Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádala úspěšný Den zdraví a ošetřovatelství

23. května 2024, 8:47

Nemocnice ve Frýdku-Místku, p.o. ve spolupráci s Nadačním fondem Pavla Novotného uspořádala druhý ročník úspěšného Dne zdraví a ošetřovatelství v prostorách obchodního centra Frýda. Tato akce, která se konala dne 13. května 2024, měla za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o důležitosti prevence a nabídnout širokou škálu vyšetření a poradenství.

Dovolenkový ráj v Beskydech: zažijte léto s wellness a skvělým jídlem ve Velkých Karlovicích

22. května 2024, 7:33

Malebná příroda Beskyd, úžasné wellness, skvělé jídlo a božský klid. Chtěli byste letos zažít právě takové prázdniny? Pojeďte do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Podcast FNO: Co je smyslem paliativní péče?

21. května 2024, 14:58

V tomto podcastu bychom vám rádi přiblížili Ambulanci paliativní a podpůrné péče. Pacientům s nevyléčitelnou diagnózou i jejich rodinným příslušníkům se ve FN Ostrava věnuje tým, jehož součástí jsou sociální pracovníci a nemocniční kaplan. Je nutné se paliativní péče obávat? Jaké formy léčby lékaři upřednostňují? Odpovědi i na tyto otázky poskytla MUDr. Jarmila Kušnírová, lékařka zmíněné ambulance, která je součástí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Filmový festival Nechme se překvapovat letos poprvé také v Opavě

21. května 2024, 14:53

Vzdělávací festival přírodovědných filmů Nechme se překvapovat se uskuteční letos poprvé také v Opavě. Nabídne krátké filmové projekce o živočišných druzích, ekosystémech, ochraně přírody a globálních výzvách. Slezská univerzita v Opavě ve spolupráci s městem Opava nabídne v kinosále a ateliéru Hauerova 4 ve dnech 28. – 29.5. 2024 šest projekcí s besedami, 4 výukové programy a 2 projekce pro veřejnost.

Letní shakespearovské slavnosti odstartuje komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete

20. května 2024, 19:09

Již téměř dvě dekády patří v Ostravě léto anglickému géniovi Williamu Shakespearovi. Letošní, již sedmnáctý ročník shakespearovských slavností, otevře komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete.

Svatováclavský hudební festival a červnové Hudební výlety: znějící zámky, kostely i ostravský důl

20. května 2024, 19:02

Smršť špičkových komorních projektů chystá Svatováclavský hudební festival v rámci cyklu Hudební výlety. Unikátní prostory Moravskoslezského kraje rozezní devíti koncerty. Nebude chybět čerstvý držitel prestižní ceny Fryderyk, klarinetista Piotr Lato, nebo talent mladé generace – flétnistka Sylvie Schelingerová.

HSF System: Úspěšná obhajoba ocenění Best Managed Companies

20. května 2024, 18:57

Stavební společnost HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, získala podruhé za sebou titul Nejlépe řízená firma Česka a zařadila se mezi 29 oceněných tuzemských firem za rok 2024. Kvalitu řízení soukromých společností v České republice ocenila již popáté společnost Deloitte.

Zdravotníci FN Ostrava ošetřují hráče na mistrovství světa v ledním hokeji

20. května 2024, 18:50

Na právě probíhajícím mistrovství světa v ledním hokeji se podílí také zdravotníci FN Ostrava. V Ostrava aréně, kde se hrají zápasy základní skupiny B, provozují speciálně upravenou ošetřovnu. Lékaři a sestry v ní neošetřují pouze hráče, ale i členy realizačních týmů a pořadatele šampionátu.

Největší mejdan ve Frýdku-Místku: Sweetsen Fest slaví 20 let!

20. května 2024, 18:27

Frýdecko-místecký festival Sweetsen Fest letos oslaví své dvacáté jubileum! Pořadatelé lákají na největší mejdan ve městě se skvělými kapelami.

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

19. května 2024, 19:31

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více