Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Desátý ročník sympozia v Galerijní ulici v Jistebníku přinese hned několik novinek

30. května 2024, 21:37

Ve dnech 10. až 16. června se v Jistebníku uskuteční 10. ročník mezinárodního sochařského a malířského sympozia. Zúčastní se ho přední tuzemští a slovenští výtvarníci, s nimiž bude možné se potkat nejen v jistebnické Galerijní ulici, ale také v ARTcaffè, kde budou tvořit i diskutovat s příchozími. V Galerii u foťáka bude možné zhlédnout výstavu Figurama.

Huisman Czech Republic se podílí na výrobě jeřábů pro největší evopský přístav v Rotterdamu

30. května 2024, 21:32

Společnost Huisman, světový lídr ve vývoji a výrobě těžkých konstrukcí, vstupuje na trh přístavní logistiky a pro Hutchison Ports ECT Rotterdam, jednoho z předních provozovatelů kontejnerových terminálů v Evropě, dodá řadu automatických stohovacích jeřábů (Automated Stacking Cranes). Jeřáby, které musí zvládnout 4 miliony cyklů za 30 let, budou sloužit k efektivní manipulaci s lodními kontejnery v přístavu. Ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově budou mít na starosti například všechny svařovací práce.

Bylinková premiéra na nádvoří zámku v Bravanticích se uskuteční o Víkendu otevřených zahrad

30. května 2024, 21:30

K vytvoření bylinkové zahrady u zámku v Bravanticích na Novojičínsku, která bude veřejnosti poprvé představena 8. a 9. června o Víkendu otevřených zahrad, přispěly finanční prostředky Nadace Via a České spořitelny.

Festival malých i velkých vynálezců a inovací Maker Faire již podruhé v Ostravě.

30. května 2024, 9:55

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá v sobotu 1. června do Ostravy. Druhý ročník se letos opět koná za finanční podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje v industriálních prostorách Trojhalí Karolina. Na ostravském Maker Faire se představí přes 60 makerů z kraje i celé České republiky, VŠB - TUO zóna a připraven bude také kovářský workshop, workshopy 3D tisku, pájení nebo výroby vodních raketek. Vstupenky za zvýhodněnou cenu lze zakoupit na Goout.net.

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

30. května 2024, 6:43

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

28. května 2024, 18:13

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Obyvatelé Ostravska oblékají herce ze seriálu Ulice

28. května 2024, 17:54

Filmoví a seriáloví herci nosí vždy perfektní outfity, protože na to mají tým lidí a štědrý rozpočet. Ale nemusí to být nutným pravidlem. I kostýmy herců se totiž mohou řídit více udržitelností a prospěšností natáčecího štábu, jak to dokazuje spolupráce ostravské neziskovky Moment s televizí Nova, díky které nyní můžete potkávat oblečení ze skříní ostravských obyvatel na hercích v seriálu Ulice.

Onkologové FN Ostrava prezentovali v New Yorku výsledky léčby srdce a plic pomocí CyberKnifu

28. května 2024, 17:05

Přednosta Kliniky onkologické FN Ostrava a LF OU doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA byl jediným Čechem, který hovořil na největším světovém kongresu, zaměřeném na přesnou radioterapii. Jeho dvě přednášky pojednávaly o léčbě srdeční komorové arytmie a nádorů plic. V posterové sekci prezentoval výsledky výzkumu ostravského pracoviště Ing. Lukáš Knybel, Ph.D., klinický inženýr CyberKnife.

Červnové Hudební výlety: znějící zámky, kostely i ostravský důl

27. května 2024, 20:06

Smršť špičkových komorních projektů chystá Svatováclavský hudební festival v rámci cyklu Hudební výlety. Unikátní prostory Moravskoslezského kraje rozezní devíti koncerty. Nebude chybět čerstvý držitel prestižní ceny Fryderyk, klarinetista Piotr Lato, nebo talent mladé generace – flétnistka Sylvie Schelingerová.

Zástupci obvodu Vítkovice a Fakulty stavební VŠB-TUO podepsali memorandum o spolupráci

27. května 2024, 19:54

V pondělí 27. května bylo v obřadní síni vítkovické radnice podepsáno memorandum o spolupráci obvodu Ostrava-Vítkovice s Fakultou stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více