Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Závěr festivalu CIRKULUM: Oslnivá představení světových umělců a nadšení diváci

12. června 2024, 13:52

Letošní ročník festivalu CIRKULUM se nesmazatelně zapsal do paměti návštěvníků i účinkujících. Všechna představení byla vyprodaná a nadšení diváci si odnesli nezapomenutelné zážitky. Festival přinesl do Ostravy špičková vystoupení novocirkusových umělců z celého světa a nabídl bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Kongres miniinvazivní chirurgie Ostrava přiblížil nové trendy, techniky a postupy

11. června 2024, 12:43

Téměř 60 odborných přednášek a praktických workshopů zahrnoval program 15. kongresu miniinvazivní chirurgie Ostrava. Pozvání organizátorů z Chirurgické kliniky FN Ostrava a LF OU přijalo více než 150 odborníků na tuto problematiku.

V Orchard Gallery vystavuje obrazy V. K. Killer

11. června 2024, 10:12

Pracuje klasickou technikou olejomalby. Svou vášeň pro moře a lodě objevil už v dětství, avšak vrátil se k ní v podobě malování až po mnoha letech. Nyní mohou lidé obrazy Václava K. Killera spatřit v ostravské Orchard Gallery.

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v logistickém centru Senec na Slovensku

11. června 2024, 8:08

Developerská skupina ANTRACIT rozšiřuje svůj areál v jednom z nejatraktivnějších logistických uzlů na Slovensku blízko Sence. Nový developerský projekt, který nabídne nájemcům přes 6 000 m2 vhodných pro logistiku, drobnou výrobu nebo skladování s přidruženým administrativním zázemím, doplní v průmyslovém areálu ANTRACIT Senec s rozlohou 12 000 m2 stávající multifunkční budovu o rozloze 5 700 m2.

Kinky Boots - hříšné botky atakují Ostravu v české premiéře

10. června 2024, 14:37

Další světový muzikálový hit uvidí ostravské publikum v české premiéře v Národním divadle moravskoslezském už 13. června: KINKY BOOTS s hudbou a texty písní legendární poprockerky Cyndi Lauperové (1953) na libreto Harveyho Fiersteina (1953) vznikly na základě stejnojmenného filmu z roku 2005, inspirovaného skutečnými událostmi.

Ostrava již potřetí hostí konferenci POROD 2024

10. června 2024, 14:34

Třetí ročník unikátní multioborové konference POROD 2024 proběhne ve dnech 12. až 14. června 2024 v Clarion Congress Hotelu v Ostravě. Nosným tématem letošního ročníku je „LEPŠÍ POROD“, na který se ze všech úhlů pohledu podívá na čtyři sta specialistů pečujících o těhotné a rodící ženy. Tedy lékařů, porodních asistentek, fyzioterapeutů, psychologů i psychiatrů.

Kampaň Spolu proti melanomu přilákala rekordních přes 8000 lidí. Téměř pět procent mělo nález

7. června 2024, 14:35

Rekordní návštěvnost zaznamenala preventivně vzdělávací akce Spolu proti melanomu. Během sedmého ročníku, který se konal od 13. května do 6. června, si zdarma a na počkání nechalo vyšetřit pigmentová znaménka 8 214 lidí v 15 městech ČR. Dosud nejvyšší návštěvnost byla 6 786 lidí v roce 2017. Vyplývá to ze statistik pořádající České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP).

Na Beskydské pivní stezce se doslova rozjela hlavní sezóna, za pár dní začíná Pivobraní

7. června 2024, 14:33

Beskydská pivní stezka, která měří v součtu už úctyhodných 700 kilometrů, začala s nástupem hezkého počasí přitahovat cyklisty. „Začátek letošní hlavní turistické sezóny v Beskydech potvrdil, že jsme národem cyklistů a milovníků piva.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

7. června 2024, 14:30

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná investoval do automatizace balení trubek a profilů

7. června 2024, 14:27

Manuální balení v Karviné skončilo. Společnost ArcelorMittal Tubular Products Karviná, která je výrobcem profilů pod značkou JÄKL, dokončila investici do automatizace balení ocelových trubek a profilů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více