Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​S energetickými štítky pomůže majitelům objektů ČEZ Teplárenská

6. listopadu 2015, 20:10

Nová legislativa zavedla od 1. srpna řadu změn v oblasti zpracování Průkazů energetické náročnosti budov, takzvaných energetických štítků. Vlastníci objektů si podle ní musí nechat zpracovat průkaz energetické náročnosti v případě prodeje domu, nebytové jednotky i bytu a také pronájmu více bytů

Na dopravu v MS kraji půjde příští rok 3,7 miliardy korun

5. listopadu 2015, 19:35

Na stavby a modernizace silnic a železnic v Moravskoslezském kraji je v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) pro příští rok připraveno více než 3,7 miliardy korun, v letech 2017 a 2018 bude tato částka v jednotlivých letech až dvojnásobná. Vyplývá to z informací, které zveřejnil SFDI na konferenci TRANSPORT 2015. Tu pořádá v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava 4. listopadu 2015 za účasti řady odborníků na dopravu a logistiku z Česka, Slovenska a Polska Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

​Kdo se bojí, nesmí do les(ík)a!

5. listopadu 2015, 13:23

Hra pojednává o dětech, ale nemají v ní hrát děti, není pro děti a nemá se hrát dětinsky. Bolest je bolest a radost je radost stejně u dětí jako u dospělých. To je podstatné. (Úvodní poznámka autora hry Lesík Jespera Halleho.)

​Fakultní nemocnice Ostrava se zaměřuje na prevenci úrazů dětí

5. listopadu 2015, 6:46

Ve dnech 4. až 6. listopadu se dětští chirurgové, traumatologové a fyzioterapeuti v rámci mezioborového sympozia konaného v Rožnově pod Radhoštěm zaměří na prevenci dětských úrazů.

MANOWAR odstartuje v Ostravě své světové turné

4. listopadu 2015, 20:59

Americká metalová legenda MANOWAR oznámila název svého nadcházejícího turné, v rámci jehož evropské části se představí v Česku hned na třech místech – v Ostravě, Brně a Praze. Turné ponese název “Gods And Kings World Tour 2016”.

​PREVENTIVNÍ PROJEKT RUCE NA PRSA SE OPĚT VRACÍ DO OSTRAVY

4. listopadu 2015, 20:45

Ostrava se po čase již po třetí stala místem, kde se ženy a dívky mohou naučit samovyšetření prsu. Od 3. listopadu sem se svým projektem Ruce na prsa znovu zavítala obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius, která se snaží jeho prostřednictvím zdůraznit význam prevence v boji s nejčastějším onkologickým onemocněním u českých žen.

Program BeEager propojí aktivní absolventy a zaměstnavatele

4. listopadu 2015, 6:41

Využijte programu BeEager a přijďte na historicky první setkání aktivních absolventů a zkušených podnikatelů a managerů. 7. listopadu restaurace Mama Café na Poděbradově ulici v Ostravě od 10:00.

​SVATEBNÍ VELETRH 2015 NA ZÁMKU V KRAVAŘÍCH

3. listopadu 2015, 8:54

Vážené dámy, vážení pánové, milí zamilovaní! Srdečně Vás zveme na zámek do Kravař na jediný svatební veletrh na Opavsku, který se bude konat ve dnech 7. a 8. listopadu. Tento veletrh pořádá již šestým rokem Město Kravaře.

Divadlo DK AKORD hostí Vilmu Cibulkovou ve hře KALIFORNSKÁ MLHA

3. listopadu 2015, 8:37

Vilma Cibulková v DK Akord představí svou poslední divadelní novinku V rámci podzimního předplatného Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh odehraje 5. listopadu hru Kalifornská mlha v podání Divadla v Řeznické.

Koncert duchovní hudby v Novém Jičíně

3. listopadu 2015, 0:50

Nechejte se okouzlit tóny duchovní hudby... V sobotu 7. listopadu 2015 v 18 hodin večer v chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Novém Jičíně

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více