Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Červen je měsícem myastenie gravis, druhého nejčastějšího neurologického imunitního onemocnění

7. června 2024, 14:25

Diagnóza myastenie gravis je chronické autoimunitní onemocnění, které kvůli narušení komunikace mezi nervy a svalovými vlákny postihuje kosterní svalstvo. Projevuje se až v dospělém věku. Lékaři z Centra pro diagnostiku a léčbu nervosvalových chorob Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU ho pomocí komplexních diagnostických metod dokáží odhalit a efektivně léčit. V evidenci mají aktuálně více než 430 pacientů.

Triatlon pro celou rodinu Valachy man odstartuje léto u Bystřičky, nabídne nové trasy

7. června 2024, 14:19

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR je opět tady! O víkendu 22. a 23. června ovládne okolí vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku legendární Valachy man, oblíbený závod, při něm si může díky různě náročným trasám zazávodit celá rodina: zkušení triatlonisté, rekreační sportovci i děti. Letos přinese úplně nové trasy a tradičně také bohatý doprovodný program na pláži.

Barevné odstíny bazální stimulace a kognitivní rehabilitace představili ve FN Ostrava

6. června 2024, 16:10

Barevné odstíny bazální stimulace a kognitivní rehabilitace - tak zněl název konference, na které zdravotníci předvedli, jak dokáží díky těmto ošetřovatelským konceptům rozvinout spolupráci s pacientem a podpořit jeho léčbu. Například prostřednictvím správného doteku nebo polohování. Uplatnění v nemocnicích mají zejména v intenzivní péči, neonatologii nebo v následné péči, ale také v domovech pro seniory, hospicích nebo v ústavech sociální péče.

Zahájení festivalu CIRKULUM: Slezskoostravský hrad pohltil svět nového cirkusu

6. června 2024, 16:06

Pod magickou kupolí plného šapitó odstartoval festival CIRKULUM nezapomenutelným večerem, který rozezněl Slezskoostravský hrad emocemi a úžasem. Circo Zoé se svým fascinujícím představením Deserance přivedlo diváky na hranici snu a reality, kde každý okamžik balancoval mezi jemnými detaily a vášnivými výbuchy. Publikum bylo nadšené a plné emocí, které zůstaly ještě dlouho po skončení vystoupení.

Tým FESH FESH rozšíří kaskadér Adam "Special" Peschel

5. června 2024, 21:55

Závodní tým FESH FESH Tomáše Vrátného plánuje další spolupráci s motorkářem. Pod vlajkou FESH FESH by se měl Rallye DAKAR v roce 2025 zúčastnit Adam „Special“ Peschel, vicemistr Evropy a trojnásobný vicemistr ČR v motocyklovém kaskadérství – stuntridingu. Společně tento záměr oznámili během prezentace nadcházejícího ročníku Rallye DAKAR francouzskou pořádající organizací A.S.O. v Praze.

Zrekonstruovaná Ostravica-Textilia se otevírá. Nabídne špičkové kanceláře i eventové prostory

5. června 2024, 21:41

Bývalý obchodní dům Ostravica-Textilia se po rekonstrukci otevírá pod značkou Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Unikátní koncept BBiO HOME & office nabídne na ploše o více než 6000 m2 flexibilní i sdílené kanceláře, zasedací místnosti, ale i kavárnu, čtyři jídelní koncepty, klub se špičkovým ozvučením a prostory pro pořádání kulturních a jiných akcí. Veřejnost si bude moci dům prohlédnout v rámci komentovaných prohlídek ve druhé půlce června.

Developerská skupina ANTRACIT zahajuje realizaci dalšího projektu: zázemí pro restauraci Burger King

5. června 2024, 21:19

V Havířově, v areálu Globus na ulici U Skleníků, začne stavba nového zázemí pro restauraci Burger King. K dnešnímu dni developerská skupina ANTRACIT získala pravomocné stavební povolení a předala staveniště dodavatelské společnosti HAMPR a.s. z Vendryně, která vzešla z výběrového řízení.

10. výročí Beats for Love vyhlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům!

4. června 2024, 19:21

Jubilejní výročí festivalu Beats for Love s sebou přinese kromě programu plného hvězd a bohaté nabídky doprovodných aktivit i celou řadu vylepšení. Jednou z hlavních změn je zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na své oblíbené interprety světového formátu, vylepšený design zón a pódií, prostornější areál ale také větší finanční pohodlí a bezpečnost během festivalových dní.

Bluegrass Theatre Metylovice 2024 aneb krásné letní koncerty pro Vás

4. června 2024, 18:24

V malebné vesnici Metylovice na úpatí Beskyd chystají pořadatelé zahájení desáté sezóny koncertů v Bluegrass Theatre. Čerpají ze zkušeností 58 úspěšně uskutečněných koncertů, během nichž se vystřídala na podiu velká část předních českých bluegrassových kapel. Pořadatelé uvítali i méně známé hudebníky z Moravskoslezského kraje, ale také umělce ze zahraničí, ze Slovenska, Německa, Nizozemska, Švédska a USA.

57. česko-slovenské dny dětské neurologie pořádalo po 8 letech Oddělení dětské neurologie FN Ostrava

4. června 2024, 18:18

Neurologického kongresu v Imperial Hotelu Ostrava se zúčastnily přes dvě stovky dětských neurologů a zdravotníků z České republiky, Slovenska, a pozvání přijal také host z Rakouska. Oddělení dětské neurologie FN Ostrava letos slaví 50 let své existence.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více