Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bezruči letos slaví 70 let! Nová sezóna se rozjíždí

15. září 2015, 6:49

Letos uplyne sedmdesát let od založení ostravského Divadla Petra Bezruče, kterým za tu dobu prošlo mnoho hereckých osobností a nazkoušely se stovky inscenací. Novou sezónu s podtitulem Jedeme 70 slavnostně zahájila10. září představení Petrolejové lampy v režii Martina Františáka.

Eva Dřízgová zazpívá Boccheriniho Stabat Mater

14. září 2015, 6:44

Sólistka Národního divadla moravskoslezského a dvojnásobná držitelka Ceny Thálie Eva Dřízgová-Jirušová je stálým hostem Svatováclavského hudebního festivalu, s nímž spolupracuje od jeho samotných počátků i jako umělecká ředitelka.

​Desátý ročník divácké ankety Bezruč sobě zná své vítěze

14. září 2015, 6:37

Ve čtvrtek 10. září ve večerních hodinách proběhlo slavnostní zahájení sezóny 2015/16 Divadla Petra Bezruče, kterou odstartovala inscenace Petrolejové lampy. Po představení následovalo vyhlášení výsledků jubilejního desátého ročníku ankety Bezruč sobě, ve které diváci každoročně volí své oblíbence. Součástí večera byla také projekce zbrusu nového videoklipu k letošní sezóně, ve které slaví Divadlo Petra Bezruče výročí 70 let.

Francouzský kontratenorista Damien Guillon zve na nebeský banket

12. září 2015, 6:00

Vycházející hvězda francouzského pěveckého umění, jejíž pozoruhodný talent velmi rychle dobývá nejpřednější světová pódia a příznivce si získává nejen dokonalou hlasovou technikou a projevem, ale především nezvyklou barevností svého sametového hlasu.

​Bílovec: Prodat Besedu, či ji využít pro potřeby občanů?

11. září 2015, 12:25

Zastupitelstvo města Bílovce se na svém zasedání, které se bude konat 22. září, bude opět zabývat budoucností historické, ale bohužel už dlouhou dobu chátrající budovy České besedy v Ostravské ulici. Otázka zní: prodat Besedu soukromému subjektu, který o ni projevil zájem, nebo historicky cenný objekt, jenž je úzce spjat s rozvojem české menšiny v Bílovci v počátku 20. století, ponechat ve vlastnictví města a využít jej jako zázemí pro sportovní oddíly TJ Spartak Bílovec a spolky a organizace, v nichž jsou činní bílovečtí občané?

​V nejdelších štolách v Evropě to bouchne

10. září 2015, 14:13

Nejdelší štoly v Evropě, které se nacházejí ve Štramberku na severní Moravě, se v rámci Dnů evropského dědictví opět otevřou veřejnosti. Pokusné štoly zde byly vybudovány v šedesátých letech minulého století a v České republice jsou skutečně ojedinělým pracovištěm, které umožňuje simulovat výbuchy v důlních dílech, dlouhých chodbách, v prostorách různých průmyslových odvětví a tak podobně.

​ArcelorMittal vstupuje do poslední třetiny rekordní ekologizace

10. září 2015, 12:35

Miliardové investice zlepší životní prostředí, nyní pomohly ekonomice v kraji. Celkem 14 dotovaných ekologických projektů se letos staví v ArcelorMittal Ostrava. První z nich, tkaninový filtr odprašující chladicí pásy na jižní části aglomerace, už funguje od dubna. Zbylé investice najedou do provozu do konce tohoto roku.

​V Bílovci probíhá rekonstrukce nemocnice

10. září 2015, 7:24

Nemocnice v Bílovci prochází v současnosti rozsáhlými rekonstrukcemi. Mimo nového vnějšího kabátu a zateplení získá během dvouleté opravy plánované do konce roku 2016 zmodernizované oddělení následné péče s novými pohodlnými pokoji a lepším vybavením.

​Pozvánka na akci Zábavné PONY HRY STUDÉNKA

8. září 2015, 16:52

Malé i velké milovníky aktivního odpočinku zveme v sobotu 12. září 2015 na Jarošův statek do Studénky, kde mohou prožít den plný dětí, poníků, her, soutěží a zábavného sportování.

​Přihlásit se k ČPZP můžete do konce září

8. září 2015, 15:03

Žádost o změnu zdravotní pojišťovny není třeba hlásit své stávající pojišťovně, stačí pouze vyplnit přihlášku u nové pojišťovny. Ta zajistí administrativu spojenou s přestupem. Na změnu máte nově čas do 30. září a klientem ČPZP se stanete již od ledna 2016. Umožňuje to změna zákona.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více