Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bez občanky. ČPZP je první pojišťovnou, která plošně a v předstihu spustí akceptaci eDokladu

27. května 2024, 19:50

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) jako první zdravotní pojišťovna umožní svým klientům prokazovat svou totožnost v rámci aplikace eDoklady. Tato novinka bude dostupná na všech sto pobočkách ČPZP po celé republice od 1. června. To je o sedm měsíců dříve, než požaduje zákon. Povinnost umožnit prokazování totožnosti přes aplikaci eDoklady na svých pracovištích mají totiž zdravotní pojišťovny až od 1. ledna 2025.

Čtvrťáci a páťáci základních škol se chystají na finále soutěže Hledej pramen vody

27. května 2024, 19:46

Víte, co znamená vodní stopa? Víte, kolik je kubík vody? A kolik PET lahví byste si museli v obchodě koupit, abyste takový kubík vody měli doma? Umíte zpomalit a pozorovat růst rostlin? Zvládnete najít podle zeměpisných souřadnic indicie k odpovědi na otázku „Cesta k vodnímu pramenu vede mokřady, ale také dřevěnou stezkou. Ta má svého obránce a hlídače. Má nos, vlasy a také oči. Nápovědou je, že měří sedm metrů. Kdo to je?“

Noc kostelů poprvé otevře i ten v Ostravě-Vítkovicích

27. května 2024, 19:37

V pátek 7. června bude během 16. ročníku Noci kostelů historicky poprvé zpřístupněn i kostel sv. Pavla na Mírovém náměstí v Ostravě-Vítkovicích. Premiérově bude možné navštívit první patra kostelní věže, v níž jsou stále stopy po vodojemech (věž totiž původně jako vodojem sloužila).

Frýdlant nad Ostravicí – město srdcem v horách, duší v historii pořádá komentované prohlídky

27. května 2024, 19:06

Frýdlant nad Ostravicí je moderní podhorské město. Letos se umístil na 1. místě v žebříčku kvality života v Moravskoslezském kraji. Návštěvníci ocení krásnou přírodu Beskyd, která město obklopuje. Okolní hory nabízí řadu turistických i cyklistických tras, řadu sportovišť a různých atraktivit. Rodiny s dětmi najdou ve Frýdlantu n. O. bohaté vyžití třeba ve volnočasovém areálu Brána Beskyd anebo při procházce po Lesní stezce Vyhlídka.

Folklorní (Ne)Fest nastartuje letní sezónu!

27. května 2024, 13:25

Festival se letos uskuteční již popáté, a to v sobotu 8. června na Rašmánkově dětském hřišti U Letního kina v Havířově. Začínáme ve 14 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Ostrava–Hrabová měří kvalitu ovzduší

24. května 2024, 14:00

Hrabová se zapojila do projektu Norských fondů zaměřených na využívání speciální měřící techniky pro kvalitu ovzduší. Jde o velmi malá dostupná zařízení, která se snadno instalují a přitom poskytují podobný servis jako velké měřící stanice.

Hornické slavnosti letos proběhnou v červnu spolu s Dny Karviné

23. května 2024, 20:16

Tradiční Hornické slavnosti OKD, které jsou určeny nejen rodinám zaměstnanců OKD, ale všem obyvatelům hornického regionu, se pro letošní rok spojily s městskými oslavami a uskuteční se 7. a 8. června pod názvem Dny Karviné a Hornické slavnosti 2024. Na čtyřech místech v centru města se návštěvníci mohou těšit na dvoudenní hudební a zábavný program pro malé i velké, který bude zcela zdarma.

Lenny Kravitz přichází s novou deskou Blue Electric Light. V červenci vystoupí na Colours of Ostrava

23. května 2024, 20:09

Na počátku jeho kariéry z něj měl být nový Jimmy Hendrix nebo Prince. On se však vzepřel veškerému srovnávání a vytvořil zcela originální koncept své hudby, kterého se drží dodnes. A s obrovskými úspěchy. Je rekordmanem hudebních cen Grammy v letech 1999 – 2002, kdy hned čtyřikrát za sebou získal tuto sošku za nejlepší mužský rockový vokální výkon. A dnes vydává své dvanácté studiové album Blue Electric Light, jemuž předcházely úspěšné singly Human, TK421 a Paralyzed.

Ostravští studenti se ponořili do hlubin stavební fantazie a vytvořili model plovoucího města

23. května 2024, 9:27

V rámci 16. ročníku mezinárodní soutěže Modelium studenti Střední průmyslové školy stavební v Ostravě přijali stavitelskou výzvu a vybudovali udržitelné plovoucí město z vlnité lepenky. Ostravské modely budou nejprve usilovat o postup do národního finále. Nejlepší šestici staveb vybere porota do pátku 24. května. Mladí stavitelé z Česka a Slovenska se utkají o ceny v celkové hodnotě více než 100 000 Kč.

Perinatologické dny upozornily na negativní vývoj v péči o děti s nízkou porodní váhou

23. května 2024, 9:11

Lékaři Perinatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava připravili pro kolegy z nemocnic z oborů gynekologie, pediatrie a neonatologie dvoudenní odbornou konferenci Moravskoslezské perinatologické dny. Kromě přednášek předních českých specialistů z této oblasti společně diskutovali o vývoji perinatologické péče v kraji. Tedy o období, které se týká druhé poloviny těhotenství a prvních dnů po porodu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více