Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Unikátní hlasovou terapii používají ve Fakultní nemocnici Ostrava

8. října 2015, 21:11

​ Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Ostrava začala v červnu 2014 jako první v České republice pracovat s intenzivní a celosvětově uznávanou hlasovou terapií Lee Silverman Voice Treatment – LSVT LOUD. Prvním LSVT certifikovaným odborníkem v republice je hlasová terapeutka, Mgr. BcA. Marta Tománková, DiS., která zmíněnou metodu studovala v Londýně.

​Přesunutí zebry zvýšilo bezpečnost před novojičínskou nemocnicí

8. října 2015, 20:59

Přechod přes ulici K Nemocnici v moravskoslezském Novém Jičíně se stal v minulosti místem několika tragických nehod. Vedení města se proto rozhodlo zebru, která přetínala velmi frekventovanou silnici, posunout o kus dál. Přestěhovaný přechod dostal také speciální osvětlení na míru a další bezpečnostní prvky, což podpořila Nadace ČEZ částkou 60 tisíc korun.

​Zrak vnímáme jako samozřejmost, péči o něj podceňujeme

8. října 2015, 10:24

Téměř osmdesát procent všech vjemů vnímáme zrakem, což z našich očí dělá jeden z nejdůležitějších smyslových orgánů. Přesto se Češi do ordinací očních lékařů příliš nehrnou. Podle dostupných statistik chodí pravidelně k očnímu lékaři na kontrolu méně než třetina obyvatel. Tento trend se snaží zvrátit Světový den zraku, který připadá vždy na druhý říjnový čtvrtek. Letos tedy na 8. října.

​V Ostravě hledají pacienty s roztroušenou sklerózou

6. října 2015, 19:58

Udělat 16 tisíc kroků na lázeňském okruhu v areálu Sanatorií Klimkovice – to je cílem dobrovolníků, pacientů s roztroušenou sklerózou (RS), jejich terapeutů a lékařů. Ve středu 7. října do Ostravy dorazí putovní expedice Nadačního fondu IMPULS. Ta v rámci celorepublikové akce „Hledá se 16 tisíc“ povzbuzuje lidi s roztroušenou sklerózou k pravidelnému pohybu a účasti na 5. ročníku cvičebního maratonu MaRS 2016. Program začne ve 14. hodin.

​V Národním divadle moravskoslezském vzniká Divadelní ateliér!

6. října 2015, 18:10

V Národním divadle moravskoslezském vrcholí přípravy nového projektu pro studenty. Pod záštitou Ateliéru pro děti a mládež při NDM vzniká Divadelní ateliér, který se tak připojí, vedle již tradičního Baletního studia a dvacetiletého Operního studia, k dalším vzdělávacím aktivitám divadla!

Medaile skokana Rašky v Historické výstavní budově

6. října 2015, 17:57

​Série unikátů v Historické výstavní budově se rozšířila o další vzácný exponát Nejen sportovní fanoušky jistě potěšíme dalším unikátem, který je vystaven v Historické výstavní budově. Během celého měsíce října zde bude k vidění zlatá medaile prvního českého vítěze na zimních olympijských hrách – skokana Jiřího Rašky.

​GASCONTROL dokončil pro DPO nejmodernější stanici CNG v Evropě

6. října 2015, 17:44

Havířovská společnost GASCONTROL dokončila stavbu velkokapacitní plnicí stanice zemního plynu včetně plynovodu pro Dopravní podnik Ostrava a jeho nové autobusy s pohonem na CNG. Slavnostní zahájení provozu plnicí stanice proběhne za účasti významných hostů 12. října. Veřejnost si bude moci prohlédnout zařízení už 10. října v rámci Dne otevřených dveří Dopravního podniku Ostrava.

Slezské divadlo Opava zve na detektivku OSM ŽEN

5. října 2015, 19:35

Tragikomedie Roberta Thomase o tom, jak mohou být rodinná pouta dusivá. O tom, jak nakonec všechno dopadne jinak, než jsme chtěli a doufali. Podle divadelního scénáře vznikl v roce 2002 francouzský film s hvězdným obsazením v čele s Catherine Deneuveovou.

Mezinárodní konference Ženy Moravských bratří v Suchdole n. Odrou

5. října 2015, 19:22

MORAVIAN Historicko-vlastivědná společnost v Suchdole nad Odrou připravuje VII. mezinárodní konferenci ve dnech 16. – 18. října 2015.

​Téměř vyprodaná kapela Kryštof slibuje jedinečný zážitek

5. října 2015, 13:25

Kapela Kryštof finišuje s přípravami halového turné k albu Srdcebeat, které začne již za dva týdny. Osm podzimních koncertů v pěti tuzemských městech je z valné části vyprodáno, fanoušci už si rozebrali na 80 tisíc vstupenek. Turné slibuje unikátní audiovizuální zážitek.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více