu aneb 1 ujetý km = 1 Kč pro charitu

12. srpna 2024, 13:39

OVAK je hrdý na zaměstnance, kteří se spojili s celorepublikovou iniciativou "Do práce na kole" a dosáhli úžasného výkonu.

Lékaři KARIM FNO propustili pacienta, který byl více než 4 měsíce napojený na mimotělní podporu plic

12. srpna 2024, 13:29

Dvaapadesátiletý Petr Paraska ze Šumperska byl na stanici ORIM 3 Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Ostrava a LF OU (KARIM) přijat s těžkým zápalem plic, který způsobila pneumokoková infekce. Jeho stav byl v průběhu 135 dnů trvající hospitalizace často kritický. Musel být ihned po přijetí napojen na mimotělní oběh (ECMO), protože jeho vlastní plíce nefungovaly. Díky dlouholetým zkušenostem ECMO centra se podařilo muže zachránit. Další léčbu už zajistí nemocnice v regionu, kde bydlí.

23. ročník soutěže hudebníků Líheň startuje! Hudebníci, hlaste se! Atraktivní ceny za 200 tisíc!

12. srpna 2024, 13:13

Už třiadvacátý ročník největší klubové soutěže v Česku přijímá přihlášky amatérských hudebníků a připravuje pro ně celkem 27 živých koncertů! Jedna z největších středoevropských událostí proběhne ve třech klubech v Moravskoslezském kraji a letos přinese těm nejlepším odměny za téměř 200 tisíc korun!

Ve FN Ostrava pořádají tábor pro děti s duševním onemocněním

8. srpna 2024, 6:44

Denní stacionář pro mladší školní děti, který je součástí Oddělení psychiatrického FN Ostrava, se na celý týden proměnil v indiánskou vesnici. Multidisciplinární tým složený ze speciálních pedagogů, psychologů a dětských sester připravil pro 13 klientů příměstský tábor. Tábor se letos konal podruhé, a zájem o něj vysoce převýšil kapacitu.

Svatá Barbora pomáhá hornickým sirotkům už 20 let

8. srpna 2024, 6:34

Už 20 let přispívá Spolek svatá Barbora dětem, jimž zemřel rodič na následky pracovního úrazu v hornictví, na studium, zájmovou činnost i péči o zdraví. Spolek založila v roce 2004 těžební společnost OKD, která každoročně přispívá na jeho činnost. Podporují jej také další firmy i jednotlivci včetně horníků. V současnosti poskytuje Spolek svatá Barbora podporu 28 dětem.

Průzkum: Lidé oceňují kvalitu pitné vody SmVaK Ostrava

8. srpna 2024, 6:30

96 % dotazovaných z řad domácností považuje pitnou vodu, kterou jim dodávají Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, za kvalitní. Více než 94 % respondentů si myslí, že se vodárenská společnost stará dobře o infrastrukturu pro dodávky pitné vody a odvádění a čištění vody odpadní. Vyplývá to z průzkumu zákaznické spokojenosti, který realizovala v červnu společnost Media Morava na vzorku 900 domácností, které zásobují pitnou vodou a zajišťují pro ně odvádění a čištění vody odpadní Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava.

Zachraň si své dítě. Vodní záchranáři budou na Olešné učit , jak zachránit tonoucí. Přijďte

7. srpna 2024, 7:22

Letní aquapark Olešná si pro vás připravil další letní akci na sobotu 24. 8. 2024. Tentokrát „méně zábavnou“, ale o to více přínosnou.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více