Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Krakonoš, piráti i Bob a Bobek: děti čeká v neděli 9. června Pohádková cesta lesem

3. června 2024, 16:49

Vezměte děti na výlet do pohádky! V neděli 9. června se u hotelu Galik v Resortu Valachy Velké Karlovice chystá oblíbená tradiční akce pro celou rodinu - Pohádková cesta lesem. Děti se při procházce potkají s oblíbenými pohádkovými a filmovými postavami a budou s nimi plnit různé úkoly. Zkusí uvařit lektvar s čarodějnicí, najít poklad s piráty, pomohou portášům stavět rozhlednu a počítat ptáčky v Krakonošově revíru, budou hádat hádanky s Dědem Vševědem, dorazí i Vikingové, Bob a Bobek nebo tajemná Bílá Paní.

Ekologický projekt Hledej pramen vody 2024 má své vítěze

3. června 2024, 16:39

Škola hrou je hlavní myšlenka ekologické soutěže „Hledej pramen vody“ pro děti 4. a 5. tříd základních škol z Ostravska. Cílem soutěže je seznámit děti zábavnou formou s vodou a vytvoření adekvátního vztahu ke sloučenině, která je nezbytná součást všech živých organismů. Velké hradní finále proběhlo v pátek 31.5. na Slezkostravském hradě. Za celou dobu jejího konání se jí zúčastnilo přibližně 16 500 žáků. Roste tak mladá generace, které není životní prostředí lhostejné. Vítězným týmem letošního ročníku soutěže se stali Mořeplavci, ZŠ Ostrava-Poruba, Ukrajinská 1533, 5.A.

Přátelství se může zrodit v každou chvíli, nezávisle na věku

3. června 2024, 16:36

Slečna Anička je dobrovolnicí ADRA v Ostravě již od roku 2018. Během covidové pandemie a zákazu návštěv začala psát dopisy seniorům. Příběh pevného přátelství mezi ženami, které od sebe dělí celé dvě generace, začal právě v této nelehké době. Anička se prostřednictvím psaní dopisů blíže seznámila se seniorkou z Domova Korýtko, s paní Barbarou. Po obnovení návštěv v domovech za ní začala docházet i osobně, a to i přes své dojíždění do školy v Olomouci. Když zrovna nemůže přijet posílá paní Barbaře dopisy nebo si telefonují. Vymýšlí a vyrábí pro ni také různé křížovky či přesmyčky.

IV. Folklorní (Ne)Fest

3. června 2024, 11:11

IV. Folklorní (Ne)Fest se uskutečnil v sobotu 3. června 2023 v areálu Fotbalového klubu Gascontrol v Havířově a přivítal mnoho skvělých účastníků jak z řad amatérských a nadšeneckých folklorních spolků, tak z řad profesionálů.

Podcast FNO: Vést aktivní život se dá i s diagnózou roztroušená skleróza

2. června 2024, 10:25

S onemocněním, které postihuje centrální nervovou soustavu, se dá aktivně žít, tvrdí MUDr. Pavel Hradílek, Ph.D., vedoucí lékař RS centra Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. Nemoc je sice nevyléčitelná, ale díky moderní léčbě mohou s touto diagnózou například ženy i otěhotnět a kojit. A co je nejdůležitější, veškerá léčba je dostupná hned po potvrzení nemoci.

Kvalita vody přehledně díky interaktivní mapě

2. června 2024, 10:21

Zákazníci SmVaK Ostrava získali nový nástroj, jak v přehledné a uživatelsky komfortní podobě sledovat informace o kvalitě vody v místě jejich bydliště, nebo v lokalitě, která je pro ně v tomto ohledu důležitá. Přehledná mapa zahrnuje celou oblast působnosti nejvýznamnější vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji, postupně v ní budou přibývat data pro další odběrná místa tak, jak v nich budou laboratorně analyzovány další vzorky z vodovodní sítě.

OSTROJ dodá dopravníkový systém pro Model Obaly. K prototypování využil virtuální realitu

2. června 2024, 10:14

Opavský OSTROJ získal rozsáhlou zakázku na dodávku komplexního dopravníkového systému pro automatizaci výroby ve společnosti Model Obaly a.s. S pomocí simulačního programu a virtuální reality navrhl OSTROJ řešení, které pomáhá vykrýt dočasné přetížení mezi výrobní a balicí části linky tak, aby byla zajištěna plynulost celého výrobního procesu. Zakázka, která bude realizována v rekordním čase, má hodnotu bezmála 1 milion eur.

Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

30. května 2024, 22:02

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Tajemné příběhy města uprostřed uhlí a oceli: Ostrava láká na své pověsti

30. května 2024, 21:54

Ostrava, město známé svou bohatou průmyslovou historií, nabízí mnohem víc než jen hutě, doly a těžký průmysl. Skryté v temných zákoutích a paměti starousedlíků se nachází řada pověstí a legend, které dokreslují jedinečnou atmosféru tohoto města na pomezí Moravy a Slezska.

Janáčkova Liška Bystrouška po 30 letech opět v Ostravě

30. května 2024, 21:50

Sedmá opera hukvaldského rodáka Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky se divákům ostravské opery představí už v sedmé inscenaci, po sto letech od její světové premiéry a 30 let od posledního ostravského uvedení. A protože opera přímo vybízí rozsáhlými plochami symfonické hudby a příběhem propojujícím svět zvířat a lidí k fantasknímu pohybovému ztvárnění, oslovilo NDM k režijní spolupráci choreografa a režiséra Itzika Galiliho. Premiéra bude 6. června.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více