Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na Svatováclavském hudebním festivalu zazní i Mozartovy opery

21. září 2015, 13:55

Svatováclavský hudební festival vstupuje tento týden do své závěrečné čtvrtiny. V příštích dnech návštěvníci uslyší duchovní mariánské skladby i úryvky ze slavných oper Wolfganga Amadea Mozarta.

Blíží se Slavnosti bojových umění v Ostravě

19. září 2015, 14:49

Aikido, Karate, Judo, Ju – jitsu, origami, bonsaje, kaligrafie a ještě mnohem více se chystá již za pár dnů v Kulturním domě města Ostravy jako program 11. ročníku Slavností bojových umění, které jsou závěrečnou akcí Japonských dnů v Ostravě.

Svatováclavský hudební festival uvede Utrpení Panny orleánské

18. září 2015, 12:42

Poprvé v jeho historii bude součástí Svatováclavského hudebního festivalu filmová projekce, konkrétně francouzského němého filmu z roku 1928 Utrpení Panny orleánské, která bude doprovázena živě hudbou současného litevského skladatele Broniuse Kutavičiuse.

Koncert Miroslava Beinhauera a Ostravského dechového kvinteta

18. září 2015, 11:15

Vánoční koncert klavíristy Miroslava Beinhauera a Ostravského dechového kvinteta zazní znovu ve velké dvoraně zámku v Hradci nad Moravicí i ve Vítkovickém zámku.

Divadlo Petra Bezruče uvede komedii Jana Krause Nahniličko

17. září 2015, 8:57

Jana Krause zná každý jako známého televizního moderátora a herce, Bezruči ho však divákům představí jako dramatika. První premiérou nové sezóny v Divadle Petra Bezruče bude inscenace jeho kultovní hry Nahniličko. Režie se ujala Janka Ryšánek Schmiedtová. Komedie odehrávající se v divokých 90. letech bude mít premiéru v pátek 18. září.

GOSPELOVÉ VÁNOCE 2015 - Nate Brown & One Voice (USA)

17. září 2015, 8:02

Nate Brown je jedním z nejvýznamnějších gospelových umělců z Washingtonu DC. Jeho hudební výkony mu již přinesly mnoho prestižních ocenění v USA, nedávno byl např. oceněn jako vítěz verze How Sweet the Sound Competition v Baltimoru MD (2013).

Škola Slezské diakonie v Krnově je bezbariérová

16. září 2015, 14:06

Mateřská škola, základní škola a střední škola Slezské diakonie Krnov představila novou schodišťovou plošinu, jejíž nákup podpořila pod dohledem paralympijského vítěze a mistra světa v cyklistice Jiřího Ježka Nadace ČEZ částkou 400 tisíc korun.

Ve slezských Kravařích opravili nebezpečný vstup do školy

15. září 2015, 18:59

V novém školním roce se děti z Kravař na Opavsku dočkaly opraveného vchodu do budovy školy. Na rekonstrukci nevyhovujících schodů včetně přístřešku přispěla škole Nadace ČEZ částkou více než 170 tisíc korun, řekl při slavnostním otevření mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Nová sezóna v Akordu bude letos zahájena slavnostně

15. září 2015, 18:57

Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh je konečně po finální rekonstrukci, což nemohlo zůstat jen tak. Pracovníci DK tedy připravili několik slavnostnějších akcí pro širokou veřejnost, kterými chtějí upozornit na to, že „Akord - teď zní ještě lépe“, jak hlásá aktuální slogan.

Slezské divadlo Opava začíná sezónu komedií Všechno nejlepší

15. září 2015, 7:01

Předplatitelský cyklus sezony 2015/16 zahájíme 20. září bláznivou komedií Všechno nejlepší, kterou uvedeme v české premiéře. Její autor, zkušený britský dramatik, spisovatel a herec Robin Hawdon (*1939, Newcastle) je u nás dobře známý díky svému nejúspěšnějšímu, často nasazovanému titulu Úžasná svatba.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více