Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Z Ostravy postoupilo do soutěže Česká Miss 6 semifinalistek

16. listopadu 2015, 20:17

13. listopadu proběhl pátý casting dvanáctého ročníku soutěže Česká Miss v Avion Shopping Parku Ostrava. Porota vybrala dalších šest dívek, které postoupí do semifinále soutěže. Další casting se koná již zítra v Olomouci. Dívky měly možnost přihlásit se prostřednictvím webových stránek soutěže i přímo v místě konání. Akci moderoval Pavel Cejnar, mezi jednotlivými koly castingu vystoupil zpěvák Jaro Smejkal.

​VYUŽIJTE VOLNÝ DEN A VYDEJTE SE S NÁMI PO STOPÁCH VĚDY!

14. listopadu 2015, 4:51

Propátrejte každý kout Světa techniky a zapojte se do soutěžení. Vyzkoušejte si netradiční malování elektřinou, poznejte, že Věda není věda a otestujte své znalosti nejen z fyziky.

Blešák v kožichu - charitativní akce pro Neposedné tlapky

13. listopadu 2015, 21:18

V pondělí 16. listopadu bude v pobočce Ostravského informačního servisu (OIS) v Gongu v Dolních Vítkovicích od 9 do 17 hodin otevřeno první ze sběrných míst, kam mohou lidé přinášet své dary ve prospěch zapsaného spolku Neposedné tlapky, jenž pečuje o opuštěné a týrané psy a kočky.

​MALÝ SVĚT TECHNIKY SLAVÍ

13. listopadu 2015, 14:50

Zapojte se do víkendových oslav a užijte si speciální narozeninový program. 14. a 15. 11. ožijí postavy z románů Julese Verna a objevy se zhmotní v tajuplné hře plné překvapení.

​ZAHOĎTE OSTYCH A POJĎTE NA RANDE S FYZIKOU!

13. listopadu 2015, 14:47

Fyzika je nepostradatelnou vědou, která nám už po mnoho desetiletí umožňuje poznávat okolní svět a která je také krásná a vzrušující. Díky ní dnes rozumíme přírodním zákonitostem mnohem lépe a zároveň ještě zbývá mnoho, co můžeme dál objevovat.

​Ocenění za projekt na komunální odpady putuje do Bílovce

13. listopadu 2015, 12:54

Ocenění za vítězství v kategorii komunální odpad v prvním ročníku soutěže Komunální politik 2015, který vyhlásil časopis Moderní obec, převzal ve čtvrtek 12. listopadu v budově Senátu Parlamentu České republiky v Praze starosta města Bílovce Pavel Mrva.

​ArcelorMittal Ostrava získala ocenění za ekologizaci

13. listopadu 2015, 6:42

ArcelorMittal Ostrava získala cenu Ministerstva průmyslu a obchodu za ekologickou investici do odprášení spékacích pásů na severní části aglomerace. Jako jediný podnik tak byla za svou ekologizaci vyznamenána přímo ministrem průmyslu a obchodu, Janem Mládkem, v třináctém ročníku celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt (ČEEP).

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2015

11. listopadu 2015, 12:50

Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s., vyhlásil třetí ročník soutěže o Cenu cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Novinkou letošního ročníku je vyhlášení nejlepšího počinu v cestovním ruchu, na který nominuje vyhlašovatel soutěže.

1. večírek na podporu dobré věci pro Duhovou školku v Ostravě

11. listopadu 2015, 12:41

Všechny Vás srdečně zveme dne 21.11.2015 na 1. večírek na podporu dobré věci, který bude určen pro Duhovou školku v Ostravě. Tato školka se učí integrovat postižené děti mezi zdravé, a právě proto jsme se ji rozhodli podpořit.

Ochotníci založili projekt Sára dětem. Výtěžek jde nemocným dětem

10. listopadu 2015, 21:36

Kadeřnický salón Sára a sdružení SKKB Bílovec Vás zvou na charitativní gala večer s názvem "Velká Vánoční Sára Show". Výtěžek z celé akce bude věnován Oddělení dětské hematoonkologie FN Ostrava.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více