Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Děti z opavské školky dostaly k výročí nové hřiště i zahrádku

1. června 2015, 9:08

Mateřská škola Heydukova v Opavě otevřela ve svém areálu nové dětské hřiště, jehož výstavba je součástí projektu s názvem „Kdo si hraje, ten je zdravý, toho život neunaví“.

​Hledáte v Ostravě zkušeného řemeslníka? Kteří jsou nejžádanější?

29. května 2015, 17:01

Po kvalitních, spolehlivých a zkušených řemeslnících je vysoká poptávka po celém území naší republiky a ani Ostrava není výjimkou. Jaké profese jsou při stavbě domu nebo důkladné rekonstrukci stávajícího interiéru nejžádanější?

Moravskoslezský energetický klastr vytvořil dvě střediska praxe

29. května 2015, 6:55

Moravskoslezský energetický klastr, o. s., který je profesním sdružením firem, škol a institucí v oblasti energetiky přišel s projektem na oživení praktické výuky zaměřené na elektrotechnické obory a to vytvořením středisek praxe MSEK na dvou středních školách.

​Intervenční radiologie v Ostravě slouží pacientům už 18 let

29. května 2015, 6:49

Evropská organizace pro léčbu cévních mozkových příhod (ESO) v únoru letošního roku doporučila, aby pacienti s cévní mozkovou příhodou byli léčeni pomocí mechanické rekanalizace, intervenční technikou prostřednictvím mikrokatetru zavedeného do mozkové tepny s použitím trombolýzy, mechanické extrakce, balonkové angioplastiky a zavedení stentu.

Colours of Ostrava přivítá opět i básníky

27. května 2015, 22:19

​Básnická scéna na Colours of Ostrava přivítá držitelky literárních cen, Science slam i poezii Lawrence Ferlinghettiho.

Dětmarovická elektrárna chystá na sobotu prohlídky

27. května 2015, 22:15

Elektrárna Dětmarovice, největší černouhelná elektrárna v Česku, chystá na 30. května zajímavý program pro děti i dospělé. V průběhu sobotního dopoledne nabídne prohlídky elektrárny, soutěže, atrakce i charitativní Oranžové kolo, na kterém mohou zájemci vyšlapat peníze pro dětské sportovní kluby z Orlové, informoval mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

​V neziskovkách na Ostravsku finišují se stavbou kartonových zvíř

27. května 2015, 11:45

Hromady použitých kartonů, s nimiž od začátku května pracují domovy dětí a mládeže na Ostravsku, dostávají pomalu svoji finální podobu. Který soutěžní tým bude nejšikovnější a jak budou originální papírové sochy nakonec vypadat, bude zřejmé už koncem příštího týdne.

​Divadlo loutek Ostrava zve malé návštěvníky na Den dětí

27. května 2015, 11:40

Den dětí v Divadle loutek Ostrava proběhne 31. května 2015 a nabídne pestrý program pro celou rodinu.

Muzejní noc v Bílovci otevře Pablo Picasso

27. května 2015, 7:30

V pátek 29. května budou v Bílovci v rámci Noci muzeí a kostelů zpřístupněny mnohé historické objekty – zámek, muzeum, kaple sv. Barbory, sklepy pod radnicí a kostel sv. Mikuláše.

​Jubilejní pětadevadesáté narozeniny dirigenta Vladimíra Brázdy

27. května 2015, 7:25

​Jubilejní pětadevadesáté narozeniny by 27. května 2015 oslavil legendární dirigent Vladimír Brázda. Právě on byl považován za nestora ostravského hudebně zábavního divadla a především operety.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více